Irlandia bakal ngaleungitkeun seueur larangan COVID-19 énjing

Irlandia bakal ngaleungitkeun seueur larangan COVID-19 énjing
Perdana Mentri Irlandia urang Michael Martin
Ditulis ku Harry Johnson

Industri wisata Irlandia, anu parah pisan ditarajang ku salah sahiji rezim konci anu paling hese di Éropa, ngabagéakeun kaputusan éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Perdana Menteri Irlandia Micheal Martin ngumumkeun yén pamaréntahan nagara éta badé ngabatalkeun ampir sadaya larangan COVID-19 dina dinten Saptu, 22 Januari.

"Kami parantos nahan badai Omicron," saur Martin dina alamat televisi nasional ayeuna, dimana anjeunna nyatakeun yén vaksin booster parantos "ngarobah" kaayaan di nagara éta.

"Kuring parantos nangtung di dieu sareng nyarios ka anjeun dina sababaraha dinten anu poék. Tapi dinten ieu mangrupikeun dinten anu saé, ”saurna.

Irlandia ngagaduhan tingkat inféksi anyar kadua pangluhurna COVID-19 di Éropa ngan minggu kamari tapi ogé salah sahiji tingkat vaksinasi booster anu paling luhur di buana, anu parantos ngabantosan jumlah jalma anu gering parah di handapeun puncak sateuacana.

Irlandia parantos janten salah sahiji nagara Uni Éropa anu paling ati-ati ngeunaan résiko COVID-19, nempatkeun sababaraha larangan anu pangpanjangna dina perjalanan sareng silaturahmi.

Tapi sanggeus datang ngaliwatan badai tina omicron Varian anu nyababkeun lonjakan ageung inféksi sareng nuturkeun saran ti pejabat kaséhatan masarakat, pamaréntahan mutuskeun yén bar sareng réstoran henteu kedah ditutup deui tabuh 8 sonten, larangan anu dilaksanakeun akhir taun ka tukang. omicron gelombang struck, atawa nanya konsumén pikeun bukti vaksinasi.

Nightclubs muka panto maranéhanana pikeun kahiji kalina dina 19 bulan dina Oktober ngan ditutup deui genep minggu engké.

Kapasitas di tempat jero ruangan sareng luar ogé disetél pikeun mulang ka kapasitas pinuh, nyayogikeun jalan pikeun balaréa pinuh pikeun kajawaraan rugbi Genep Bangsa bulan payun.

Sababaraha ukuran, sapertos kabutuhan ngagem topéng dina angkutan umum sareng di toko, bakal tetep aya dugi ka akhir bulan Pebruari, saur Martin.

Industri wisata Irlandia, anu parah pisan ditarajang ku salah sahiji rezim konci anu paling hese di Éropa, ngabagéakeun kaputusan éta.

Nalika ékonomi pulih gancang taun ka tukang, sakitar sapertilu pangusaha anu milih pikeun nunda pamayaran pajeg sareng gajih hiji tina 12 pagawé masih dirojong ku skéma subsidi nagara anu bakal ditungtungan dina April.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment