imah Champagne Perancis ngagungkeun taun catetan keur bubbly

imah Champagne Perancis ngagungkeun taun catetan keur bubbly
imah Champagne Perancis ngagungkeun taun catetan keur bubbly
Ditulis ku Harry Johnson

Jumlah kiriman Champagne ngaluncat 32% ka 322 juta botol, sanaos épék anu tetep tina pandémik COVID-19, anu nyababkeun nutupan seueur bar sareng réstoran.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Asosiasi dagang produsén sampanye Perancis ngarékam catetan bakar 2021 penjualan sareng ékspor minggu ieu.

Le Comité Interprofessionnel du vin de Champagne, nu ngagambarkeun leuwih 16,000 winegrowers Perancis sarta 320 imah sampanye, ngumumkeun yén Perancis ékspor saluhureun bersejarah 180 juta botol sampanye dina 2021, nyaéta paningkatan 38% dibandingkeun sareng 2020.

Jumlah kiriman ngaluncat 32% dugi ka 322 juta botol, sanaos épék-épék pandémik COVID-19, anu nyababkeun panutupanana seueur bar sareng réstoran.

Gemblengna, penjualan global pencét catetan kasarna $ 6.2 milyar.

"Pamulihan ieu mangrupikeun kejutan wilujeng sumping pikeun masarakat Champagne saatos kasulitan taun 2020 (kalayan angka turun ku 18%) dipangaruhan ku panutupan titik konsumsi utama sareng kakurangan acara perayaan di sakumna dunya," saur Maxime Toubart, co- presiden ti Le Comité Interprofessionnel du vin de Champagne.

Asosiasi ngalaporkeun yén paménta mimiti laun-laun ngagancangkeun dina April 2021, ngajelaskeun parobihan ku kanyataan yén "konsumén parantos milih ngahibur diri di bumi, ngimbangan wanda anu umumna suram kalayan momen-momen énggal sareng ngabagi."

'Champagne' mangrupikeun nami merek ekslusif anu dianggo pikeun anggur anu diproduksi di PerancisWewengkon Champagne, kalér-wétaneun Paris. Pekebun anggur sampanye ngagaduhan taun anu nyusahkeun dina 2021, kalayan daérah anu ditarajang ku frosts parna dina musim semi, anu ngarusak 30% pamotongan, sedengkeun kapang nyababkeun leungitna dugi ka 30% langkung.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment