Israel ngarencanakeun airlift Yahudi masif ti Ukraina lamun Rusia nyerang

Israel ngarencanakeun airlift Yahudi masif ti Ukraina lamun Rusia nyerang
Israel ngarencanakeun airlift Yahudi masif ti Ukraina lamun Rusia nyerang
Ditulis ku Harry Johnson

Pamaréntah Israél disangka nyiapkeun ngapung kaluar puluhan rébu urang Yahudi anu layak pikeun kawarganagaraan Israél ti Ukraina upami aya serangan Rusia sadaya-kaluar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Numutkeun laporan dina koran pangpanjangna jalan ayeuna dicitak di Israél, pamaréntah Israél ieu disangka Nyiapkeun pikeun ngapung kaluar puluhan rébu urang Yahudi layak pikeun kawarganagaraan Israél ti Ukraina dina acara Rusia sagala-kaluar karasa.

Koran Haaretz ngalaporkeun kamari yén pejabat ti sababaraha departemén pamaréntahan Israél parantos pendak dina sabtu minggu pikeun ngabahas résiko pikeun komunitas Yahudi di Ukraine nu bisa berpotensi bray up dina konflik a.

pengarahan ceuk geus kaasup pajabat ti déwan Kaamanan Nasional; kamentrian pertahanan, angkutan, jeung urusan luar nagri; kitu ogé anu tanggung jawab ngajaga hubungan jeung urang Yahudi residing di wewengkon urut Uni Soviét.

Israél geus lila boga rencana pikeun repatriation massa warga poténsi na lamun diperlukeun, ceuk pangarang laporan, tapi contingencies misalna pikeun evacuations geus diropéa di Ukraina Ditengah ningkatna kasieun tina hiji karasa.

Analis ngira-ngira aya saloba 400,000 urang Yahudi anu hirup di Ukraina, sarta kira-kira 200,000 dianggap layak pikeun kawarganagaraan Israél dina hukum Hukum Balik deui bangsa Wétan Tengah - kalawan deukeut 75,000 jalma anu hirup di wétan nagara.

Skénario évakuasi massal muncul di tengah-tengah kahariwang dina sababaraha bulan ayeuna yén Moskow ngumpulkeun pasukan sapanjang wates Rusia-Ukraina sateuacan nyerang Ukraina. Dinten Minggu, Departemen Luar Negeri AS maréntahkeun kulawarga diplomat anu damel di Kiev ninggalkeun nagara éta kusabab ancaman anu terus-terusan tina aksi militér Rusia.

Kremlin biasana nolak yén éta badé nyerang. Sekretaris persna, Dmitry Peskov, nyatakeun yén gerakan angkatan bersenjata Rusia di "wilayahna sorangan," kalebet ngumpulkeun 100,000 tentara di wates Ukraina mangrupikeun "masalah internal" sareng "henteu aya perhatian ka saha waé."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment