Pendekatan Anyar pikeun Nyegah Balukar Samping Serius tina Terapi Imun Kanker

Ditulis ku jelema nu nyunting

Para ahli dina laporan Cincinnati Children, dina beurit, yén perlakuan antibodi tiasa ningkatkeun kasalametan nalika sababaraha jinis 'badai sitokin' nyerang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha éta murangkalih anu ngalaman panyakit otoimun anu jarang atanapi penderita kanker anu milari terapi imun anyar anu ngajangjikeun, langkung seueur jalma anu diajar ngeunaan réaksi over-réaksi sistem imun anu sering maot anu disebut "badai sitokin."              

Dokter sareng élmuwan anu parantos lami terang ngeunaan badai cytokine ogé terang yén seueur faktor anu tiasa nyababkeun aranjeunna, sareng ngan ukur sababaraha pangobatan anu tiasa ngalambatkeunana. Ayeuna, tim ti Cincinnati Children's ngalaporkeun kasuksésan tahap awal dina ngawasa sababaraha badai sitokin ku cara ngaganggu sinyal anu asalna tina sél T anu diaktipkeun dina sistem imun urang. 

Papanggihan lengkep diterbitkeun 21 Januari 2022, dina Sciencelmu Imunologi. Panaliti ieu ngagaduhan tilu panulis utama: Margaret McDaniel, Aakanksha Jain, sareng Amanpreet Singh Chawla, PhD, sadayana baheula sareng Cincinnati Children's. Panulis senior anu pakait nyaéta Chandrashekhar Pasare, DVM, PhD, Profesor, Divisi Imunobiologi sareng Co-Diréktur Pusat Peradangan sareng Toleransi di Cincinnati Barudak.

"Papanggihan ieu penting sabab kami geus ditémbongkeun, dina mencit, yén jalur radang sistemik aub dina tipe ieu T-sél-disetir cytokine badai bisa mitigated," nyebutkeun Pasare. "Langkung seueur padamelan anu diperyogikeun pikeun mastikeun yén pendekatan anu kami dianggo dina mencit ogé tiasa aman sareng mujarab pikeun manusa. Tapi ayeuna urang gaduh target anu jelas pikeun diudag.

Naon ari badai sitokin?

Sitokin nyaéta protéin leutik anu disékrésikeun ku ampir unggal jinis sél. Puluhan cytokines dipikawanoh ngalakukeun hiji Asép Sunandar Sunarya vital, fungsi normal. Dina sistim imun, sitokin mantuan pikeun nungtun T-sél jeung sél imun lianna pikeun nyerang tur mupus jauh invasi virus jeung baktéri ogé merangan kanker.

Tapi sakapeung, "badai" sitokin nyababkeun seueur teuing sél T dina perangna. Hasilna tiasa janten peradangan kaleuwihan anu tiasa nyababkeun karusakan parah, bahkan parah pikeun jaringan séhat.

Panaliti anyar ngajelaskeun prosés sinyal dina tingkat molekular. Tim ngalaporkeun yén sahenteuna aya dua jalur mandiri anu memicu peradangan dina awak. Sanaos aya jalur peradangan anu terkenal sareng ditetepkeun pikeun ngaréaksikeun panyerang luar, karya ieu ngajelaskeun jalan anu kirang kahartos anu nyababkeun kagiatan imun "steril" atanapi henteu aya hubunganana inféksi.

warta harepan pikeun perawatan kanker

Dua kamajuan perawatan kanker anu paling pikaresepeun dina taun-taun ayeuna nyaéta pamekaran sambetan checkpoint sareng terapi sél T reséptor antigen chimeric (CAR-T). Bentuk perlakuan ieu ngabantosan sél T ngadeteksi sareng ngancurkeun sél kanker anu sateuacana ngajauhan pertahanan alami awak.

Sababaraha ubar dumasar kana téknologi CAR-T disatujuan pikeun ngubaran patén-patén ngalawan limfoma sél B ageung (DLBCL), limfoma follicular, limfoma sél mantel, sababaraha myeloma, sareng leukemia limfoblastik akut sél B (ALL). Samentara éta. Sajumlah sambetan checkpoint ngabantosan jalma anu kanker paru-paru, kanker payudara sareng sababaraha panyakit ganas anu sanés. Perawatan ieu kalebet atezolizumab (Tecentriq), avelumab (Bavencio), cemiplimab (Libtayo), dostarlimab (Jemperli), durvalumab (Imfinzi), ipilimumab (Yervoy), nivolumab (Opdivo), sareng pembrolizumab (Keytruda).

Nanging, pikeun sababaraha pasien, pangobatan ieu tiasa ngijinkeun rombongan sél-T narajang narajang jaringan séhat ogé kanker. Dina séri percobaan beurit sareng laboratorium, tim peneliti di Cincinnati Children's ngalaporkeun nyukcruk sumber peradangan akibat tina kalakuan salah sél T ieu sareng nunjukkeun cara pikeun nyegah éta.

"Kami parantos ngaidentipikasi titik sinyal kritis anu dianggo ku sél T memori effector (TEM) pikeun ngagerakkeun program proinflamasi anu lega dina sistem imun bawaan," saur Pasare. "Kami mendakan yén karacunan sitokin sareng patologi otoimun tiasa disalametkeun lengkep dina sababaraha modél peradangan anu didorong ku sél T ku ngaganggu sinyal-sinyal ieu ku cara ngédit gen atanapi ku sanyawa molekul leutik."

Tanpa perlakuan, 100 persén beurit ngainduksi ngalaman badai cytokine sapertos anu dipicu ku terapi CAR-T maot dina lima dinten. Tapi 80 persén mencit dirawat ku antibodi pikeun meungpeuk sinyal emanating ti sél T diaktipkeun salamet sahenteuna tujuh poe.

Papanggihan henteu lumaku pikeun COVID-19

Seueur jalma anu inféksi parah tina virus SARS-CoV-2 ogé ngalaman badai sitokin. Nanging, aya bédana anu penting antara peradangan sistemik anu dipicu ku inféksi virus sareng bentuk peradangan anu "steril" ieu disababkeun ku sél T anu diaktipkeun.

"Kami parantos ngaidentipikasi gugusan gén anu ngainduksi sacara unik ku sél TEM anu henteu aub dina réspon inféksi virus atanapi baktéri," saur Pasare. "Ieu nunjukkeun évolusi anu béda tina dua mékanisme aktivasina bawaan ieu."

léngkah salajengna

Sacara tiori, perlakuan antibodi anu sami sareng anu dianggo dina studi beurit tiasa dipasihkeun ka penderita kanker sateuacan aranjeunna nampi terapi CAR-T. Tapi langkung seueur panilitian diperyogikeun pikeun nangtukeun naha pendekatan sapertos kitu cukup aman pikeun diuji dina uji klinis manusa.

Salian nyieun bentuk ngajangjikeun perawatan kanker diaksés ku leuwih jalma, ngadalikeun jalur peradangan steril ieu bisa jadi mantuan pikeun barudak dilahirkeun kalayan salah sahiji tilu kasakit otoimun langka pisan, kaasup sindrom IPEX, nu disababkeun ku mutasi dina gén FOXP3; Kasakit CHAI, anu hasil tina malfunctions tina gén CTLA-4; sarta panyakit LATIAE, disababkeun ku mutasi dina gén LRBA. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment