UNDP Ngahirupkeun Kahirupan Anyar Kana Pariwisata Tanzania

Usaha keras operator Tour Tanzania pikeun nyéépkeun deui industri pariwisata multi-miliar dolar, di tengah pandémik Covid-19, parantos mayar dividen anu luar biasa, berkat dukungan Program Pangembangan PBB (UNDP).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina puncak pandémik, Asosiasi Operator Wisata Tanzania (TATO) ngalangkungan dukungan UNDP ku kolaborasi sareng Pamaréntah, ngalaksanakeun sababaraha ukuran réspon, ngahasilkeun dampak anu luar biasa dina hal maréntahkeun lalu lintas wisatawan anu kandel sareng pesenan énggal sahingga ngalukis a masa depan cerah pikeun industri.

Sanaos diserang sacara brutal ku pandémik, statistik resmi pangénggalna ti Statehouse nunjukkeun industri pariwisata ngarékam pertumbuhan ampir 126 persén tina segi jumlah sémah taun 2021 dibandingkeun sareng 2020.

Dina pesenna pikeun pamitan ka 2021 sareng ngabagéakeun Taun Anyar 2022, Présidén Tanzania Samia Suluhu Hassan nyarios yén 1.4 juta wisatawan nganjang ka nagara anu beunghar sumber daya alam dina taun 2021 di tengah pandémik Covid-19; dibandingkeun sareng 620,867 wisatawan dina taun 2020.

"Ieu nunjukkeun yén dina taun 2021, aya paningkatan 779,133 wisatawan anu nganjang ka Tanzania," saur Présidén Suluhu dina pidatona disiarkeun langsung ku Tanzania Broadcasting Corporation, nambahan: "Harepan kami nyaéta industri pariwisata bakal terus mekar. dina 2022 sareng salajengna,"

"Data éta nyarioskeun seueur dampak positif tina TATO anu didukung UNDP sareng inisiatif Pamaréntah dina industri pariwisata," saur CEO TATO, Mr. Sirili Akko, nambahan: "Kuring yakin ieu mangrupikeun awal perjalanan urang pikeun ngawangun deui. hadéna industri pariwisata anu inklusif, tangguh, jeung makmur”.

Bapak Akko ngucapkeun rasa syukur anu jero ka UNDP, nyatakeun dukunganna sumping dina waktos anu paling poék dina sajarah industri pariwisata anu anyar ditambah ku épék riak tina pandémik Covid-19.

Konci diantara inisiatif TATO di handapeun pangrojong UNDP di 2021 nyaéta ngatur perjalanan Agen Perjalanan FAM ka Tanzania dina Séptémber 2021 pikeun ngajalajah sirkuit pariwisata kalér dina strategina pikeun masihan aranjeunna sawangan ngeunaan daya tarik wisatawan anu dikurniakeun.

TATO ogé ngembangkeun infrastruktur kaséhatan dasar di titik pariwisata konci, nu diperlukeun ngabogaan, diantara hal séjén, opat ambulan dina taneuh, sarta perjangjian jeung sababaraha rumah sakit pikeun ngagunakeun fasilitas pikeun layanan wisatawan 'bisi wae contingency, sarta linkage kalawan dokter ngalayang '. jasa dina usaha pikeun mulangkeun kapercayaan wisatawan.

Tepatna, TATO di handapeun naungan UNDP ngirimkeun armada ambulan canggih ka daérah hotbed pariwisata, nyaéta taman nasional Serengeti sareng Kilimanjaro, ekosistem Tarangire-Manyara, sareng Kawasan Konservasi Ngorongoro.

Ngaliwatan dana UNDP, TATO ogé ngagaleuh Alat Pelindung Pribadi (PPE) anu diperyogikeun pikeun ngajagaan wisatawan sareng jalma anu ngalayanan aranjeunna tina panyakit COVID-19.

TATO migawé bareng kalayan pamaréntah geus naratas rollout of Seronera, Kogatende, sarta Ndutu Coronavirus puseur koleksi specimen di Serengeti tengah, kalér, jeung wétan-kidul, sahingga nguji Covid-19 gampang tur merenah pikeun wisatawan.

TATO ogé mangrupikeun organisasi anu munggaran nyetél pusat vaksinasi di tempatna pikeun pagawé barisan payun na nampi jabs, sahingga ngagampangkeun kaayaan antrian di rumah sakit umum.

 Organisasi éta parantos gawé bareng sareng Perusahaan Pemasaran Tujuan Cornersun basis AS pikeun ngamajukeun Tanzania di Amérika Kalér dina usahana pikeun nyegerkeun industri pariwisata, ngadorong usaha sanés, pulih rébuan padamelan anu leungit sareng ngahasilkeun pendapatan pikeun ékonomi. 

Usaha TATO dina puncak pandémik COVID-19 nalika sakumna dunya lirén sapertos miceunan waktos sareng sumber daya sanés pikeun kalolobaan Thomases anu cangcaya dina Alkitab.

Tapi usaha éta katingalina saé pikeun para wisatawan internasional, upami pernyataan Asosiasi Perjalanan sareng Pariwisata Afrika (ATTA) mangrupikeun hal anu kedah dijalankeun.

"Anggota kami sareng klienna anu angkat ka Tanzania parantos nampi pusat uji Covid-19 di Serengeti," nyerat CEO ATTA, Mr. Chris Mears, ka mitra TATO na, Pak Sirili Akko.

ATTA mangrupikeun asosiasi dagang anu didorong ku anggota anu ngamajukeun pariwisata ka Afrika ti sakumna penjuru dunya. Diakui salaku sora pariwisata Afrika, ATTA ngalayanan sareng ngadukung usaha di Afrika, ngawakilan pembeli sareng supplier produk pariwisata di 21 nagara Afrika.

Mr Mears nyatakeun yén pusat uji Serengeti kagum ka anggota sareng turisna, sabab ngamungkinkeun para wisatawan pikeun maksimalkeun waktosna di taman sareng nyegah aranjeunna tina ngagunakeun dinten safari anu diprogram panjang pikeun tés Covid-19.

Balik ka bumi, operator wisata konci ngonfirmasi yén inisiatif TATO parantos ngamimitian nyegerkeun pesenan seger.

"Kami parantos ngadaptarkeun lonjakan pesenan énggal sareng calon wisatawan anu nyarioskeun pusat koleksi spésimén Covid-19 di Serengeti sareng luncuran vaksinasi, antara anu sanésna, salaku faktor anu aya di balik minat aranjeunna pikeun mesen safaris," saur Nature Responsible Safaris. Direktur Utama, Ibu Fransica Masika, ngajelaskeun: 

“Kami nganuhunkeun pisan, satemenna, kana usaha anu taliti anu dipingpin ku TATO sareng pamaréntah ngaliwatan dukungan kauangan UNDP. Kami ngahargaan langkah-langkah pentingna pikeun ngadukung pamulihan industri dina nyanghareupan krisis Covid-19.

Dina momen anu paling poék dimana dampak Covid-19 kakuasaan, dibuktikeun ku penutupan wates internasional anu masif, parkir pesawat, PHK staf, sareng paralisis kagiatan ékonomi diantara ukuran kontrol anu dilakukeun ku unggal nagara, Tanzania henteu dibebaskeun. 

Kusabab sifat inbound tina bisnis pariwisata, industri éta paling katarajang sabab wabah Coronavirus anu brutal nyababkeun panurunan anu seukeut dina datangna wisatawan di Tanzania tina rada langkung ti 1.5 juta wisatawan dina taun 2019 janten 620,867 dina 2020. 

Turunna kadatangan nyababkeun panurunan anu langkung dahsyat dina koleksi pendapatan ka $ 1.7 milyar dina 2020, turun tina catetan sadaya waktos $ 2.6 milyar dina 2019.

Kalayan turunna 81 persén dina pariwisata kusabab pandémik Covid-19, seueur usaha anu ambruk nyababkeun karugian pendapatan anu signifikan, leungitna tilu-suku padamelan di industri, janten operator wisata, hotél, pemandu wisata, transporter, supplier dahareun. , jeung padagang.

Hal ieu mangaruhan pisan mata pencaharian seueur, khususna usaha mikro, alit sareng sedeng, padamel anu teu dijaga, sareng bisnis teu resmi anu kalebet nonoman sareng awéwé.

Tanzania mangrupakeun salah sahiji tujuan wisata konci attracting ampir 1.5 juta wisatawan anu ninggalkeun balik $ 2.6 milyar taunan, berkat padang endah na, bentang alam luar biasa, jalma ramah gandeng ku kaamanan jeung unsur kaamanan.

Nalika séktor pariwisata laun-laun ngalih kana mode pamulihan sareng dunya sanés, laporan Bank Dunia panganyarna ngadesek otoritas pikeun ningali kasabaran masa depanna ku ngarengsekeun tangtangan anu berkepanjangan anu tiasa ngabantosan posisi Tanzania dina lintasan pertumbuhan anu langkung luhur sareng inklusif.

Wewengkon fokus ngawengku tata tujuan jeung manajemén, diversifikasi produk jeung pasar, leuwih inklusif ranté nilai lokal, hiji ningkat iklim bisnis jeung investasi, sarta model bisnis anyar pikeun investasi anu diwangun dina partnership sarta kreasi nilai dibagikeun.

Pariwisata nawiskeun Tanzania poténsi jangka panjang pikeun nyiptakeun padamelan anu saé, ngahasilkeun pendapatan devisa, nyayogikeun pendapatan pikeun ngadukung konservasi sareng pangropéa warisan alam sareng budaya, sareng ngalegaan dasar pajak pikeun ngabiayaan pengeluaran pangwangunan sareng usaha ngirangan kamiskinan.

Pembaruan Ékonomi Bank Dunia Tanzania panganyarna, Transformasi Pariwisata: Menuju Séktor anu Sustainable, Resilient, sareng Inklusif nyorot pariwisata salaku sentral pikeun ékonomi nagara, mata pencaharian, sareng pangurangan kamiskinan, khususna pikeun awéwé, anu ngawangun 72 persén sadaya pagawé dina pariwisata. subsektor.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment

1 Comment

  • Éta tiasa hartosna sababaraha parobihan anu disetél pikeun ningkatkeun kahirupan di Afrika. Di Tanzania, paningkatan dina iklim investasi. Langkung seueur usaha anu diperyogikeun pikeun ngajagaan kahirupan laut sareng biodiversiti basisir.