Data Klinis Positip Anyar dina Pasén sareng Kangker Gastrointestinal

Ditulis ku jelema nu nyunting

Mirati Therapeutics, Inc., perusahaan onkologi sasaran-tahap klinis, dinten ayeuna ngumumkeun hasil anu positif tina cohort Fase 2 tina ulikan KRYSTAL-1 anu ngevaluasi adagrasib dina dosis BID 600mg dina pasien anu ngagaduhan adenocarcinoma duktal pankréas sareng tumor gastrointestinal (GI) anu sanés. harboring mutasi KRASG12C, kaasup kangker tina saluran biliary, appendix, bowel leutik, gastro-esophageal simpang, sarta esophagus. Hasilna nunjukkeun yén adagrasib nunjukkeun kagiatan klinis anu signifikan sareng kontrol panyakit anu lega.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Papanggihan (Abstrak # 519) bakal dibere dinten ayeuna tabuh 10:00 ET salami sési abstrak gancang di 2022 American Society for Clinical Oncology (ASCO) Gastrointestinal (GI) Cancer Symposium.      

Dr Tanios S. Bekaii-Saab, hiji investigator tina ulikan KRYSTAL-1, commented, "kangker gastrointestinal mangrupakeun sababaraha kangker paling umum sarta terus pakait sareng hasil survival goréng sanajan kamajuan panganyarna, utamana dina penderita tumor GI harboring. mutasi KRAG12C. Data klinis anyar anu dipidangkeun dina ASCO GI nunjukkeun yén adagrasib, inhibitor KRASG12C, nunjukkeun kagiatan klinis anu ngajangjikeun dina pasien kanker pankréas sareng tumor GI anu sanés. Papanggihan ieu dumasar kana data klinis adagrasib positip anu dilaporkeun saméméhna dina kanker kolorektal sareng pankréas, sareng ngadorong pisan, ngajamin panyilidikan langkung seueur ngeunaan adagrasib dina setting ieu.

Ringkesan Hasil Klinis

• Nepi ka 10 Séptémber 2021, sawaréh pasién kanker GI anu gaduh mutasi KRASG12C anu didaptarkeun dina panangan monoterapi adagrasib (n=30) nampi sahenteuna dua jalur terapi antikanker sistemik sateuacanna, sareng gaduh panutan median 6.3 bulan. .

• Tina penderita evaluable (n = 27), laju respon obyektif (ORR) éta 41% jeung laju kontrol kasakit (DCR) éta 100%. Dina penderita evaluable kanker pancreatic (n = 10), laju respon (RR) éta 50%, kaasup 1 unconfirmed parsial respon (PR); durasi median respon (mDOR) éta 7.0 bulan, kalawan median nurutan nepi 8.1 bulan. Dina penderita tumor GI séjén (n = 17), RR éta 35%, kalawan dua PRs unconfirmed; nu mDOR éta 7.9 bulan di penderita ieu, kalawan median nurutan nepi 6.3 bulan.

• The median progression bébas survival (mPFS) dina penderita kanker pancreatic éta 6.6 bulan (95% Kapercayaan Interval, CI: 1.0, 9.7), sarta dina penderita tumor GI sejen, anu mPFS éta 7.9 bulan (95% CI 6.90-). 11.30).

• Dina sawaréh sakabéh pasien kalayan kanker GI KRASG12C-mutated dievaluasi dina cohort ieu, adagrasib ieu well-bisa ditolerir, ku profil kaamanan manageable. Kajadian ngarugikeun anu aya hubunganana sareng perlakuan kelas 3/4 (TRAEs) dititénan dina 27% pasien anu dirawat kalayan adagrasib, kalayan henteu aya TRAE anu nyababkeun discontinuation pengobatan, sareng henteu aya TRAE Kelas 5 anu dititénan.

"Kami yakin adagrasib boga profil molekular differentiated, sarta data dibere di ASCO GI salajengna ngarojong poténsi profil pangalusna-di-kelas na," ceuk Charles M. Baum, MD, Ph.D., pangadeg, presiden jeung kapala panalungtikan sarta pamekaran, Mirati Therapeutics, Inc. "Hasilna nunjukkeun kagiatan klinis anu positip dina pasien kalayan kanker GI anu mutated KRASG12C anu dirawat ku agén tunggal adagrasib, khususna pikeun anu kanker pankréas dimana pilihan terbatas. Kami terus ngevaluasi adagrasib sacara agrésif salaku agén tunggal sareng digabungkeun sareng obat kanker sanés dina rencana pangembangan anu lega pikeun ngabantosan langkung seueur jalma anu hirup kalayan kanker.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment