Peran Parobahan Iklim Ayeuna Dina Ngaronjatkeun Ongkos Alergi

Ditulis ku jelema nu nyunting

Tinjauan panganyarna nyorot kontribusi sinergis perubahan iklim sareng polusi udara pikeun panyakit engapan alérgi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Parobahan iklim, diwujudkeun dina naékna suhu, polusi anu ngalumpuhkeun, banjir anu dahsyat, sareng halodo anu parah, mangaruhan jutaan jalma di dunya. Paningkatan dina tingkat alérgi pernapasan anu aya hubunganana sareng polusi sapertos asma, rhinitis, sareng muriang jarami salami taun-taun ayeuna tiasa dikaitkeun kana épék perubahan iklim. Sanajan kitu, bari épék individu tina rising hawa sarta polusi hawa on ieu kasakit alérgi geus ditalungtik, gambaran komprehensif ngeunaan kumaha faktor ieu mangaruhan silih geus hithert sadia.      

Dina ulasan anu diterbitkeun dina Jurnal Kedokteran Cina dina 5 Juli 2020, panaliti parantos nyimpulkeun pajeulitna kumaha parobahan iklim, polusi udara, sareng alérgi hawa sapertos sari sareng spora sacara sinergis nyumbang kana panyakit pernapasan. Aranjeunna ngabahas kumaha parobahan iklim, kaasup hawa ekstrim, bisa langsung mangaruhan saluran engapan sarta ngabalukarkeun kasakit alérgi. Salaku tambahan, aranjeunna ogé nyorot peran bencana alam sapertos guludug, banjir, seuneu liar, sareng badai lebu dina ningkatkeun generasi sareng panyebaran alérgi anu ditanggung ku hawa sareng ngirangan kualitas hawa, ku kituna mangaruhan parah kaséhatan manusa. Ringkesan artikel dibere dina video dina YouTube.

Gemblengna, ulasan éta ngingetkeun ngalawan résiko kaséhatan anu berpotensi langkung ageung di hareup kusabab pangaruh timbal balik sareng multiplicative tina alérgi hawa sareng hawa dina polusi udara. "Proyeksi kami nunjukkeun yén tingkat partikel partikel sareng ozon dina hawa bakal ningkat kalayan pemanasan iklim, sareng naékna suhu sareng tingkat CO2 tiasa ningkatkeun tingkat alérgi anu ditanggung ku hawa, ningkatkeun résiko panyakit pernapasan alérgi," saur Prof. Cun-Rui Huang, anu mingpin pangajaran.

Kalawan babarengan, laporan ieu dijadikeun panggero-to-aksi pikeun panalungtikan, ngembangkeun, sarta usaha advokasi ti professional kaséhatan, peletakan yayasan pikeun strategi kaséhatan publik leuwih éféktif. "Langkah tata kota basajan kawas nyieun zona panyangga polusi hawa low sabudeureun wewengkon padumukan, penanaman tutuwuhan non-alergi, sarta pruning hedges saméméh kembangan bisa ngurangan paparan toksik sarta ngurangan resiko kaséhatan. Ngawaskeun cuaca sareng sistem peringatan ogé tiasa ngabantosan otoritas ngajagi populasi anu rentan sapertos warga kota sareng murangkalih tina panyakit sapertos kitu, ”jelas Prof Huang, nambahan yén pendekatan sapertos kitu penting pikeun ngirangan dampak kaséhatan panyakit alérgi engapan di hareup.

Memang, usaha koléktif diperlukeun pikeun uphold hak individu pikeun inhale hawa beresih.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment