Jalur Anyar Nuju Diagnosis COVID-19 Langkung Gancang Diaspal dina Emas

Ditulis ku jelema nu nyunting

Panaliti ngagunakeun nanopartikel emas pikeun ngembangkeun platform diagnostik molekular énggal anu sacara signifikan ngirangan waktos anu diperyogikeun pikeun deteksi COVID-19.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Panyebaran gancang COVID-19, panyakit anu disababkeun ku virus SARS-CoV-2, parantos nyiptakeun krisis kaséhatan masarakat di sakumna dunya. Deteksi awal sareng isolasi COVID-19 mangrupikeun konci pikeun ngontrol panyebaran panyakit sareng ngajagi populasi anu rentan. Standar ayeuna pikeun diagnosis COVID-19 nyaéta réverse transcriptase-polymerase chain reaction (RT-PCR), téknik dimana gen virus dideteksi saatos aranjeunna ngalaman sababaraha siklus amplifikasi. Nanging, téknik ieu nyéépkeun waktos, nyiptakeun backlog tés di pusat diagnostik sareng ngarah kana diagnosis anu ditunda.      

Dina panilitian anyar anu diterbitkeun dina Biosensors and Bioelectronics, peneliti ti Korea sareng Cina parantos ngenalkeun platform dumasar-notéhnologi novel anu tiasa nyepetkeun waktos anu diperyogikeun pikeun diagnosis COVID-19. Platform deteksi Raman anu ditingkatkeun permukaanna (SERS) -PCR-disiapkeun nganggo nanopartikel emas (AuNPs) dina rongga substrat Au 'nanodimple' (AuNDSs) - tiasa ngadeteksi gen virus saatos ukur 8 siklus amplifikasi. Éta ampir sapertilu tina jumlah anu diperyogikeun ku RT-PCR konvensional.

"RT-PCR konvensional dumasar kana deteksi sinyal fluoresensi, jadi 3-4 jam diperlukeun pikeun ngadeteksi SARS-CoV-2. Laju ieu henteu cekap nimbangkeun kumaha gancangna COVID-19 nyebar. Kami hoyong milarian jalan pikeun ngirangan waktos ieu sahenteuna satengahna, ”saur Prof. Jaebum Choo, ngajelaskeun motivasi di balik pangajaran. Untungna, jawabanana teu jauh teuing. Dina ulikan saméméhna diterbitkeun dina 2021, tim Prof. Choo urang geus ngembangkeun hiji platform deteksi novél nu sinyal SERS sensitipitas tinggi dihasilkeun ku AuNPs seragam disusun dina rongga AuNDSs ngaliwatan téhnik disebut hibridisasi DNA. Dumasar kana pamanggihan saméméhna ieu, Prof. Choo sareng timnya ngembangkeun novel platform SERS-PCR pikeun diagnosis COVID-19.

Assay SERS-PCR anu nembé dikembangkeun nganggo sinyal SERS pikeun ngadeteksi "sasak DNA" - panyilidikan DNA leutik anu lalaunan ngarecah ku ayana gén virus target. Ku alatan éta, dina sampel ti pasien positif pikeun COVID-19, konsentrasi DNA sasak (jeung ku kituna sinyal SERS) terus turun kalayan siklus PCR progresif. Sabalikna, nalika SARS-CoV-2 henteu aya, sinyal SERS tetep teu robih.

Tim éta nguji éféktivitas sistemna nganggo dua spidol target wawakil SARS-CoV-2, nyaéta, protéin amplop (E) sareng gen RNA polymerase (RdRp) anu gumantung kana RNA tina SARS-CoV-2. Bari 25 siklus diperlukeun pikeun deteksi dumasar RT-PCR, platform SERS-PCR basis AuNDS diperlukeun ngan 8 siklus, considerably ngurangan durasi nguji. "Sanaos hasil kami awal, aranjeunna nyayogikeun bukti-konsép anu penting pikeun validitas SERS-PCR salaku téknik diagnostik. Téhnik SERS-PCR basis AuNDS urang téh platform diagnostik molekular anyar ngajangjikeun nu considerably bisa shorten waktu diperlukeun pikeun deteksi gén dibandingkeun téhnik RT-PCR konvensional. Modél ieu bisa dilegaan salajengna ku incorporating hiji sampler otomatis pikeun ngembangkeun hiji generasi salajengna sistem diagnostik molekuler, "ngécéskeun Prof. Choo.

Mémang, SERS-PCR tiasa janten alat penting dina arsenal urang ngalawan pandémik COVID-19. Éta ogé tiasa nyiptakeun peralihan paradigma dina bidang diagnostik molekular, ngarobih cara urang ngadeteksi panyakit tepa sareng ngatasi wabah anu bakal datang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN