Survey: Saha jalma anu 'paling dipikaresep' di Inggris?

Survey: Saha jalma anu 'paling dipikaresep' di Inggris?
Survey: Saha jalma anu 'paling dipikaresep' di Inggris?
Ditulis ku Harry Johnson

Gypsies sareng Wisatawan Irlandia parantos dingaranan jalma-jalma "pangsaeutikna" di Inggris, kalayan komunitas Muslim nyekel tempat kadua dina daptar komunitas anu paling teu populer.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Panaliti Universitas Birmingham gawé bareng sareng YouGov pikeun ngalaksanakeun polling pikeun nangtukeun "naon anu dipikirkeun ku urang Inggris ngeunaan Islam, Muslim sareng etnis sareng agama minoritas sanés."

Tujuan awal panilitian nyaéta pikeun "ngabantosan terang ngeunaan luasna sareng sifat Islamophobia di Inggris."

Numutkeun hasil ahir survey, Gypsies sareng Wisatawan Irlandia parantos dingaranan jalma-jalma "paling henteu resep" di UK, kalayan komunitas Muslim nyekel tempat kadua dina daptar komunitas paling unpopular.

Jajak pendapat ngungkabkeun yén 25.9% tina 1,667 réspondén "ngarasa négatip" ka umat Islam, sareng 9.9% ngarasa "négatip pisan."

Ngan ukur Gypsies sareng Wisatawan Irlandia anu ditingali langkung négatip ku masarakat Inggris, kalayan 44.6% jalma ningali aranjeunna sacara négatip, laporan éta nyarios.

Samentara éta, 8.5% nempo urang Yahudi négatip, bari 6.4% ceuk sarua ngeunaan jalma hideung - sarta 8.4% ceuk maranéhna ditempo jalma bodas négatip.

Panaliti nyimpulkeun yén sikep négatif sapertos kitu ti masarakat Inggris ka Gypsies sareng Wisatawan Irlandia tiasa dijelaskeun henteu ngan ukur ngaliwatan diskriminasi, tapi ogé kusabab aya "kurang sanksi umum ngalawan sacara terbuka ngaku henteu resep."

Islamophobia kapanggih datang dina "dua variétas béda, ras jeung agama".

"Sanaos kami satuju sareng definisi panganyarna ngeunaan istilah yén Islamophobia mangrupikeun bentuk rasisme anu nargétkeun umat Islam, kami ogé nunjukkeun yén éta diwujudkeun salaku prasangka anti-agama anu béda," saur laporan.

Numutkeun panulis laporan, Dr. Stephen Jones, tabu sosial sacara signifikan tiasa mangaruhan kana jawaban.

"Naon anu pikaresepeun nyaéta anjeun tiasa ningali aya, contona, diskriminasi ngalawan jalma hideung Afrika Karibia di UK, tapi dina survey jalma henteu nganyatakeun mumusuhan éta dina cara anu aranjeunna lakukeun ka umat Islam, dina cara anu aranjeunna lakukeun ka Gypsies sareng Wisatawan Irlandia," saurna.

Dr Jones nyarios aya rasa yén sababaraha jinis mumusuhan langkung "ditampi sacara umum," ngaku alesan pikeun ieu rumit: "Éta gumantung kana perwakilan média urang, kapamimpinan politik urang, kana sababaraha faktor sajarah sareng budaya anu béda."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN