Departemen Luar Negeri AS ayeuna nyiapkeun Kedubes AS di Ukraina pikeun Invasi Rusia

Gerakan AS pikeun ngawenangkeun staf Kedubes AS ninggalkeun Ukraina kusabab kamungkinan invasi Rusia henteu ngan ukur disebarkeun dina siaran pers resmi ku Departemen Luar Negeri AS sareng dipasang ka Situs wéb Kedubes AS pikeun Ukraina.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Média Rusia anu disponsoran nagara RT henteu nyobian nampik atanapi nada handap tapi naékkeun pesenna sakedik dina nambihan kecap "maréntahkeun" dina nyarios: Kulawarga diplomat AS parantos maréntahkeun ninggalkeun Ukraina, sedengkeun sababaraha staf Kadutaan diidinan angkat dina "sukarela" dasar, nurutkeun hiji piwuruk perjalanan diropéa nu reiterated klaim a "Ancaman terus tina aksi militér Rusia.

Dina 24 Januari, Departemen Nagara AS otorisasi miang sukarela ("miang otorisasi") pagawé pamaréntah AS jeung maréntahkeun miang tina anggota kulawarga ("maréntahkeun miang") pagawé pamaréntah AS di Kedubes AS di Kyiv, éféktif langsung.

Miang otorisasi masihan karyawan ieu pilihan pikeun angkat upami aranjeunna hoyong; miang maranéhanana henteu diperlukeun. Maréntahkeun miang pikeun anggota kulawarga merlukeun anggota kulawarga ninggalkeun nagara. Status keberangkatan Kedubes AS bakal ditinjau henteu langkung lami ti 30 dinten.

Departemen Luar Negeri nyieun kaputusan pikeun otorisasi miang ti Misi Ukraina kaluar tina hiji kaayaanana caution alatan usaha Rusia terus destabilize nagara jeung ngaruksak kaamanan warga Ukraina jeung batur ngadatangan atawa residing di Ukraina. Kami parantos konsultasi sareng pamaréntah Ukraina ngeunaan léngkah ieu sareng koordinasi sareng kedutaan Sekutu sareng mitra di Kyiv nalika aranjeunna nangtukeun sikepna.

Salaku tambahan, Dinas Luar Negeri parantos naékkeun Panaséhat Perjalanan kami sateuacana pikeun Ukraina ka Level Opat - Ulah Iinditan kusabab paningkatan ancaman tindakan militér Rusia anu signifikan ngalawan Ukraina. Panaséhat Perjalanan parantos aya di Tingkat Opat - Ulah Iinditan kusabab COVID-19.

Kami terus negeskeun deui dukungan kami pikeun urang Ukraina sareng ngalakukeun kitu bari komitmen kana salah sahiji prioritas pangluhurna Departemen, kasalametan sareng kaamanan diplomat urang sareng urang Amérika. Amérika Serikat negeskeun yén Kedubes AS di Kyiv tetep kabuka pikeun operasi biasa. Nya kitu, kami negeskeun yén kaputusan miang anu otorisasi / maréntahkeun moal mangaruhan komitmen urang pikeun milari solusi diplomatik pikeun ngawangun kakuatan Rusia anu parah di jero sareng sabudeureun Ukraina.

Komitmen teguh Amérika Serikat kana kadaulatan sareng integritas wilayah Ukraina tetep langkung kuat tibatan kantos, sapertos anu ditunjukkeun dina pangiriman tanggal 22 Januari tina sababaraha kiriman munggaran tina bantuan kaamanan $ 200 juta anyar pikeun Angkatan Bersenjata Ukraina, diarahkeun ku Présidén Biden ka Ukraina dina bulan Désémber.

Urang ngantebkeun yén Rusia nempatkeun urang dina jalur ayeuna. Amérika Serikat sacara konsistén nyarioskeun dua jalan anu tiasa dipilih Rusia: dialog sareng diplomasi atanapi escalation sareng akibat anu ageung. Bari Amérika Serikat terus ngudag jalur dialog jeung diplomasi, lamun Rusia milih escalation jeung konsékuansi masif alatan aksi militér signifikan ngalawan Ukraina, kaayaan kaamanan unpredictable ayeuna, utamana sapanjang wates Ukraina, di Rusia-nempatan Crimea, sarta di Rusia- dikawasa wétan Ukraina, bisa deteriorate kalawan saeutik bewara.

Kalayan hormat ka warga AS di Ukraina, peran utami urang nyaéta pikeun ngainpokeun masarakat warga AS ngeunaan kamajuan kaamanan sareng kaamanan, anu tiasa kalebet inpormasi ngeunaan pilihan perjalanan komérsial.

Salaku Présidén Biden nyarios, aksi militér ku Rusia tiasa sumping iraha waé sareng pamaréntah Amérika Serikat moal aya dina posisi pikeun ngévakuasi warga Amérika dina kaayaan kontingensi sapertos kitu, ku kituna warga AS anu ayeuna aya di Ukraina kedah ngarencanakeun anu sasuai, kalebet ku ngamangpaatkeun diri. pilihan komérsial kedah aranjeunna milih ninggalkeun nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment