Ahli Bedah CHOP Pisahkeun Kembar Siam Anu Ayeuna Diimah

Ditulis ku jelema nu nyunting

Saatos ampir sataun dina perawatan intensif di Rumah Sakit Anak Philadelphia (CHOP), kembar siam umur 10 bulan Addison (Addy) sareng Lilianna (Lily) Altobelli suksés dipisahkeun ku ahli bedah CHOP dina 13 Oktober 2021. Ayeuna di bumi Chicago, katresna nu dilahirkeun disambungkeun di beuteung na dada, hiji kaayaan katelah thoraco-omphalopagus kembar, hartina maranéhna dibagikeun ati, diafragma, dada jeung témbok beuteung.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Tim bedah anu ngalibatkeun langkung ti dua belasan spesialis, kalebet ahli bedah umum, ahli bius, ahli radiologi, ahli bedah kardiotoraks, sareng dokter bedah plastik, nyéépkeun sakitar 10 jam pikeun misahkeun budak awéwé. Sakali si kembar dipisahkeun, tim bedah dibagi dua sareng ngawangun deui dada sareng témbok beuteung unggal awéwé, ngagunakeun lapisan bolong sareng téknik bedah plastik pikeun nyaimbangkeun unggal orok.

"Misahkeun kembar conjoined sok tangtangan sabab unggal set tunggal kembar téh unik, sarta aranjeunna sadayana gaduh tantangan béda jeung pertimbangan anatomis," ceuk kalungguhan bedah Holly L. Hedrick, MD, hiji attending murangkalih jeung bedah fétal di Divisi of murangkalih Umum. , Thoracic sarta Bedah fétal di Rumah Sakit Barudak of Philadelphia. "Cara tim kami damel babarengan, éta luar biasa sareng khusus, kalayan seueur jalma anu ngahiji pikeun ngahontal tujuan anu sami. Addy sareng Lily séhat, sareng harepan urang aranjeunna gaduh kahirupan anu pinuh anu gumbira.

Ti Diagnosis ka Pangiriman

Perjalanan Addy sareng Lily dimimitian nalika aranjeunna didiagnosis prenatally nalika janjian ultrasound 20 minggu na. Sateuacan janjian éta, kolotna Maggie sareng Dom Altobelli parantos nganggap yén aranjeunna gaduh hiji orok, tapi gambar ultrasound nunjukkeun yén Maggie henteu ngan ukur ngandung dua fétus tapi ogé napel dina beuteung.

Kembar siam jarang aya, ngan ukur lumangsung dina 1 tina 50,000 kalahiran. Panganten éta dirujuk ka CHOP pikeun évaluasi salajengna, sabab rumah sakit mangrupikeun hiji-hijina sababaraha di nagara anu gaduh pangalaman misahkeun kembar siam. Langkung ti 28 pasang kembar siam parantos dipisahkeun di CHOP saprak 1957, paling seueur di rumah sakit di nagara éta.

pasangan patepung jeung spesialis di CHOP urang Richard D. Wood Jr Center pikeun fétal Diagnosis na Treatment, dimana Maggie underwent nguji prenatal éksténsif pikeun nangtukeun lamun éta mungkin pikeun misahkeun kembar, dumasar kana sambungan maranéhanana jeung anatomi dibagikeun. Dokter mendakan yén sanaos budak awéwé éta ngabagi dada sareng témbok beuteung, diafragma, sareng ati, si kembar ngagaduhan haté anu séhat. Ati anu dibagi ogé cukup ageung pikeun ngabagi antara aranjeunna, ngajantenkeun aranjeunna calon anu saé pikeun operasi pamisahan.

Saatos sababaraha bulan ngarencanakeun pangiriman anu berisiko tinggi via C-section, dipimpin ku Julie S. Moldenhauer, MD, Diréktur Obstetrical Services, Addy sareng Lily lahir tanggal 18 Nopémber 2020 di Unit Pangiriman Khusus Keluarga Garbose (SDU), Unit pengiriman rawat inap CHOP. Aranjeunna nyéépkeun opat bulan di Unit Perawatan Intensif Baru Lahir/Bayi (N/IICU), dituturkeun ku genep bulan di Unit Perawatan Intensif Pediatric (PICU). CHOP bedah plastik David W. Low, MD, diselapkeun expanders kulit pikeun manteng kulit katresna 'di préparasi bedah separation. Kawas leutik, balon collapsible, nu expanders kulit laun dilegakeun ngaliwatan injections, manjang kulit lalaunan kana waktu ambéh unggal mojang bakal boga kulit cukup pikeun nutupan témbok dada jeung beuteung nya kakeunaan sanggeus separation.

Hiji Bedah Komplek

Sakali kembar éta stabil sarta aya cukup kulit pikeun sinyalna nyukupan pos-separation, maranéhanana éta siap pikeun bedah. Sabulan sateuacan dioperasi, tim bedah pendak unggal minggu, marios gambar ultrasound deui-deui pikeun diajar suplai getih kana ati budak awéwé, supados aranjeunna tiasa ngapetakeun aliran getih sareng dimana pembuluh darah awéwé nyebrang. Ahli radiologi CHOP nyiptakeun modél 3D, anu dihijikeun sapertos potongan Lego®, supados tim bedah tiasa ngartos hubungan anatomi awéwé sareng ngalaksanakeun operasi dina latihan leumpang, sapertos latihan pakéan pikeun dinten bedah.

Dina 13 Oktober 2021, saatos sababaraha bulan persiapan, Addy sareng Lily ngajalanan operasi 10 jam sareng sacara resmi dipisahkeun tabuh 2:38 pm Radiologi aya dina waktos operasi pikeun memetakan struktur ati anu penting kalayan ultrasound. Sakali budak awéwé dipisahkeun, tim bedah dibagi dua sareng kedah damel stabilisasi unggal awéwé sareng ngawangun deui dada sareng témbok beuteungna. Stephanie Fuller, MD, a bedah cardiothoracic, ligated katresna 'patén ductus arteriosus sarta mastikeun haté duanana katresna 'éta dina posisi katuhu jeung fungsi ogé. Ahli bedah plastik nempatkeun dua lapisan bolong - hiji samentawis, hiji permanén - dina témbok beuteung sareng dada si kembar teras nutupan éta ku kulit anu parantos manjang salami sababaraha bulan nalika budak awéwé aya di PICU. 

Nalika budak awéwé kaluar tina operasi, Maggie sareng Dom ningali putri-putri na papisah pikeun kahiji kalina.

"Pikeun ningali aranjeunna kalayan awakna sorangan - awakna ngan sampurna - éta endah pisan," saur Maggie. "Éta ngan teu tiasa dijelaskeun."

Bumi kanggo Liburan

Tanggal 1 Désémber 2021, Altobellis tungtungna angkat ka bumi Chicago - hiji kembar sakaligus, sareng masing-masing indungna - saatos cicing di Philadelphia langkung ti sataun. Si kembar nyéépkeun dua minggu di Rumah Sakit Barudak Lurie di handapeun perawatan tim médis anu bakal ngadukung aranjeunna langkung caket ka bumi. Katresna dibubarkeun pas dina waktos Natal sareng dugi ka bumi mendakan buruanana dihias ku tatanggana. Aranjeunna nyéépkeun liburan babarengan di bumi salaku kulawarga opat.

Addy sareng Lily duanana masih gaduh tabung trakeostomi sareng ventilator pikeun ngabantosan napasna, sabab peryogi waktos pikeun ngembangkeun otot sareng nyaluyukeun kana engapan sorangan. Dina waktosna, aranjeunna bakal disapih tina ventilator.

"Kami ngamimitian buku énggal - éta sanés bab énggal, éta buku énggal," saur Dom. "Kami ngamimitian buku anyar pikeun budak awéwé, sareng aya buku Addy, sareng aya buku Lily."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment