Anggur Sparkling ti Spanyol Tantangan "The Other Guys"

Gambar kahadean tina E.Garely

Urang Perancis parantos nyéépkeun seueur dolar pamasaran pikeun ngondisikeun urang pikeun nyaruakeun Champagne sareng waktos anu saé, sakaligus nyorong urang pikeun yakin yén sadaya anggur berkilauan nyaéta Perancis. Hasilna? Sampanye geus jadi kecap anu ubiquitous. Lamun urang boga pangjurung pikeun sagelas anggur sparkling otak urang langsung latches onto kecap Champagne, sarta kami nempatkeun pesenan urang jeung palayan bar atawa manajer di warung anggur.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina kanyataanana, salian Perancis (ngahasilkeun 550 juta botol), urang boga pilihan nu ngawengku Italia (prosecco - ngahasilkeun 660+/- botol), Jerman (ngahasilkeun 350 miliar botol), Spanyol (Cava. +/- ngahasilkeun 260 juta botol. ), jeung Amérika Serikat (ngahasilkeun 162 juta botol) (forbes.com). Kami geus datang ka nyadar yén anggur sparkling téh terrific nalika kami senang, éndah nalika kami sedih, diperlukeun nalika urang geus dipecat, sarta ngan naon urang kudu lamun urang meunang positif dina hiji test Omicron.

Daya tarik universal pikeun anggur sparkling parantos ningkat produksi ku 57 persén ti saprak 2002 sareng produksi dunya nyababkeun 2.5 milyar botol anu rada kirang ti 8 persén tina total produksi anggur sadunya 32.5 milyar botol. Laun-laun ningkat paménta sareng produksi anggur sparkling nyaéta Australia, Brazil, Inggris, sareng Portugal.

Anggur Sparkling dina basa Spanyol? CAVA

CAVA hartina "guha" atawa "cellar" dimana, dina awal produksi cava, anggur sparkling dijieun tur heubeul atawa dilestarikan. Winemakers Spanyol resmi dipaké istilah dina 1970 pikeun misahkeun produk Spanyol ti sampanye Perancis. A cava salawasna dihasilkeun ku fermentasi kadua dina botol, sarta kalawan sahenteuna 9 bulan sepuh botol dina lees.

Don Josep Raventos, turunan Don Juame Codorniu (pangadeg Cordorniu - salah sahiji produser cava panggedéna di Spanyol), nyieun botol Cava munggaran dirékam di wewengkon Penedes, kalér-wétaneun Spanyol. Dina waktos éta, phylloxera (serangga sapertos kutu anu ngancurkeun kebon anggur anu resep kana variétal beureum di Penedes) ninggalkeun daérah éta ngan ukur variétal bodas. Dina waktos ieu, variétal bodas henteu tiasa sacara komersil nalika janten anggur anu saé. Diajar ngeunaan kasuksésan sampanye Perancis, Raventos diulik prosés, adapting kana nyieun versi Spanyol of sampanye ngagunakeun Methode Champenoise ti varietals Spanyol sadia Macabeo, Xarello, sarta Parellada - ngalahirkeun Cava.

Sapuluh taun saterusna, Manuel Raventos mimiti kampanye pamasaran sakuliah Éropah pikeun Cava na. Dina 1888, Cordorniu Cavas meunang kahiji tina loba medali emas jeung panghargaan, ngadegkeun reputasi Spanyol Cava luar Spanyol.

pasaran

Spanyol mangrupikeun eksportir anggur sparkling panggedéna katilu, rada di tukangeun Perancis, kalayan ékspor utamina ka Amérika Serikat, Jérman, sareng Bélgia. Salaku anggur sparkling iconic Spanyol, Cava dijieun dina métode tradisional Champagne Perancis. Hal ieu lolobana dihasilkeun dina séktor kalér-wétaneun nagara (wewengkon Penedes of Catalonia), jeung désa Sant Sdaurni d'Anoia imah loba imah produksi Catalan pangbadagna. Sanajan kitu, produser nu dispersed sakuliah bagian séjén nagara, utamana dimana produksi Cava mangrupa bagian tina Denominacion de Origen (DO). Éta tiasa bodas (blanco) atanapi ros (rosado). Variétas anggur anu pang populerna nyaéta Macabeo, Parellada sareng Xarel-lo; Tapi, ngan ukur anggur anu diproduksi ku cara tradisional anu tiasa dilabélan CAVA. Lamun wines dihasilkeun ku sagala prosés séjén maranéhna kudu disebut "anggur sparkling" (vinos espumosos).

Pikeun nyieun rose cava, blending nyaéta NO NO.

Anggur kedah diproduksi nganggo metode Saignee, nganggo Garnacha, Pinot Noir, Trepat atanapi Monastrell. Di sagigireun Macabeu, Parellada sareng Xarel-lo, cava ogé tiasa kalebet anggur Chardonnay, Pinot Noir sareng Subirat.

Cava dihasilkeun dina rupa-rupa tingkat rasa amis, mimitian ti garing (brut alam) ngaliwatan brut, brut reserve, seco, semiseco, nepi ka dulce (nu paling amis). Paling cavas henteu vintage sabab mangrupakeun adun of vintages béda.

Cava Marketing tantangan

Naha kecap Champagne ngalir sacara alami tina biwir urang, sareng Cava tiasa henteu aya dina leksikon anggur urang? Anggur sparkling ti Spanyol diposisikan dina pasar anggur sparkling jenuh, sarta kakurangan tina anggaran pamasaran inadequate. Urang Itali parantos nyéépkeun milyaran dolar sareng Euro pikeun ngajantenkeun Prosecco janten bagian tina jargon sapopoé urang, sareng Perancis parantos promosi Champagne ti 1693 (nalika Dom Pérignon "nimukeun" Champagne,

Pamakéna anggur pangaweruh ngahargaan qualities alamiah di Cava: panén leungeun, mencét hipu sakabeh bunches dina tekenan aréa permukaan luhur leutik; ngalegaan lees sepuh dina botol; disgorgement leungeun pikeun cuvees premium; tur satia nuturkeun prakték métode tradisional. Nalika grup anggur terang, sareng ngahargaan detilna, batur anu ngan ukur "resep anggur," nganggap anggur herang anu

Penyimpanan rak di toko ogé ngarugikeun Cava, sering nyorong Cava nganggo anggur kendi anu murah atanapi roh murah. Cuvees kualitas luhur (cadangan, Gran Reserva, sarta Cava del Paraje) teu nempatan tempat di otak pembeli anggur ', atawa, lamun maranehna ngalakukeun, éta bisa jadi dina bagian otak disebut "anggaran," forcing Cava bersaing. kalayan anggur sparkling Inggris komo sababaraha merek Champagne murah.

Cava ieu tumuwuh dina popularitas, sarta aturan anyar geus ditajong pikeun ngajaga jeung ningkatkeun kualitas nyieun Déwan Regulasi tina CAVA ditangtayungan designation of Origin. Dimimitian dina 2018, Javier Pages parantos mingpin organisasi bari anjeunna ogé Présidén Minggu Anggur Barcelona (pameran anggur internasional Spanyol).

Aturan anyar

Naon anu bakal dilaksanakeun ku peraturan? Aturan bakal ngagedekeun fitur kualitas Cava tur ngawengku sakabéh winegrowers sarta makers of Designation of Origin (DO), ngaronjatkeun asal maksimum, sarta kualitas.

Upami Cava umurna langkung ti 18 bulan, éta bakal disebat Cava de Guarda Superior, sareng didamel tina buah anggur tina kebon anggur anu kadaptar dina Pendaptaran khusus Badan Regulasi Guara Superior, sareng kedah nyumponan sarat ieu:

a. Vines kedah sahenteuna 10 taun

b. Vines kedah organik (5 taun transisi)

c. Ngahasilkeun maksimum 4.9 ton / acre, produksi misah (traceability misah ti kebon anggur ka botol)

d. Buktina vintage sareng organik - dina labél

1. Produksi Cavas de Guarda Superior (kaasup Cavas Reserve kalawan minimum 18 bulan sepuh; Gran Reserva kalawan minimum 30 bulan sepuh), sarta Cavas d Paraje Calificado - ti plot husus kalawan minimum 36 bulan. sepuh - kedah janten 100 persen organik ku 2025.

2. zoning anyar DO Cava: Comtats de Barcela, Ebro Valley, sarta Levante.

3. Nyiptakeun sukarela labél "Produser Integral" pikeun wineries nu pencét jeung vinify 100 persén produk maranéhanana.

4. Zonasi sareng segmentasi anyar ku Cava DO bakal muncul dina labél botol munggaran dina Januari 2022.

Corpinnat. Wineries tarung pikeun Merdika

Sababaraha wineries Spanyol geus ditinggalkeun DO maranéhna, nyieun hiji designation single-anggota: Conca del Rui Anoia sabab sugema jeung indifference sajarah Dos kana kualitas anu demeaning merek. Corpinnat mangrupakeun ngaran anyar diantara kualitas luhur, sparkling wines Spanyol, sarta pendiri geus dibere rencana ka Departemen Pertanian Spanyol pikeun sertifikasi. Nalika / upami disatujuan, éta bakal janten perobihan dramatis tina merek Cava. 

Dina 2019 salapan kilang anggur ninggalkeun Cava DO pikeun ngabentuk Corpinnat pikeun anggur hérang anu saé. The wineries hayang kaasup Corpinnat kalawan DO tapi dewan pangaturan nampik - ngarah ninggalkeun. Produsén anggur kabetot dina nyiptakeun anggur kalayan fokus kana terroir. Teu kawas Perancis, Spanyol teu boga sistem klasifikasi terroir fokus, sarta produser leutik wines kualitas sakuliah Spanyol geus nanya pikeun parobahan pikeun taun. Produsén bulk anu ngagaleuh anggur ti saha waé sareng dimana waé dina zona anu didefinisikeun sacara géografis anu ageung ngahasilkeun jumlah anu ageung produk industri anu murah, nyababkeun nyeri sirah, ngalambangkeunana sareng DO anu sami, sahingga ampir teu mungkin pikeun perkebunan leutik terroir-drive pikeun ngabédakeun diri. .

Cava henteu ngaliwat tés anu ketat anu sami sareng Champagne.

Ieu ngakibatkeun kanyataan yén produser badag tina cava bisa ngahasilkeun jumlah badag anggur kualitas low kalawan klasifikasi sarua smearing produser leutik anggur kualitas alus kalawan sikat biasa-biasa wae. Henteuna kontrol kualitas parantos nyababkeun kanyataan yén judul Cava anu kawéntar sadunya parantos kaleungitan gengsi bari pasar global pikeun booming anggur sparkling. Cava geus leungit pangsa pasar pikeun prosecco, anu métode charmat ngajadikeun eta inherently kirang mahal pikeun ngahasilkeun.

Curated Cavas

Dina acara anggur New York City panganyarna, disponsoran ku Uni Éropa (Quality Wines ti Heart Éropa) Kuring kungsi kasempetan ngalaman sababaraha Cavas. Tina anggur sparkling anu sayogi, ieu mangrupikeun karesep kuring:

1. Anna de Codorniu. Blanc de Blancs. DO Cava-Penedes. 70 persén Chardonnay, 15 persén Parellada, 7.5 persén Macabeo, 7.5 persén Xarel.lo

Saha éta Anna sareng naha nempatkeun namina dina Cava? Anna de Codorniu kacatet salaku awéwé anu ngarobah sajarah winery ngaliwatan penguasaan dirina, sarta elegance manehna naratas tambahan Chardonnay varietal kana campuran Cava.

Pikeun panon, Anna nampilkeun warna pirang anu terang sareng energetik kalayan sorotan héjo anu pikaresepeun pikeun ningali gelembung-gelembungna saé, pengkuh, kuat sareng kontinyu. Irung senang jeung kapanggihna batu baseuh, jeruk jeruk, jeung buah tropis numbu ka aromas sepuh (pikir roti bakar jeung brioche). palate ngarasakeun creamy, kaasaman lampu, sarta pikagumbiraeun lila-langgeng ngarah kana finish amis panjang. Sampurna salaku aperitif, atanapi sareng sayuran tumis, lauk, kadaharan ti laut sareng daging panggang; nangtung solidly nyalira atanapi ngagabung jeung Manisan.

2. L'avi Paul Gran Reserva Brut Alam. Maset. 30 persen Xarel-lo, 25 persen Parelllada, 20 persen Chardonnay.

Paul Massan (1777) ieu memorialized di L'avi Pau Cava, salaku kahiji dina nasab kulawarga urang. Anggur heubeul (20-40 taun) dipelak dina kapadetan handap dina jangkungna 200-400 m dpl. Umur anggur di cellars 5 m handap taneuh kalawan umur minimum 36 bulan.

Panon manggihan nuansa emas, sarta gelembung well-integrated bari irung diganjar ku buah pisan asak, jeruk, brioche, sarta almond. palate nu discovers a garing, sarta petualangan creamy nu ngakibatkeun panjang, finish pengkuh ku rasa amis sugestif madu jeung crabapples. Pasangkeun sareng udang sareng cabé panas atanapi tuang tiram.

Kanggo inpormasi tambihan, klik di dieu.

Ieu mangrupikeun séri anu difokuskeun kana Anggur Spanyol:

Read Bagian 1 Ieuh:  Spanyol Ups Kaulinan Anggur na: Leuwih ti Sangria

Read Bagian 2 Ieuh:  Anggur Spanyol: Rasakeun Bédana Ayeuna

© Dr Elinor Garely. Artikel hak cipta ieu, kaasup poto, teu bisa dihasilkeun tanpa idin ti panulis.

#inuman anggur

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dr. Elinor Garely - khusus pikeun eTN sareng editor dina kapala, wines.travel

Leave a Comment

1 Comment

  • Artikel alus teuing jeung komprehensif ngeunaan dunya anggur sparkling di Spanyol. Hatur nuhun Dr Elinor bieu. Sumuhun, abdi satuju, brains urang hard-kabel jeung kecap Champagne pikeun sagalana sparkling. Kuring kedah ngalatih deui uteuk kuring pikeun ngabédakeun sareng ngamimitian cavasocials.org salaku cara pikeun ngamimitian sareng diajar ngeunaan anggur berkilauan di Spanyol CAVA sareng CORPINNAT. Di dieu pikeun 2022 sparkling! sareng langkung seueur tulisan ngeunaan karagaman Sparkling Wines di sakuliah dunya.