Pangusaha Cina di Tonga ngalaporkeun kaayaan pulo ayeuna

Ditulis ku jelema nu nyunting

Pangusaha Cina Yu Hongtao aya di Tonga. Dina wawancara sareng CGTN, anjeunna nyatakeun lebu aya dimana-mana di pulo saatos bitu gunung.

Nyitak Friendly, PDF & Email

"Anu kuring ningali ayeuna nyaéta sadayana aub dina nyalametkeun darurat sareng operasi bantuan bencana," saur Yu. "Ampir sadayana ngagem topéng. Lebu vulkanik aya di jalan-jalan kusabab turunna lebu lumangsung sababaraha jam. Taneuh katutupan ku lebu, kalebet pepelakan sareng imah jalma.

"Sababaraha sukarelawan parantos ngabersihkeun jalan, tapi henteu acan di leuweung. Jalma-jalma nembé ngabersihkeun jalan, ”saurna.

Ngeunaan kaayaan hirup, kaasup cai, listrik jeung suplai kadaharan di Tonga, Yu hal tacan normal deui, tapi geus aya perbaikan di sababaraha wewengkon.

Cenah listrik dibalikeun di loba wewengkon dina sapoé sanggeus letusan knocked kaluar listrik. Ogé, sanggeus subuh, dina poé bitu, dulur restocked on suplai.

"Kuring pribadi nyéépkeun cai teras tuangeun sareng seueur cai," saurna.

"Kami ngagaduhan cekap di dieu. Henteu aya cai botol di supermarkét ayeuna, tapi pasokan sanésna masih sayogi. ”

Sayuran henteu sayogi ayeuna. Yu nyarioskeun ka baturna anu damel di tatanén nyarios yén jalma-jalma di Pulo Jawa moal gaduh sayuran seger salami langkung ti sabulan. Sedengkeun pikeun bungbuahan, cenah, “Di Pulo Jawa mah, mimitina mah ngan sawareh. Tapi bahkan ieu parantos langka ayeuna. ”

"Kuring henteu nyangka kahirupan parantos normal deui," saur Yu ka CGTN.

Anjeunna nyatakeun yén timbalan perdana menteri nyatakeun kaayaan darurat, sareng urang Tonga ngiringan usaha bantuan bencana sareng ngabersihkeun lebu vulkanik di jalan.

"Upami aranjeunna henteu dibersihkeun, aranjeunna bakal ngapung deui ka hawa nalika kendaraan ngaliwat, sareng aranjeunna bakal darat di atap," saurna.

"Cai nginum di Tonga asalna langsung tina hujan. Unggal rumah tangga ngagaduhan alat panén cai hujan anu dipasang dina hateupna, janten urang kedah mastikeun yén sadaya lebu dibersihkeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment