Dish seafood greatest: Lauk ngalayang jeung Cou Cou ti Barbados

Gambar kahadean tina Cooking&Cocktails
Ditulis ku Linda S. Hohnholz

Dianggap salaku piring nasional Barbados, Flying Fish sareng Cou Cou mangrupikeun resep anu sampurna pikeun anu resep seafood. Lauk bodas succulent, saucy, jeung well-spiced dilayanan kalayan cou cou, pokok Barbadian basis cornmeal. Siap diajar kumaha carana ngadamel piring Barbadian ieu di bumi?

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kumaha Jieun Lauk Ngalayang jeung Cou Cou?

Masakan Barbados mangrupakeun pot lebur éndah rasa stand-kaluar nu intermingle pangaruh ti Inggris, India, jeung Afrika pikeun nyieun endah, masakan variatif.

Koki Bajan ngagunakeun karunia anu saé tina produk lokal seger pikeun nyiptakeun sababaraha tuangeun anu paling ngeunah di dunya. Kadaharan khas Bajan anu anjeun tiasa tepang di pulo kalebet pai macaroni, kueh lauk, sangu sareng kacang polong, conkies, turnovers kalapa, sareng tangtosna piring nasional Barbados ngalayang lauk sareng cou cou.

Sanaos seueur tuangeun anu saé di Barbados, dinten ayeuna urang badé ngobrolkeun lauk ngalayang sareng resep cou cou sabab upami aya hiji tuangeun Bajan anu anjeun moal hoyong sono, éta ieu!

Hidangan nasional Barbados mangrupikeun tuangeun anu luar biasa sareng anu dibanggakeun ku masarakat lokal.

Béntang acara nyaéta fillet lauk ngalayang steamed atawa goreng, dipirig ku samping cou cou, nu reminiscent tina polenta atanapi grits, pikeun maranéhanana anu teu wawuh jeung masakan. Jus jeruk nipis, rempah-rempah sareng sayuran seger nyéépkeun rasa, nyiptakeun tuangeun Bajan anu otentik.

Upami anjeun badé nganjang ka Barbados pas, anjeun langkung saé nyandak napsu. Kami bakal nyarios langkung seueur ngeunaan piring dina sababaraha waktos, tapi mimitina, ieu mangrupikeun latar tukang.

Naon ari Lauk Ngalayang?

Lauk ngalayang nyaéta jenis lauk pituin pulo Barbados. Malahan, lauk éta pernah jadi umum di perairan pulo nu Barbados geus disebut "tanah lauk ngalayang". Janten, teu heran yén lauk ngalayang mangrupikeun unsur utama masakan nasional Bajan.

Lauk ngalayang penting pisan pikeun urang Bajan sahingga anjeun tiasa ningali simbol anu ngagambarkeun lauk ngalayang dina mata uang nasional, sareng éta ogé ditampilkeun dina logo Otoritas Pariwisata Barbados.

Anjeun masih bakal manggihan lauk ngalayang dina ménu di réstoran sakuliah pulo. Lauk ngalayang raos pisan dimasak ngan saukur, ku steaming jeung jeruk nipis asam, sarta éta ogé éndah goreng. Sirah ka tumis lauk Bajan pikeun nyobaan resep lauk ngalayang tradisional anu disayogikeun ku warga lokal.

Naon Cou Cou?

Cou cou mangrupikeun tuangeun anu anjeun bakal mendakan seueur di Barbados, tapi éta henteu kaprah di sakumna dunya. Upami anjeun henteu acan kantos nyobian éta, bayangkeun anu sami sareng polenta atanapi bubur dina tékstur.

Éta dijieun tina kombinasi cornmeal jeung okra. Dua bahan ngahiji ngahiji pikeun ngabentuk bubur gurih. Cou cou di Barbados mangrupakeun warming na comforting piring nu mana sampurna kalawan sababaraha masakan Bajan spicier - kawas lauk ngalayang! Ieu ogé éndah kalawan saos lada, nu bakal manggihan loba di masakan Bajan.

Mindeng, cou cou dilayanan ku cara tradisional, nyaéta ku ngabentuk kana bentuk oval, ngagunakeun mangkok enamel. Atawa, lamun hayang jadi bener otentik, Anjeun kukituna make cangkang calabash, tina buah tangkal kapanggih tumuwuh di alam liar di wewengkon tropis jeung Amérika. Cou cou ogé bisa dijieun tina bahan séjén, kawas sukun, ubi atawa cau héjo.

Lauk ngalayang jeung Cou Cou Resep

Sacara tradisional, urang Bajan masak resep ieu dina Jumaah atanapi Saptu, tapi tangtosna upami anjeun diajar ngadamel nyalira, anjeun tiasa nyayogikeunana iraha waé anjeun hoyong! Kagum ka babaturan sareng kulawarga anjeun ku rasa nikmat tropis ieu. Kieu kumaha carana ngadamelna.

bahan:

Pikeun lauk:

  • 4 fillet lauk ngalayang (lamun ieu teu sadia dimana anjeun cicing, Anjeun bisa ngagantikeun bass laut)
  • Jus jeruk nipis
  • Ciwit bubuk bawang bodas
  • uyah
  • Cabé hideung
  • Pikeun bumbu:
  • 1 bawang
  • 3 bawang daun
  • 2 cengkéh bodas
  • 1 séndok jahé seger
  • 1 scotch bonnet cabe
  • 1 séndok daun thyme
  • 1/2 sdm campuran bumbu
  • 1 jeruk
  • 100 ml cuka
  • uyah
  • Freshly taneuh cabe hideung
  • Pikeun saos:
  • 1/2 bawang bombay
  • 1 séndok bawang bodas
  • 1 cabé
  • 1 tomat
  • 5 g thyme
  • 10 g bubuk kari
  • 5 g bubuk bawang bodas
  • 6 sdm minyak zaitun
  • 100g mentega
  • uyah
  • lada
  • Pikeun cou cou:
  • 140 g tipung jagong
  • cai 620ml
  • 4 orok
  • 1 bawang
  • Thyme seger

metoda:

Nyieun bumbu heula. Ngagabungkeun kabéh bahan pikeun bumbu, iwal cuka, dina processor dahareun jeung pulsa dugi ogé digabungkeun. Nempatkeun némpelkeun kana jar sealable tur nambahkeun cuka. Aduk rata jeung usum nurutkeun karesep anjeun. Anjeun bakal hoyong ngantunkeun ieu sakitar dua jam sateuacan dianggo, janten sisihkan ieu kanggo infus.

  • Usum lauk jeung jeruk nipis, uyah jeung cabé.
  • Nempatkeun bahan saos kana panci saos jeung mawa ka kulub, kalayan minyak saeutik. Tambahkeun hiji séndok tina bumbu nu disiapkeun tadi.
  • Dina panci misah, ngagabungkeun bahan pikeun cou cou, iwal cornmeal, sarta mawa ka kulub. Anjeun bakal hoyong ieu dina panas tinggi. Sanggeus asak, tapis campuran sarta piceun bawang sarta thyme. Simpen potongan okra pikeun dianggo engké.
  • Pasang cou cou pan deui dina panas tur nambahkeun cornmeal, Pergaulan ogé dugi ka ngabentuk campuran kandel. Tambahkeun ka okra.
  • Hidangan siap disajikan! Teundeun cou cou dina piring jeung luhureun unggal piring ku fillet lauk jeung pitulung cageur saos terasrasakeun rasa anjeun Barbados! Atawa meureun, buku lalampahan ka paradise pulo pikaresepeun ieu.

kahadean tina Sendal Resorts Barbados

Cara anu pangsaéna pikeun ngaraosan gaya Barbados nyaéta nganjang ka Républik Anyar Barbados!

  • #barbados
  • #lauk ngapung
  • #coucou
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz parantos janten editor anu penting pikeun eTurboNews mangtaun-taun.
Anjeunna resep nyerat sareng nengetan detil.
Anjeunna ogé jawab sadayana eusi premium sareng siaran pers.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN