Urgent teu diédit: Departemen Propinsi AS on Ancaman Ukraina Rusia & Serangan UAE

departemén-nagara-logo2

Kusabab sifat serius kamungkinan serangan Rusia ka Ukraina, eTurboNews nyayogikeun transkrip atah tina konperénsi pers anu nembé disimpulkeun di Departemen Luar Negeri AS

Nyitak Friendly, PDF & Email

Jurusan Pers Departemen Luar Negeri AS, Senén 24 Januari 2022,
Vérsi Raw Unedited

Ned Harga, Juru Bicara Departemen

Washington DC, 2:39 EST 24 Jan 2022

HARGA MR: Wilujeng sonten. Wilujeng Senén. Alus ningali dulur. Ngan hiji item di luhur teras kami bakal nyandak patarosan anjeun.

Amérika Serikat ngahukum serangan sapeuting ku Houthi di Uni Émirat Arab sareng Arab Saudi, anu nyababkeun tatu sipil di Arab Saudi sareng nyusul serangan Houthi anu sami minggu kamari anu nelasan tilu warga sipil di Abu Dhabi. Kami negeskeun deui komitmen urang pikeun ngabantosan nguatkeun pertahanan mitra Saudi sareng Emirati.

Serangan ieu ka UAE sareng Arab Saudi, ogé serangan udara anyar di Yaman anu maéhan warga sipil, ngagambarkeun paningkatan anu pikasieuneun anu ngan ukur nyababkeun sangsara jalma Yaman.

Urang nelepon ka sadaya pihak dina konflik pikeun bunuh kana gencatan senjata a, abide ku kawajiban maranéhanana dina hukum kamanusaan internasional, kaasup nu patali jeung panangtayungan sakabeh warga sipil, jeung ilubiung sapinuhna dina prosés perdamaian nu dipingpin PBB inklusif.

Rahayat Yaman urgently butuh solusi diplomatik kana konflik, solusi diplomatik nu ngaronjatkeun kahirupan maranéhanana sarta ngidinan aranjeunna pikeun koléktif nangtukeun masa depan sorangan.

Kalayan éta, kuring resep kana patarosan anjeun. Sumuhun? Nya, kuring bakal ngamimitian deui, sakumaha anu dijanjikeun. Punten.

Patarosan: (Inaudible) dina masalah ieu, jadi -

HARGA MR: Oké. Hebat.

Patarosan: Tega sareng abdi, mangga. Serangan Houthi ayeuna ka UAE nyaéta anu katilu belas dina 10 dinten ka pengker. Jadi serangan ieu geus gancangan lately. Naha urang bakal ningali ayeuna akselerasi anu sami dina prosés pertimbangan ku Biden - ku administrasi pikeun ngadaptarkeun Houthis dina serangan teroris?

HARGA MR: Hapunten, abdi-

Patarosan: Pikeun enlist aranjeunna deui dina serangan teroris?

HARGA MR: Oh, daptar aranjeunna.

Patarosan: Janten akselerasi ieu bakal nyababkeun akselerasi anu sami dina prosés pertimbangan anu diurus ku administrasi Biden ngeunaan nempatkeun aranjeunna deui dina serangan teroris?

HARGA MR: Janten patarosan anjeun ngeunaan status Houthis sareng poténsi redesignation. Nya, sakumaha anu anjeun terang, Présidén nyarios minggu kamari nalika anjeunna nyarios ka bangsa dina konperénsi pers na Rebo kamari. Anjeunna nyarios yén patarosan ngeunaan redesignation, poténsi redesignation of Ansarallah, nami pikeun gerakan Houthi, dina tinimbangan. Janten kuring henteu dina posisi pikeun ngabahas naon waé léngkah-léngkah anu tiasa dipertimbangkeun.

Ieu naon anu kuring bakal nyarios, sanaos. Kami bakal teras-terasan damel sareng mitra kami di daérah éta, kalebet Arab Saudi sareng UAE, pikeun ngabantosan aranjeunna ngabela ngalawan serangan Houthi anu parah ieu. Sakumaha data anu terakhir anu kuring tingali nunjukkeun, kalayan bantosan Amérika Serikat, Karajaan Arab Saudi parantos tiasa nyegah sakitar 90 persén serangan anu datang ti Yaman, ti Houthis. Tangtosna, tujuan urang, tujuan koléktif urang, bakal kéngingkeun - supados janten 100 persen. Tapi kami tetep - urang bakal terus nangtung ku mitra kami dina ieu.

Kami ogé, sareng kami, teras-terasan nanggung jawab pamimpin Houthi pikeun kalakuan anu hina ieu. Kami parantos ngaluarkeun sanksi pikeun pamimpin konci sareng sebutan pikeun pamimpin konci dina sababaraha sasih ayeuna. Sareng kami bakal teras-terasan nyauran sadaya alat anu pas dina toolkit kami pikeun nahan Houthis ieu, pamimpin Houthi anu tanggung jawab pikeun serangan ieu. Kami moal lirén dina nunjuk pamimpin Houthi sareng éntitas anu kalibet dina serangan militer anu ngancam warga sipil sareng stabilitas régional, ngalanggengkeun konflik, ngalakukeun panyalahgunaan hak asasi manusa, atanapi ngalanggar hukum kamanusaan internasional, atanapi ngaburukkeun krisis kamanusaan anu parah ku - numutkeun kalolobaan akun. , nyaéta krisis kamanusaan anu paling jero di bumi.

Tapi ieu mangrupikeun pertimbangan anu rumit, sareng kami nyarioskeun kana pertimbangan ieu dina dinten-dinten pangheulana administrasi, sakitar sataun katukang ayeuna, nalika urang nyarioskeun kaputusan awal vis-à-vis Houthis sabab dina nyieun tekad éta sareng dina datangna ka éta kaputusan aslina, urang listened kana Jumlah stakeholder. Urang nguping peringatan ti PBB. Kami ngadangukeun masalah ti kelompok kamanusaan. Kami ngadangukeun anggota bipartisan Kongrés anu nentang kaputusan administrasi terakhir pikeun nunjuk Houthis salaku organisasi téroris asing, teras janten STDT sabab utamina, tekad simbut éta tiasa gaduh dampak kana kamampuan urang pikeun nganteurkeun sareng nyayogikeun anu diperyogikeun. bantuan kamanusaan pikeun warga Yaman.

Éta ogé tiasa mangaruhan aksés kana komoditi dasar sapertos tuangeun sareng bahan bakar. Janten urang ngupingkeun masalah éta pisan sareng jelas, sareng urang terang yén sakitar 90 persén komoditi penting di Yaman diimpor ku usaha swasta. Sarta kaluar tina kaayaanana ati-ati, suppliers ieu - suppliers ieu sarta lembaga keuangan bisa lirén aktivitas éta, nu penting pikeun kaperluan kamanusaan rahayat Yemeni.

Janten urang ngupingkeun masalah éta pisan sareng jelas. Urang nyokot katingal nutup di respon luyu, tapi naon urang bakal neruskeun ngalakukeun, euweuh sual ngeunaan eta, nyaeta nangtung kalawan UAE, nangtung kalawan Saudi Arabia, sarta nyekel kana akun pamingpin Houthi jawab serangan teroris ieu.

Patarosan: Hehehehe, Ned, ngan hiji nurutan-up, dua leuwih titik dina masalah ieu: AS ogé geus ngadawuh dina pernyataan saméméhna - ti Departemen Propinsi kuring yakin, sarta White House - yén éta bakal ngarojong UAE dina defending wewengkonna. Janten kumaha dukungan ieu bakal dibuka sacara praktis? Éta hiji. Kadua, naha AS bakal ngabantosan dina ngalarang aliran senjata sareng dukungan kauangan ka Houthis, upami kanyataan yén aranjeunna dirojong sareng didukung ku Iran?

HARGA MR: Janten pikeun patarosan kahiji anjeun, kami damel sacara éksténsif sareng mitra Emirati kami, sapertos anu kami lakukeun sareng mitra Saudi kami, pikeun nyayogikeun aranjeunna naon anu diperyogikeun pikeun ngabantosan diri tina serangan jinis ieu. Urang bakal terus ngalakukeun éta. Kami bakal terus damel sareng aranjeunna ku cara anu béda pikeun ngabantosan aranjeunna nguatkeun diri ngalawan serangan ieu.

Sareng patarosan kadua anjeun ngeunaan -

Patarosan: Hehehehe. Naha AS bakal ngabantosan dina ngalarang aliran senjata sareng dukungan kauangan ka Houthis, upami kanyataan yén aranjeunna dirojong ku Iran?

HARGA MR: Leres pisan. Sareng kami parantos nyambut damel pikeun éta, sanés ngan ukur dina administrasi ieu tapi pikeun administrasi berturut-turut. Anjeun parantos ngupingkeun mitra kami di Departemen Pertahanan nyarioskeun serangan di laut, contona, senjata anu parantos ka Yaman sareng Houthis. Anjeun parantos ningali kami nyorotkeun sorotan anu terang dina tingkat dukungan anu disayogikeun ku Iran sareng kelompok anu didukung Iran ka Houthis. Anjeun parantos ngupingkeun kami nyarioskeun kana peran anu ngaganggu yén Iran sareng proksi-proksina maén di sakumna daérah, sareng anu pasti kalebet di Yaman, sareng anu pasti kalebet dukungan Iran pikeun gerakan Houthi di Yaman.

Patarosan: Patarosan na: Naha anjeun badé ngeureunkeun aliran panangan sacara fisik? Maksad abdi, anjeun bade (inaudible) gaya pakarang? Maksud kuring, kuring pikir éta premis patarosan.

HARGA MR: Nya, sareng jawaban kuring nyaéta enya, urang bakal teras-terasan ngalakukeun sadayana anu urang tiasa pikeun ngeureunkeun aliran senjata, bantosan, -

Patarosan: Janten urang sigana ningali, sapertos, serangan udara Amérika pikeun ngeureunkeun aliran senjata?

HARGA MR: Abdi nyungkeun hapunten?

Patarosan: Kami sigana ningali serangan anu dimaksudkeun pikeun ngeureunkeun aliran senjata ku pasukan Amérika?

HARGA MR: Anjeun parantos ningali tindakan anu konsisten ku bagian administrasi ieu sareng administrasi sateuacana pikeun ngeureunkeun aliran senjata, pikeun ngeureunkeun aliran suplai ka Houthis, sareng éta pasti kalebet naon anu disayogikeun ku Iran.

Humeyra.

Patarosan: Ned, dina Rusia. Janten bakal aya -

Patarosan: (Pareum-mike.)

Patarosan: - telepon jeung Éropa ngeunaan (inaudible) -

HARGA MR: Hapunten, hayu urang tutup - hayu urang tutup Yaman, teras urang sumping ka Rusia.

Patarosan: Oké.

Patarosan: The Houthis geus ngaku yén maranéhna nargétkeun base hawa AS di UAE kamari, sarta militér AS geus ngomong yén maranéhna dipecat Patriots nu intercepted misil maranéhanana. Naha bakal aya réaksi AS ka Houthis, sareng khususna aranjeunna nargétkeun pasukan AS di UAE?

HARGA MR: Urang bakal terus nahan Houthis pikeun akun pikeun serangan teroris ieu. Urang bakal ngalakukeun éta ku cara anu béda. Kami parantos nganggo sababaraha alat, sareng kuring nyangka anjeun bakal ningali urang teras-terasan ngalakukeun éta dina dinten sareng minggu payun.

Yaman, masih?

Patarosan: Hiji deui di Yaman.

HARGA MR: Pasti.

Patarosan: Naha AS ngahontal kacindekan anu béda-béda ngeunaan naon dampak pangiriman bantosan kalayan sebutan? Sareng upami henteu, naha ngahibur ideu?

HARGA MR: Nya, urang ngiringan sababaraha pamangku kapentingan anu sami anu kuring nyarios sateuacanna pikeun teras ngupingkeun sudut pandangna, pikeun nyandak sudut pandangna. Pasti sababaraha kasalempang anu urang uninga ngeunaan sataun katukang bakal tetep berlaku. Patarosanna naha urang tiasa - naha redesignation bakal - bakal di kapentingan Amérika Serikat, bakal di kapentingan kaamanan urang, bakal di kapentingan kaamanan mitra urang di wewengkon, sarta bakal di kapentingan urang kedah ningali tungtung konflik sareng darurat kamanusaan di Yaman.

Janten éta sesah - éta set sesah faktor anu urang timbangkeun, tapi sakumaha saur présidén, urang nimbang-nimbang - urang nimbangkeun kaputusan.

Aya naon deui di Yaman? Humeyra.

Patarosan: Oké. Candak dua. Di Rusia, janten bakal aya telepon sareng urang Éropa soré ieu sareng Présidén Biden. Kuring heran - ieu ditaros dina pengarahan White House ogé, tapi upami anjeun tiasa terang sakedik ngeunaan naon anu dipiharep ku administrasi ngalangkungan telepon ieu. Sareng kami parantos nguping Présidén Biden minggu kamari sacara umum ngaku retakan dina NATO Alliance ogé sareng urang Éropa ngeunaan kumaha - kumaha persisna ngabales. Naha aya perbaikan ti saprak éta sareng urang Éropa? Naha anjeun langkung caket kana halaman anu sami? Sareng aya alesan pikeun urang nyangka yén saatos telepon ieu anjeun bakal langkung seueur dina halaman anu sami ngeunaan cara ngabales serangan minor, atanapi serangan utama, naon waé?

HARGA MR: Oké. Humeyra, sakumaha anu anjeun terang, kami di Éropa minggu kamari. Kami di Kiev. Urang lajeng indit ka Berlin, dimana sajaba ti pasamoan jeung sekutu Jerman urang Sekretaris miboga kasempetan pikeun papanggih jeung nu disebut Éropa Quad. Sateuacan éta, kami di Éropa sasih sateuacana dimana urang ngagaduhan kasempetan pikeun pendak sareng Sekutu NATO urang, sareng OSCE. Dina minggu-minggu intervening, Sekretaris, Wakil Sekretaris, Sekretaris Nagara Urusan Pulitik, teu nyebut Présidén jeung Panaséhat Kaamanan Nasional jeung loba batur anu dina telepon terus jeung sekutu jeung mitra ngabahas agresi Rusia ieu jeung respon.

Sareng kuring hoyong nyandak masalah sareng premis patarosan anjeun sabab dina sadaya papacangan éta - papacangan pribadi, paguneman, konperénsi pidéo - dina unggal salah sahiji papacangan éta, kami parantos nguping, sareng anjeun ogé parantos nguping. ti henteu ngan urang tapi ti sekutu jeung mitra Éropa urang, sekutu individu, NATO, OSCE, G7, Uni Éropa, Déwan Éropa - anjeun geus uninga pesen anu sarua: Lamun aya pasukan Rusia mindahkeun sakuliah wates, éta a renewed. invasi; eta bakal patepung jeung respon gancang, parna, jeung ngahiji dina bagian tina Amérika Serikat jeung di pihak sekutu urang.

Janten henteu aya ambiguitas ngeunaan éta. Henteu aya ambiguitas. Teu aya cahaya panonpoe. Urang terang éta. Sareng anu penting, Féderasi Rusia terang éta.

Patarosan: Leres. Janten - oke, hatur nuhun. Aya rada beurang, tapi kuring moal ngahibur éta pikeun lila teuing. Kuring éta - Kuring wondering, bisa Anjeun héd saeutik saeutik lampu dina naon guys hayang ngahontal jeung rapat husus ieu? Lajeng abdi bade nuluykeun kana non-kertas.

HARGA MR: Nya, hayu atuh uih deui kana koméntar licik anjeun - sareng panginten éta ngan ukur janten cariosan anu lepat, tapi kuring henteu tiasa nolak.

Patarosan: Henteu, ngan éta, maksud kuring, Présidén parantos nyarios yén aya béda-béda pendapat, sareng ieu mangrupikeun hal anu urang parantos ngalaman. Kami parantos ningali naon-

HARGA MR: Naon anu anjeun kadéngé ti Présidén, naon anu anjeun kadéngé ti Sekretaris, naon anu anjeun kadéngé ti Panaséhat Kaamanan Nasional, naon anu anjeun kadéngé ti batur nyaéta yén dina acara agresi Rusia ngalawan Ukraina, bakal aya respon. Éta bakal gancang; éta bakal parah. Upami aya serangan, éta bakal teu pernah aya dina hal léngkah-léngkah anu kami siapkeun.

Sareng anjeun tiasa nyebatkeun yén aya siang, tapi kuring ngarepkeun anjeun ogé ningali sareng ngadangukeun pernyataan anu diturunkeun ti ibukota Éropa, pernyataan anu diturunkeun ti NATO, ti OSCE, ti G7, ti Komisi Éropa, ti Amérika Serikat, ti sekutu urang nangtung gigireun Sekretaris Blinken, naha éta Mentri Luar Negri Baerbock, naha éta sekutu sejen tur mitra kalayan saha urang geus patepung dina minggu nu anyar jeung leuwih dua bulan kaliwat.

Jadi hiji bisa ngaku aya beurang; tapi pastina, lamun nyandak katingal dina volume sarta bahan anu nonjol dina catetan publik, Jigana nu bakal lie Cindekna éta.

Patarosan: Naha anjeun badé ngirim non-kertas ieu, sapertos minggu ieu? Naha anjeun tiasa nyarios sakedik ngeunaan téknis éta, naon anu diperyogikeun?

HARGA MR: Janten sakumaha saur Sekretaris dina dinten Jumaah, kami ngarep-arep aya dina posisi ngirim réspon tinulis minggu ieu. Sateuacan urang ngalakukeun éta, sareng naon anu urang laksanakeun ayeuna - sareng ieu janten patarosan anjeun sateuacana ngeunaan papacangan sareng sekutu sareng mitra Éropa urang - naon anu urang laksanakeun, sakumaha anu anjeun terang sareng anu anjeun tingali, nyaéta koordinasi konstan sareng konsultasi jeung sekutu urang jeung mitra di sisi séjén Atlantik.

Kami parantos ngalakukeun ieu dina hal anu teu pernah terjadi, gancang, kuat, parah, ngahijikeun réspon anu bakal ditanggung ku Rusia upami aya agresi salajengna, tapi kami ogé parantos ngalaksanakeunana dina kontéks réspon tinulis anu bakal kami nyayogikeun. ka Féderasi Rusia, sapertos anu urang lakukeun pikeun ngaréspon kana naon anu urang nyarioskeun ngeunaan daérah anu tiasa aya poténsi kamajuan dina léngkah-léngkah timbal balik anu tiasa ningkatkeun kaamanan koléktif urang. Sareng ku kaamanan koléktif, kuring hartosna kaamanan komunitas transatlantik tapi ogé berpotensi ngabéréskeun sababaraha masalah anu diteruskeun ku Rusia.

Janten nalika urang nganggap léngkah salajengna dina papacangan urang - sareng éta, kanyataanna, nyayogikeun réspon tinulis ka Féderasi Rusia - kami ngabagi ideu éta sareng urang - sareng kami parantos ngabagi ideu sareng sekutu sareng mitra Éropa urang. Kami nyandak tanggapanana. Kami ngalebetkeun tanggapan éta kana réspon tinulis. Sareng nalika kami siap pikeun ngirimkeunana, kami bakal. Abdi ngarepkeun éta bakal minggu ieu.

Francesco.

Patarosan: Ned, ceuk anjeun geus euweuh terangan on respon, sarta kami bakal ningali éta. Tapi jelas aya - sareng éta umum di luar - cahaya panonpoe dina karakterisasi ancaman. Urang Éropa, Perancis, sareng anu sanésna, Mr. Borrell, sigana rada jengkel ku nada ngareureuwas di Washington ngeunaan ancaman anu caket, sareng aranjeunna - aranjeunna parantos nyarios yén urang henteu kedah ngalaman gangguan saraf, kami ngagaduhan tenang, sarta kami teu ningali yén ancaman jadi caket sakumaha AS nyebutkeun. Naha anjeun masih nyarios aya - aya ancaman invasi anu caket? Naha aya bédana ieu antara anjeun jeung urang Éropa?

HARGA MR: Francesco, kami henteu ningali bédana anu anjeun rujuk.

Patarosan: Aranjeunna nuju nyarios. Aranjeunna nuju umum nyarios yén -

HARGA MR: Anu urang tingali sareng anu anjeun tingali ogé nyaéta pernyataan. Jeung pernyataan - pernyataan yén, contona, datang ti Komisi Éropa anu ceuk dina strikingly sarupa lamun henteu - lamun teu basa idéntik jeung pernyataan anu emanated ti G7 di NATO ngeunaan konsékuansi anu bakal tumiba Féderasi Rusia dina acara. agresi sapertos ngalawan Ukraina. Éta - ieu sanés Amérika Serikat nyalira anu ngadamel kasus ieu. Kami parantos nyarios salaku paduan suara sareng sekutu sareng mitra Éropa urang, sareng lembaga sareng badan multilateral sapertos NATO sareng OSCE sareng G7. Sareng deui, upami anjeun ningal basa - sareng anjeun moal reuwas ngadangu ieu henteu dihaja - anjeun bakal ningali basa anu mirip pisan dina sekutu sareng mitra kami sareng di lembaga multilateral ieu.

Nalika ngeunaan naon anu direncanakeun ku Rusia, écés yén saha waé tiasa ningali pangumpulan pasukan Rusia di sapanjang wates Ukraina. Kami parantos jelas pisan ngeunaan kasalempang kami ngeunaan bentuk agresi sareng provokasi anu sanés ku Rusia anu badé dicandak sareng parantos dicandak. Tapi ngan aya hiji jalma anu terang naon anu aya di Féderasi Rusia pikeun Ukraina, nyaéta Vladimir Putin.

Tujuan kami nyaéta pikeun ngahalangan sareng ngabela tina rencana sapertos kitu, sapertos urang siap neraskeun jalur diplomasi sareng dialog. Anjeun parantos ningali kami neraskeun jalur diplomasi sareng dialog ku cara anu ikhlas sareng tabah dina sababaraha minggu kamari. Perjalanan Sekretaris ka Jenéwa ahirna minggu kamari mangrupikeun léngkah pangénggalna dina prosés éta anu ogé ngalibetkeun Wakil Sekretaris dina rapatna sareng Féderasi Rusia dina Dialog Stabilitas Strategis, rapat di Déwan NATO-Rusia, papacangan dina kontéks. OSCE, sareng sekutu sanésna ogé parantos ngiringan Féderasi Rusia pikeun tujuan ieu.

Janten jelas pisan, kami siap neraskeun jalan ieu. jalur ieu ngan bisa suksés lamun lumangsung dina konteks de-escalation. Tapi ngan kusabab urang siap sareng kalibet dina prosés sareng jalur diplomasi sareng dialog sanés hartosna urang henteu nyiapkeun pertahanan sareng pencegahan. Kami ngalakukeun duanana dina waktos anu sami sabab kami siap pikeun pilihan anu dilakukeun ku Vladimir Putin.

Patarosan: Sareng anjeun nganggap aya ancaman serangan anu caket, yén serangan éta tiasa caket, langsung, sakumaha anu diomongkeun ku urang Éropa anu anjeun nyarioskeun ka aranjeunna, dumasar kana intelijen anjeun?

HARGA MR: Nya, kami parantos jelas ngeunaan ieu dina sababaraha tempat, kalebet dina piwuruk konsuler anu kami dikaluarkeun tadi wengi. Anceman anu urang tingali jelas henteu ngan ukur pikeun urang tapi jelas pikeun panitén kasual tinangtu naon anu lumangsung sapanjang wates Ukraina, naon anu lumangsung dina anu kedah janten wilayah Belarusian anu daulat, éta mangrupikeun perhatian anu ageung. Ku kituna urang nyokot léngkah prudent. Kami, tangtosna, ngabagi inpormasi sareng intelijen sareng sekutu urang anu nyarioskeun kahariwang urang sareng ogé nyarioskeun kanyataan yén Rusia pasti sigana siap tiasa ngalakukeun tindakan agrésif ngalawan Ukraina iraha waé.

Patarosan: Tapi pikeun nuturkeun titik Francesco -

Patarosan: Jeung ngan hiji panungtungan. Naha urang kedah ngarepkeun pasamoan atanapi rapat atanapi rapat virtual antara Sekretaris sareng Menteri Luar Negeri Lavrov saatos réspon anyar?

HARGA MR: Nya, anjeun nguping ti Menteri Luar Negeri minggu kamari. Anjeun ogé ngupingkeun ti Sekretaris minggu kamari yén kami bakal masihan tanggapan tinulis. Kami kabuka pikeun ngajomblo tambahan, ngajomblo pribadi, kedahna - upami éta ngabuktikeun mangpaat upami urang pikir éta tiasa konstruktif, upami urang pikir éta kedah janten unsur salajengna nalika urang ngudag jalur dialog sareng diplomasi. Ku kituna urang buka eta.

Rosiland.

Patarosan: Saatos patarosan Francesco, sababaraha menit ka tukang juru carios Pentagon nyarios, sareng kuring kasarna kutipan di dieu, yén upami NATO kedah ngaktifkeun NRF, sadayana nyarioskeun jumlah pasukan anu ditempatkeun ku Sekretaris Mr. Austin dina waspada anu langkung luhur. kira-kira 8,500 tanaga. Dina éta - dina wengkuan éta, urut duta AS ka Ukraina John Herbst ngawartoskeun NPR isuk ieu yén manéhna mikir yén sagala omongan ngabogaan pasukan AS maju deployed salaku hiji pencegahan tambahan kudu dipigawé saméméh ayeuna. Naha dugi ka sabtu minggu ieu yén pamaréntahan Biden mutuskeun pikeun nempatkeun pasukan AS dina posisi anu dipayunkeun salaku bagian tina NATO pikeun dasarna ngirim pesen ka Vladimir Putin?

HARGA MR: Nya, hayu atuh ngadamel sababaraha poin. Kahiji, kuring bade nundung ka batur sapagawean kuring jeung nu miheulaan kuring pikeun nyarita ka rencana nu Pentagon keur dipake dina, tapi Présidén geus jelas pisan ngeunaan konsékuansi nu bakal tumiba ka Féderasi Rusia lamun Rusia anu pindah ka hareup jeung agresi tambahan. ngalawan Ukraina. Kami parantos nyarioskeun konsékuansi ékonomi sareng kauangan anu bakal ditanggung ku Rusia anu ku sababaraha cara bakal teu acan kantos aya, ukuran anu kami sacara jelas milih henteu nyandak saatos 2014. Kami parantos nyarioskeun tingkat tambahan bantuan kaamanan pertahanan anu kami bakal disiapkeun nyadiakeun ka mitra Ukraina urang, luhureun tur saluareun $650 juta nu urang geus disadiakeun pikeun Kyiv dina taun ka tukang nyalira. Éta langkung seueur bantosan kaamanan ti anu kantos disayogikeun dina sataun ka mitra kami di Ukraina.

Tapi Présidén ogé geus jelas yén lamun Rusia éta maju, urang bakal nguatkeun nu disebut flank wétan NATO. Tapi sanajan urang geus ngomong yén, kami geus pernah maréntah kaluar pilihan nyadiakeun bantuan tambahan sateuacan a invasi poténsial. Janten aya sababaraha akibat anu kami parantos dieja yén Féderasi Rusia bakal tahan. Aya sababaraha léngkah anu urang laksanakeun ayeuna dina hal bantosan kaamanan pertahanan ka Ukraina, dina hal olahtalatah ngahalangan anu urang pasangkeun ngeunaan konsékuansi anu bakal tumiba ka Féderasi Rusia, sareng ayeuna naon anu anjeun déngé. ti batur sapagawean kuring di Pentagon.

Patarosan: Saatos éta, gaduh diskusi ieu ngeunaan naha ngagunakeun pasukan AS - naha éta mangrupikeun bagian tina réspon anu lumangsung dina administrasi Biden sateuacan laporan ieu dikenal umum dina sabtu minggu ieu? Naha éta bagian aktip dina diskusi ngeunaan cara nungkulan agresi Rusia?

HARGA MR: Kuring bakal nyarios sacara umum, tanpa nyarios ka musyawarah internal, yén hal sapertos kieu biasana moal janten umum upami nembé diwanohkeun. Kami parantos nimbangkeun sababaraha léngkah, sareng anjeun ngupingkeun Pentagon nyarios sacara umum ka ayeuna. Kanyataan yén aranjeunna nyarios sacara umum ka ayeuna nunjukkeun yén éta sanés bahan énggal nalika urang nganggap réspon kana naon anu urang tingali ayeuna.

Patarosan: Naha ieu dirarancang pikeun ngajantenkeun Rusia sigana mikirkeun deui panyebaran pasukan tambahan di jero Bélarus sareng nyobian nguatkeun ayana di beulah kidul Ukraina?

HARGA MR: Tujuan kami dina sagala ieu nyaéta pikeun membela sareng ngahalangan. Ku kituna kami nyokot sababaraha léngkah dina pertahanan Ukraina, kaasup ku nyadiakeun bantuan kaamanan pertahanan, tapi nyokot sababaraha léngkah pikeun ngahalangan naon Féderasi Rusia jeung naon Vladimir Putin husus mungkin gaduh dina pikiran. Janten kana patarosan anjeun, leres.

Patarosan: Teras hiji deui: Duta Besar AS ka PBB masihan pengarahan awal dinten ayeuna, sareng patarosan muncul naon jinis paguneman anu anjeunna parantos gaduh sareng anggota Déwan Kaamanan ngeunaan kaayaan ieu, sareng Duta Besar Thomas-Greenfield malah ngijinkeun anjeunna. geus ngobrol jeung tara Rusia nya. Naon anu dituduhkeun anjeunna nyarios ka Duta Besar Nebenzya ngeunaan ancaman yén AS ningali kana kadaulatan Ukraina? Sareng naha AS henteu ngadorong rapat Déwan Kaamanan ngeunaan masalah ieu sateuacan Rusia nyandak kapersidenan Salasa payun?

HARGA MR: Nya, kuring nyangka anjeun ogé ngupingkeun ti Duta Besar yén anjeunna parantos kalibet pisan sareng mitra-mitra na di Déwan Kaamanan sareng pasangan anu langkung lega di PBB. Anjeunna leres-leres ngaku yén anjeunna parantos aya hubungan sareng mitra Rusiana, tapi kuring tiasa ngajamin anjeun - sareng kuring nyangka anjeun ogé ngupingkeun ti anjeunna - yén mitra Rusia na sanés ngan ukur mitra anu anjeunna nyarios. Sareng kuring ngarepkeun anjeun bakal nguping ti anjeunna yén papacanganna sareng sekutu urang, kalebet anu aya di Déwan Kaamanan, sareng mitra kami langkung luas tibatan papacanganana sareng pasangan Rusia na di Déwan Kaamanan.

Tapi dina hal pesen, pesen anu didangu ku urang Rusia ti kami parantos jelas sareng éta ogé konsisten. Eta geus jelas tur konsisten di publik; Éta jelas sareng konsisten sacara pribadi. Kahiji jeung foremost, urang leuwih resep jalur diplomasi jeung dialog. Kami yakin yén éta hiji-hijina jalan anu tanggung jawab pikeun ngiringan de-éskalasi sareng ngeureunkeun agresi Rusia anu terus-terusan ngalawan Ukraina sareng naon - rencana anu sanés anu bakal aya di Féderasi Rusia. Aranjeunna ogé parantos nguping - sareng aranjeunna parantos ngupingkeun ieu dina papacangan pribadi urang, tapi ogé sacara umum ogé - yén sapertos urang siap pikeun dialog sareng diplomasi, kami nuju ngabela sareng ngahalangan, sareng kami parantos nyarioskeun éta. éksténsif geus kiwari. Tapi urang Rusia terang, sabab aranjeunna parantos ngupingkeun langsung ti kami, yén kami siap kalibet. Aranjeunna terang yén aya sababaraha masalah dimana urang mikir yén dialog sareng diplomasi tiasa janten positip pikeun kaamanan koléktif urang, kaamanan koléktif komunitas transatlantik, sareng éta tiasa ngabantosan ngabales sababaraha masalah anu dilakukeun ku Féderasi Rusia.

Tapi aranjeunna ogé parantos ngupingkeun ti kami, sareng ieu ogé penting, yén aya daérah sanés, kalebet kabijakan "Open Door" NATO, dimana teu aya rohangan dagang. Leres pisan. Sareng dina sadaya kagiatan urang, naha éta Sekretaris, Wakil Sekretaris, Duta Besar Thomas-Greenfield, pesen-pesen éta jelas sareng konsisten.

Saur.

Patarosan: Ned, Abdi hoyong ngaganti topik.

HARGA MR: Lain nanaon - oke, kuring ningali meureun aya sababaraha patarosan anu sanés. Ben.

Patarosan: Leres, évakuasi parsial Kadutaan jelas nunjukkeun yén anjeun prihatin kana kasalametan Amerika di Ukraina. Sareng anjeun ogé parantos ngajelaskeun pisan naon anu bakal kajantenan upami Rusia nyerang. Naha anjeun badé nyandak kasempetan ieu ayeuna ogé pikeun ngingetkeun Rusia pikeun ngabahayakeun urang Amerika sareng ucapkeun naon akibatna upami aranjeunna?

HARGA MR: Janten hayu atuh nyandak patarosan éta sareng ngajelaskeun yén urang henteu ngagaduhan prioritas anu langkung luhur tibatan kasalametan sareng kaamanan Amerika di sakumna dunya. Sareng tadi wengi anjeun nguping kami nyarios kana léngkah-léngkah anu bijaksana anu urang laksanakeun dina kontéks komunitas diplomatik urang di Kyiv, terang yén Rusia gaduh penumpukan militér anu ageung ieu, yén aranjeunna tiasa siap nyandak tindakan agrésif anu penting iraha waé. Ku kituna miang otorisasi karyawan non-darurat Kadutaan urang jeung miang maréntahkeun tanggungan téh bagian jeung parsél jeung reflective tina prioritas pangpentingna urang ngagantelkeun kana kaamanan jeung kaamanan rahayat Amérika.

Abdi henteu hoyong kana diskusi pribadi, tapi kami parantos jelas pisan ka Rusia yén prioritas anu urang pasangkeun kana kasalametan sareng kaamanan masarakat Amérika. Aranjeunna terang yén éta mangrupikeun prioritas pangluhurna urang. Aranjeunna terang yén urang ngalakukeun tebih anu luar biasa pikeun ngajagaan kasalametan sareng kaamananna. Sareng kuring bakal ngantepkeun éta.

Patarosan: Dina hal jumlah jalma, urang Amerika di jero Ukraina, kamari kuring terang Departemen Luar Negeri moal digambar dina jumlah anu pasti. Tapi naha éta kusabab anjeun henteu terang sabaraha atanapi anjeun moal nyarios sabaraha urang Amerika di jero Ukraina?

HARGA MR: Tujuanana kami salawasna nyaéta pikeun nyayogikeun anjeun inpormasi anu pas sareng akurat, sareng ayeuna urang henteu gaduh - jumlah anu kami anggap akurat ngeunaan jumlah warga Amerika, swasta Amerika, anu nyicingan di Ukraina, sareng kuring bakal nyarios. anjeun naha. Anjeun parantos ngupingkeun ieu dina kontéks Afghanistan, tapi nalika urang Amerika ngumbara ka luar negeri, tangtosna, henteu kedah ngadaptar sareng kedutaan di nagara éta. Kami salawasna ajak urang Amerika pikeun ngadaptar nalika aranjeunna nuju iinditan ka luar negeri nganggo sistem STEP kami, tapi kuring nyangka saloba anjeun tiasa ngabuktoskeun, nalika anjeun angkat ka luar negeri anjeun moal salawasna ngalakukeun éta. Sareng sababaraha anjeun panginten henteu kantos ngalakukeun éta.

Nya kitu, nalika urang Amerika angkat ka nagara éta, aranjeunna kedah ngabatalkeun pendaptaran sorangan. Sareng upami seueur anu henteu ngadaptarkeun heula, kuring nyangka éta anggapan anu aman yén seueur - jalma anu leres-leres ngadaptar moal tiasa ngaleungitkeun diri tina tally warga Amérika anu tiasa nyicingan di nagara deungeun.

Poin anu sanésna nyaéta yén sanajan jalma-jalma ngadaptar, Dinas Negara henteu dina posisi pikeun pariksa sacara mandiri yén jalma anu parantos ngadaptarkeun STEP, anu disebut sistem STEP, saleresna warga Amérika. Janten aya sajumlah - kusabab sababaraha alesan, tally - urang ngan teu gaduh tally anu akurat ayeuna.

Nalika kami parantos pesen sareng urang Amérika di - komunitas warga Amérika swasta di Kyiv, di Ukraina dina dinten-dinten ayeuna, kami parantos nyorong aranjeunna pikeun ngeusian formulir anu bakal ngabantosan urang nyandak ukuran anu langkung ageung dina ukuran komunitas warga Amérika - swasta. di Ukraina. Tapi éta sanés waé anu urang gaduh ayeuna.

Patarosan: Sareng hiji deui. Anjeun nyarios Afghanistan. Kuring heran naha aya - aya nanaon ti Afghanistan anu anjeun diajar ngeunaan ngaidentipikasi sareng nyalametkeun Amerika di jero zona perang anu anjeun pikir tiasa diterapkeun di dieu?

HARGA MR: Nya, ieu écés sanés kaayaan anu sami, sareng kuring bakal resep nyarankeun anu sanés. Tanggung jawab utama kami nyaéta pikeun ngabéjaan masarakat warga AS ngeunaan kamajuan kaamanan sareng kaamanan. Éta naon anu urang laksanakeun kamari kamari nalika urang ngaluarkeun Advisory Travel anu diropéa sareng Catatan Media pikeun ngawartosan aranjeunna ngeunaan kamajuan kaamanan sareng kaamanan. Sareng éta tiasa kalebet inpormasi ngeunaan pilihan perjalanan komérsial.

Kami parantos ngalakukeun ieu kusabab, sakumaha saur présidén, aksi militér ku Rusia tiasa sumping iraha waé. Sareng urang sadayana terang sareng urang sadaya parantos ningali indikasi yén éta masalahna, dipasihan paningkatan militér skala ageung. Kami ogé parantos jelas yén kami moal aya dina posisi pikeun ngévakuasi warga AS, warga AS swasta, dina kaayaan kontingensi sapertos kitu. Sareng sababna urang parantos nyorong warga AS swasta anu aya di Ukraina pikeun ngarencanakeun sasuai, kalebet ku ngamangpaatkeun pilihan komersil upami aranjeunna milih ninggalkeun nagara éta. Sanaos urang ngirangan ukuran tapak kaki Kadutaan urang, Kadutaan aya pikeun ngabantosan warga Amérika dina hal ieu. Kami dina hiji - urang mibanda kamampuhan pikeun nyadiakeun, contona, injeuman repatriation pikeun sagala Amerika anu neangan avail diri maranéhanana pilihan komérsial pikeun balik ka Amérika Serikat.

Patarosan: Ned—

Patarosan: Dupi abdi tiasa ngiringan dina -

Patarosan: Lamun teu kapikiran.

HARGA MR: Pasti.

Patarosan: Anu mimiti, naon anu anjeun hoyong ngahontal tina rapat sareng - anu Biden gaduh sareng - sareng pamimpin Éropa? Presumably éta ngawangun on pasamoan Bapak Blinken isuk ieu. Janten naon anu anjeun hoyongkeun tina éta?

Dua, dina pasamoan isuk ieu nu Bapak Blinken tadi jeung Déwan Éropa, naha anjeunna meunang patarosan ngeunaan kaputusan AS pikeun ngamimitian downsizing Kadutaan? Kusabab sababaraha urang Éropa henteu dina halaman anu sami, sareng sakumaha anu diomongkeun ku Francesco, kami nyarankeun yén rétorika kedah dipencét sakedik, yén teu aya bédana dina kaamanan pikeun nyarankeun serangan anu caket. Janten naon anu anjeun ngarepkeun pikeun ngahontal, sareng naon anu didangu ku Blinken ngeunaan pendekatan Amérika?

HARGA MR: Janten sapertos anu anjeun nyarioskeun, Barbara, Sékretaris parantos ngiringan dinten ayeuna di Déwan Luar Negeri EU. Anjeunna diondang ku Perwakilan Tinggi EU Josep Borrell. Pikeun masihan anjeun rasa éta, Sékretaris ngingetkeun para mitra dina kunjunganana minggu kamari ka Kyiv, ka Berlin, sareng ka Geneva. Salaku bagian tina usaha, kami geus diomongkeun ka - pikeun de-escalate tegangan nu geus disababkeun ku buildup militér unprovoked Rusia jeung agresi terus ngalawan Ukraina.

Dina papacangan isuk ieu, sekretaris negeskeun yén urang bakal teras-terasan koordinasi sareng EU sareng nagara anggota salian ti lembaga multilateral anu parantos kami sebutkeun. Éta NATO, éta OSCE, sareng sareng sekutu sareng mitra individu. Sarta dina kursus rapat ieu, Sekretaris nunjukkeun yén ku pengarahan aranjeunna dina ngajomblo minggu panungtungan, tangtu kaasup papacangan jeung Menteri Luar Negeri Lavrov.

Anjeun ningali yén teu lami saatos rapat sareng Menteri Luar Negeri Lavrov nyimpulkeun dina dinten Jumaah, Sekretaris ogé ngagaduhan kasempetan pikeun nyarios ka pasangan Ukraina-Na pikeun ngingetkeun anjeunna dina diskusi éta, sareng éta mangrupikeun prakték anu kami lakukeun dina kursus sadaya. Dursasana urang - kalawan sekutu Éropa urang, mitra Éropa urang, tangtu kaasup mitra Ukraina urang, sabab urang beroperasi ku maxim nanaon ngeunaan aranjeunna tanpa aranjeunna. Euweuh ngeunaan Ukraina tanpa Ukraina. Euweuh ngeunaan Éropa tanpa Éropa. Henteu aya nanaon ngeunaan NATO tanpa NATO.

Janten partisipasi Sekretaris dina rapat dinten ieu mangrupikeun kasempetan sanés dina tempat sanés pikeun urang ngalakukeun éta. Presiden, tangtosna, geus deeply kalibet dina ieu ogé. Anjeun ningali yén anjeunna ngayakeun timnya, boh sacara pribadi sareng ampir, di Camp David dina sabtu minggu pikeun ngabahas ieu. Janten teu kedah heran yén Présidén bakal ngagaduhan kasempetan pikeun nyarios ka pasanganna ngeunaan masalah ieu sareng anu sami - kalayan maxim anu sami dina pikiran.

Lamun datang ka kaputusan nu urang dijieun tadi peuting, abdi ngan hoyong reiterate titik inti, sarta yén ieu téh ngeunaan hiji kriteria na hiji kriteria nyalira, sarta éta kasalametan jeung kaamanan tim urang dina taneuh di Ukraina. . Tur éta léngkah prudent lamun datang ka maréntahkeun miang tina tanggungan. Éta mangrupikeun léngkah anu wijaksana nalika dugi ka miang anu otorisasi karyawan anu henteu penting.

Tapi hayu atuh ogé jelas yén kaputusan éta nyebutkeun nanaon ngeunaan komitmen urang kana kadaulatan Ukraina jeung integritas wilayah na. Komitmen urang kana kadaulatan Ukraina sareng integritas teritorial teu kaampeuh. Kadutaan terus beroperasi sarta chargé, tangtosna, tetep di Ukraina. Kanyataan yén urang ngalakukeun pancegahan anu bijaksana demi kasalametan warga AS sareng henteu ngarusak dukungan atanapi komitmen urang ka Ukraina. Anjeun parantos ningali yén dukungan ngagaduhan sababaraha bentuk.

Tangtu, Sekretaris éta ngan di Kyiv minggu panungtungan, dimana anjeun uninga anjeunna reiterate pesen ieu gigireun Présidén Zelenskyy, gigireun Menteri Luar Kuleba. Kami terus nyayogikeun bantuan kaamanan pertahanan. Pangiriman munggaran tina tranche tambahan $ 200 juta anu otorisasi dina bulan Désémber dugi ka Kyiv sapeuting Jumaah dugi ka Saptu. Urang bakal terus nyadiakeun bantuan kaamanan pertahanan ka mitra kami, sarta kami bakal neruskeun sinyal dina euweuh istilah pasti komitmen enduring urang kudu integritas wilayah jeung kadaulatan pasangan urang Ukraina.

Patarosan: Ned—

Patarosan: Dupi abdi tiasa nuturkeun eta?

HARGA MR: Punten.

Patarosan: Kusabab anjeun nyarios deui éta léngkah anu bijaksana, tapi Pamaréntah Ukrania jelas-jelas nentang gerakan ieu sareng mentri luar nagri ayeuna nyebat éta ati-ati pisan. Naha aya raos dina administrasi yén ieu tiasa nyiptakeun panik di Ukraina dina waktos éta persis naon anu dicoba ku Rusia ku ngadorong instability di nagara éta?

HARGA MR: Ieu ngeunaan hiji hal jeung hiji hal wungkul, sarta eta -

Patarosan: Naha anjeun nganggap panik anu tiasa diciptakeun?

HARGA MR: Abdi nyungkeun hapunten. Naha urang naon?

Patarosan: Naha anjeun nganggap panik anu tiasa diciptakeun?

HARGA MR: Anu kami anggap nyaéta kasalametan sareng kaamanan masarakat Amérika. Sareng ieu mangrupikeun kaputusan anu ngan ukur Pamaréntah Amérika Serikat anu tiasa ngadamel sabab éta mangrupikeun prioritas anu urang pasangkeun kana kasalametan sareng kaamanan, dina hal ieu, kolega urang sareng kulawargana ogé. Ieu henteu nyarios nanaon pikeun dukungan anu teu kaampeuh, teu lirén pikeun mitra Ukraina urang. Éta ngeunaan hiji hal sareng hiji hal wungkul: pertimbangan kaamanan sareng kaamanan anu sempit ti kolega urang.

Patarosan: Tapi ieu digabungkeun sareng pengumuman Pentagon dinten ayeuna ngeunaan nempatkeun 8,500 pasukan dina sayaga, salian ti postur umum pisan dina dinten Jumaah kalayan datangna bantosan tiwas anyar, sigana anjeun naékkeun tekanan anjeun di dieu di Rusia dina sababaraha cara. Naha anjeun nampik éta? Naha anjeun nyangka yén sikep anjeun parantos robih?

HARGA MR: Ieu ngeunaan pertahanan jeung deterrence. Anu kami prihatin nyaéta kamungkinan agresi Rusia. Éta sanés ngeunaan pertahanan. Éta sanés ngeunaan deterrence. Éta ngeunaan operasi nyerang ngalawan nagara berdaulat, nagara berdaulat anu mangrupikeun mitra caket Amérika Serikat. Janten pikeun nyaruakeun dua hal ieu henteu leres pisan, sareng éta ogé persis anu urang dengekeun ti Moskow. Ieu mangrupikeun elemen anu béda-béda sacara kualitatif sareng léngkah-léngkah anu béda anu urang lakukeun. Upami urang Rusia ngirangan, anjeun moal ningali set gerakan anu sami ti mitra Ukrania urang, ti NATO, ti Amérika Serikat.

Ieu titik anu langkung lega, sareng anjeun kantos nguping Sekretaris nyarioskeun ieu sababaraha kali. Anjeunna sabenerna dina pasamoan jeung Menteri Luar Negeri Lavrov on Jumaah dijieun ieu langsung, dijieun titik ieu langsung ka Menteri Luar Negeri. Sareng anjeunna nyarios yén Amérika Serikat leres-leres henteu ngartos postur strategis Rusia di dieu sabab salami mangtaun-taun sareng dina kontéks éskalasi ieu, Vladimir Putin sareng Féderasi Rusia parantos nyéépkeun sadayana anu dipilarian pikeun dicegah. Sareng anjeun parantos nguping Sekretaris nyarios kana paningkatan dukungan pikeun kaanggotaan NATO di kalangan Ukrainia ti saprak 2014, tingkat dukungan anu ngan ukur dua kali. Anjeun parantos ngupingkeun kami sareng NATO salaku aliansi nyarioskeun kana inisiatif ngajaminkeun anu diturunkeun ku agresi anu teu diprovokasi Rusia ngalawan Ukraina di 2014.

Janten urang Rusia tiasa ngawadul sareng tiasa waé perhatikeun sareng nunjuk kana usaha-usaha ieu pikeun pertahanan sareng ngahalangan, tapi agresi aranjeunna anu nyababkeun persis naon anu urang dengekeun sareng ningali aranjeunna nunjuk.

Sareng ieu mangrupikeun perhatian anu sanés, sareng kami henteu gaduh tulang tonggong ngeunaan ieu: perhatian urang yén Rusia, sapertos anu dilakukeun dina taun 2014, tiasa narékahan pikeun ngadamel dalih pikeun agresi tambahan ngalawan Ukraina. Upami anjeun hoyong ngalakukeun éta, ieu ku sababaraha cara bakal katingalina. Éta anu matak prihatin pikeun sababaraha waktos. Éta pisan sababna naha urang geus diomongkeun ka teu ngan kahariwang nu sacara lega tapi naha urang geus nempatkeun maju informasi diilikan urang husus nu speaks kana léngkah nu Féderasi Rusia bisa nyokot nuju tujuan ieu.

Patarosan: Dupi abdi tiasa gaduh hiji deui, mangga?

Patarosan: Ned—

HARGA MR: Hayu atuh ngan hayu Conor rengse.

Patarosan: Henteu, teu kunanaon. Ngan hiji patarosan panungtungan husus dina sual persatuan NATO urang. Menteri Luar Negeri Ukraina deui nyarios yén Jérman ngarusak persatuan di Alliance, sabagian kusabab aranjeunna ngahalangan Éstonia tina nransferkeun senjata, aranjeunna moal nyayogikeun senjata sorangan, koméntar ti kapala angkatan lautna dina sabtu minggu - atanapi minggu kamari. Naha anjeun ngagaduhan réspon kana éta, ideu yén Jérman henteu cekap dina Alliance pikeun ngadukung payuneun ngahijikeun?

HARGA MR: Sekretaris ngagaduhan kasempetan pikeun pendak sareng Rektor Scholz, tapi ogé sareng Menteri Luar Negeri Baerbock minggu kamari di Berlin, sareng menteri luar nagri ieu leres-leres naroskeun patarosan ieu nangtung di gigireun Sekretaris. Sareng anjeunna nyarioskeun persis naon anu dilakukeun ku Jérman, kontribusi penting anu dilakukeun ku Jérman ka Ukraina. Kuring bakal ngantepkeun ka Jérman pikeun nyarioskeun kana kontribusi anu penting. Tapi janten jelas, teu aya cahaya panonpoe diantara sekutu urang jeung mitra urang ngeunaan konsékuansi serius anu bakal tumiba ka Féderasi Rusia lamun éta maju.

Patarosan: Kumaha de-escalation bakal kasampak kawas?

Patarosan: Ngan hiji hal on Ukraina, hiji hal final on Ukraina.

Patarosan: Bakal de-escalation - kumaha bakal de-escalation kasampak kawas? Maksudna, naha aranjeunna gaduh - ayeuna, disangka yén aranjeunna gaduh 100,000 pasukan di wilayahna sorangan sapanjang wates. Janten de-eskalasi sigana sigana upami aranjeunna mundur 25,000 tentara? Maksad abdi, kumaha de-escalation bakal kasampak kawas?

HARGA MR: Bisa kaasup éta. Abdi henteu bakal resep.

Patarosan: Naha aya sosok anu anjeun hoyong tingali?

HARGA MR: Tingali, kuring moal resep kana éta. Jigana de-escalation tiasa nyandak loba bentuk. Éta tiasa nyandak wujud naon anu urang tingali sareng naon anu urang tingali sapanjang wates Ukraina. Éta tiasa janten wujud naon anu urang tingali dina hal kagiatan Rusia di anu kedah janten nagara daulat sanés, Bélarus. Éta tiasa janten bentuk naon anu urang déngé ti Féderasi Rusia. De-escalation tiasa nyandak sababaraha bentuk.

Éta tiasa nyandak seueur bentuk salaku léngkah awal, sareng éta anu urang hoyong tingali kalayan tujuan akhir dina pikiran ningali pasukan Rusia balik deui ka barak permanénna, pikeun ngeureunkeun ieu sareng ngeureunkeun sareng ngabalikeun penumpukan ieu sapanjang wates Ukraina, lirén ku rétorika agrésif. De-escalation tiasa nyandak sababaraha bentuk. Kami bakal ngabagéakeun naon waé.

Patarosan: Janten ngan - ngan upami pasukan Rusia balik deui ka barakna sepanjang waktos - éta bakal dianggap de-escalation?

HARGA MR: No. titik abdi nyaeta aya loba bentuk de-escalation bisa nyandak. Aya ogé continuum. Kami bakal ngabagéakeun, sahenteuna salaku léngkah awal, naon waé bentuk de-escalation.

Patarosan: Ned—

Patarosan: (Pareum-mike.)

HARGA MR: Sumuhun.

Patarosan: Leres, anjeun sadar kana rapat anu bakal dilaksanakeun di Paris dinten Rebo antara pejabat Ukraina sareng Rusia, sareng naha anjeun ngarepkeun terobosan?

HARGA MR: Leres, janten kuring henteu ngarep-ngarep aya partisipasi Amérika dina éta. Urang tingali. Sakumaha anjeun terang, kami nuju konsultasi sareng sekutu sareng mitra, kalebet Ukraina, pikeun nangtoskeun léngkah-léngkah salajengna, sareng kami ogé komunikasi sareng Féderasi Rusia, sakumaha anu kami nyarios. Kami yakin yén diplomasi mangrupikeun jalan anu pangsaéna pikeun maju, sareng kami siap ngadukung dialog sareng diplomasi anu ngabantosan ngirangan tegangan. Janten urang ngadukung usaha-usaha anu dilakukeun ku Féderasi Rusia kalayan iman anu saé.

Patarosan: Naha anjeun ningali tweets mitra Ukraina anjeun, juru bicara? Anjeunna tweeted nalika kami dina pengarahan. Kuring bakal maca super-gancang: "Aya 129 misi diplomatik di Ukraina. Tina ieu, ngan ukur opat anu nyatakeun angkatna anggota kulawarga personel: AS, Inggris, Australia sareng Jerman. Sésana, kalebet EU, OSCE, COE, NATO, sareng PBB, henteu acan nyatakeun niatna pikeun nuturkeun léngkah-léngkah prématur sapertos kitu. Dupi anjeun gaduh respon kana éta?

HARGA MR: Abdi henteu.

Patarosan: Urang ngadangu yén aranjeunna -

HARGA MR: Abdi henteu gaduh réspon kana éta. Hiji-hijina koméntar kuring nyaéta naon anu anjeun kantos nguping kuring nyarios sateuacanna. Ieu dumasar kana hiji kriteria jeung hiji kriteria nyalira. Éta mangrupikeun prioritas anu urang pasangkeun kana kasalametan sareng kaamanan kolega urang di Ukraina.

Patarosan: Oké. Abdi gaduh patarosan Iran - punten.

HARGA MR: Naon deui ngeunaan Rusia-Ukraina? Sumuhun.

Patarosan: Abdi gaduh tindak lanjut ngeunaan évakuasi. Abdi ti média Ukraina -

HARGA MR: Ah, wilujeng sumping.

Patarosan: - sareng abdi hoyong nerangkeun yén Amérika Serikat henteu ngévakuasi para diplomat bahkan dina dinten anu paling parah dina dalapan taun ka pengker. Jeung Kyiv cukup jauh ti wates Rusia. Naha éta hartosna yén tina pangaweruh anjeun sareng tina intelijen anjeun, ibukota urang - ibukota Ukraina ditargetkeun sareng éta mangrupikeun target utama invasi Rusia?

HARGA MR: Nya, tingali, tangtosna, kuring moal nyarios ka intelijen naon waé, tapi sakumaha anu parantos kami nyarios, kalebet dina pengumuman kami tadi wengi, kami ngalakukeun ieu salaku léngkah anu bijaksana kusabab usaha Rusia anu terus-terusan pikeun nyaimbangkeun nagara. jeung ngaruksak kaamanan warga Ukraina jeung batur ngadatangan atawa residing di Ukraina.

Patarosan: Sareng pejabat Amérika Serikat parantos sababaraha kali nyarios - sareng anjeun ogé - yén anjeun henteu nyerah dina usaha diplomatik di Rusia. Dupi anjeun kersa netelakeun? Anjeun parantos nyarios ngeunaan kaamanan - kaamanan koléktif. Naon kahayang anjeun hartosna? Dimana aya rohangan pikeun badami jeung Rusia? Jeung naon subyek kompromi?

HARGA MR: Ku kituna kami geus konsistén ngomong yén kami daék kalibet dina dialog jeung diplomasi, sarta kami geus kalibet dina dialog jeung diplomasi jeung Féderasi Rusia nyaho, tangtosna, yén Rusia geus diterbitkeun dua perjangjian maranéhanana. Aya unsur-unsur anu tangtu dina perjangjian éta, sakumaha anu anjeun kantos nguping kami nyarios sababaraha kali, anu leres-leres henteu ngamimitian, kalebet kabijakan NATO anu disebut "Open Door".

Tapi aya daérah sanés - dimana dialog sareng diplomasi tiasa ngabantosan ningkatkeun kaamanan koléktif urang, kaamanan transatlantik. Kuring bakal nunjukkeun yén bahkan sateuacan penumpukan militér Rusia di sapanjang wates Ukraina dimimitian, kami parantos ngalaksanakeun dua rapat Dialog Stabilitas Strategis, tempat anu dianggo ku Wakil Sekretaris Sherman minggu sanés pikeun pendak sareng mitra Rusia na pikeun ngabahas sababaraha ieu. isu. Sareng kanyataan yén anu disebut SSD dimimitian saatos puncak antara Présidén Putin sareng Présidén Biden dina bulan Juni nyarioskeun kanyataan yén kami yakin aya masalah ngeunaan kontrol senjata, contona, dimana urang berpotensi gaduh diskusi anu suksés sareng Rusia anu tiasa ngabéréskeun masalah kaamanan urang, hartosna di Amérika Serikat sareng sekutu sareng mitra urang, sareng ogé tiasa responsif kana sababaraha masalah anu nyarios Rusia. Janten sacara khusus kami nyarioskeun kana panempatan misil di Éropa, pilihan pikeun pakarang nuklir strategis sareng non-strategis, ukuran kontrol senjata sanés, sareng anu dirancang pikeun ningkatkeun transparansi sareng stabilitas.

Poin konci éta nyaéta yén léngkah-léngkah anu bakal urang laksanakeun moal janten konsési. Éta kedahna dina dasar timbal balik, hartosna urang Rusia ogé kedah ngalakukeun hiji hal anu bakal ngabantosan ningkatkeun kaamanan urang - sikep kaamanan urang.

Titik ahir ngeunaan ieu: Sadaya ieu parantos sareng bakal terus dilaksanakeun kalayan konsultasi anu lengkep sareng lengkep sareng sekutu sareng mitra kami, sareng kalebet Ukraina. Nalika Sekretaris patepung jeung Présidén Zelenskyy, nalika anjeunna patepung jeung Présidén Kuleba - atawa Mentri Luar Kuleba, nalika anjeunna spoke ka Menteri Luar Negeri Kuleba on Jumaah sanggeus pasamoan jeung Menteri Luar Negeri Lavrov, kami dina praktekna keur pinuh transparan jeung mitra Ukraina urang ngeunaan. pasualan-pasualan anu keur didiskusikeun jeung kamajuan eta papacangan.

Patarosan: (Pareum-mike.)

HARGA MR: Sumuhun.

Patarosan: (Inaudible) kana masalah Paléstina?

HARGA MR: Naon deui ngeunaan Rusia-Ukraina? Ben, hiji-

Patarosan: Sumuhun. Sekretaris badé ngangkat Paul Whelan sareng Trevor Reed dina diskusi sareng Menteri Luar Negeri Lavrov. Dupi aya apdet? Naha anjeun pikir kaayaan ayeuna bakal ngajantenkeun langkung saé atanapi langkung parah pikeun kaayaanana?

HARGA MR: Éta leres-leres dugi ka Féderasi Rusia. Abdi tiasa ngonfirmasi, sakumaha saur Sekretaris sateuacan rapat, yén anjeunna ngangkat kasus Paul Whelan sareng Trevor Reed, duanana ngumbara ka Rusia salaku turis sareng anu parantos dilaksanakeun sacara teu adil salami lami teuing, nyatakeun yén éta lila kaliwat ningali aranjeunna balik aman ka kulawarga maranéhanana. Sareng urang bakal teras-terasan ngerjakeun éta.

Sumuhun?

Patarosan: hatur nuhun, Ned. Hiji deui ngeunaan krisis Rusia-Ukraina. Naha administrasi Biden ngakuan atanapi ngaku yén sagala serangan atanapi invasi ku Rusia ngalawan Ukraina tiasa nyababkeun pangaruh dominos dina seueur masalah? Kuring gé ngaran sababaraha conto: Cina ngalawan Taiwan; Iran jeung proxy na; Koréa Kalér sareng misil balistik na ngalawan Koréa Kidul sareng Jepang; Venezuela, Kuba, sareng taktik sareng gerakan suprési otoriterna.

Janten Ned, sakumna dunya ningali naon anu bakal dilakukeun ku AS pikeun ngeureunkeun Rusia. Kumaha komentar anjeun ngeunaan ieu?

HARGA MR: Naon bagian panungtungan? Kumaha urang naon?

Patarosan: Kumaha komentar anjeun ngeunaan ieu? Naha pamaréntahan Biden sadar kumaha kritisna dunya anu ningali? Sapertos anu kajantenan di Apganistan, teras sababaraha laporan nyarios yén Rusia nyandak halaman naon anu kajantenan di Afghanistan sareng ngalih ngalawan Ukraina - atanapi tiasa ngalih - janten ayeuna upami aranjeunna ngalakukeun éta, sadaya pangaruh dominos ieu tiasa kajantenan.

HARGA MR: Nya, sateuacan kuring dugi ka patarosan anu langkung lega, kuring hoyong ngabahas bagian terakhir tina patarosan anjeun, nyaéta Afghanistan.

Abdi sesah ngartos kumaha éta ngeureunkeun komitmen militér 20 taun dimana Amérika Serikat nyéépkeun milyaran milyaran dolar unggal taun, dimana rébuan pasukan Amérika - dina hiji waktos puluhan rébu pasukan Amérika - éta. ditempatkeun; dimana aya komitmen NATO, dimana rébuan pasukan NATO ditempatkeun salila sababaraha taun, mawa korban jiwa, enduring leungitna kahirupan kalayan komitmen militér kabuka-réngsé - kumaha éta kami - éta masih jadi kasus, kumaha urang bakal jadi. langkung strategis diposisikan pikeun nyandak naon anu ayeuna urang tingali ti Féderasi Rusia.

Présidén jelas nalika anjeunna ngumumkeun yén urang bakal ngeureunkeun papacangan militér urang di Apganistan, éta bagian tina alesan yén urang ngalakukeun kitu sanés ngan ukur pikeun nyegah generasi sanés anggota jasa Amérika atanapi anggota jasa NATO tina tarung. sarta berpotensi dying di Apganistan, tapi pikeun ngidinan urang fokus kana ancaman jeung kasempetan abad 21st. Sareng nalika urang nyandak agresi Rusia ieu, nalika urang narékahan pikeun kalibet dina jalur pertahanan sareng pencegahan ieu, éta persis anu urang laksanakeun.

Janten kuring ngan ukur hoyong nyarioskeun perkawis Afghanistan.

Patarosan: Tapi Ned, Jigana titik éta administrasi (inaudible) ngancik deui kana sekutu na aya, loba jalma nempo eta saperti; meureun sekutu prihatin yén éta bisa lumangsung ayeuna.

HARGA MR: Anu mimiti, Amérika Serikat henteu nolak Afghanistan. Anjeun parantos ningali kami terus-terusan ngahiji sareng nunjukkeun komitmen kami anu langgeng ka masarakat Afghanistan, sareng kami parantos ngalaksanakeun sababaraha cara. Abdi henteu kedah ngaliwat aranjeunna ayeuna sabab urang ningali ieu sacara konsisten.

Janten saha waé anu nyandak pelajaran sanés kanyataan yén Amérika Serikat parantos waktosna pikeun ngeureunkeun naon anu janten komitmen militér anu kabuka dimana rébuan kana rébuan pasukan Amérika parantos perang sareng rébuan maot, sareng sami. pikeun NATO ogé, sapped Amérika Serikat jeung mitra NATO urang milyaran kana milyaran - triliun salila 20 taun; Saha waé anu bakal nyandak pelajaran ti éta sanés kanyataan yén Amérika Serikat nempatkeun dirina pikeun nyandak ancaman sareng kasempetan anu urang hadapi ayeuna, bari urang teraskeun pasangan sareng ngadukung masarakat Afghanistan, éta mangrupikeun analisa anu salah.

Tapi pikeun patarosan anjeun, kami parantos mikirkeun éta. Éta pisan sababna naha Sékretaris nyarioskeun pidato di Berlin minggu kamari anu leres-leres dina patarosan ieu, pikeun nunjukkeun yén naon anu urang tingali Rusia nyobian sareng ngalaksanakeun ngalawan Ukraina penting dina hakna sorangan, tangtosna. Ukraina mangrupakeun pasangan deukeut; urang boga babaturan deukeut di urang Ukraina. Tapi dina sababaraha hal, ieu penting salaku Ukraina, malah leuwih badag batan sual konflik, konflik Rusia-dihasilkeun, antara Rusia jeung Ukraina. Ieu ngeunaan naon anu kedah janten aturan anu teu tiasa dilanggar tina anu disebut tatanan internasional dumasar kana aturan, naon anu kedah janten aturan anu teu tiasa dilanggar anu salami 70 taun katukang, saprak kacindekan Perang Dunya II, parantos ngajagi sareng leres-leres ngijinkeun tingkat kaamanan anu teu pernah terjadi. , tina stabilitas, tina kamakmuran. Nu kaasup dina - di Éropa, tapi ogé kaasup di wewengkon ogé saluareun éta.

Sareng tangtosna, anjeun nguping kami nyarioskeun ngeunaan tatanan internasional anu dumasar kana aturan henteu ngan ukur dina kasus Éropa sareng naon anu dilakukeun ku Rusia pikeun ngarusak éta, tapi di daérah sanés ogé, khususna Indo-Pasifik, dimana urang gaduh kasalempang anu sami ngeunaan naon. nagara tangtu ogé geus ditéang ngalakukeun pikeun ngaruksak, erode yén aturan dumasar tatanan internasional. Janten urang henteu éléh yén Rusia sareng implikasi tina naon anu aranjeunna laksanakeun, sakumaha pentingna pikeun Ukraina, langkung saé saluareun Ukraina.

Patarosan: Ned, Kuring boga dua patarosan dina Iran jeung Kuwait.

Patarosan: Ned, abdi tiasa naros -

HARGA MR: Yakin, kuring bakal uih deui ka anjeun. ceuk.

Patarosan: Anjeun nelepon kuring sapertos tilu kali, atanapi dua kali.

HARGA MR: Cenah, anjeun parantos naroskeun ka -

Patarosan: Teu kunanaon. Henteu, abdi ngartos.

HARGA MR: Anjeun parantos naroskeun patarosan salami pengarahan ieu.

Patarosan: Abdi ngartos. Abdi hoyong ngarobih topik, sanaos. Abdi hoyong naroskeun ka anjeun ngeunaan Paléstina-Amérika anu maot dina tahanan Israél dina 12 Januari. Ayeuna, kuring terang yén anjeun nyauran urang Israil yén anjeun hoyong ningali kumaha kaayaanana sareng saterasna. Anu mimiti, naha aranjeunna ngabales anjeun? Maksad abdi, éta bisa jadi salah sahiji baraya kuring.

HARGA MR: Hapunten, naon bagian terakhir?

Patarosan: Maksad abdi, éta bisa jadi - nevermind. Kuring ngan ukur nyarios, naha aranjeunna ngabales anjeun?

HARGA MR: Janten urang henteu acan ningali laporan ahir ti Pamaréntah Israél. Urang terus ngarojong hiji panalungtikan teleb kana kaayaan kajadian. Kami ngabagéakeun nampi inpormasi tambahan ti Pamaréntah Israél pas mungkin. Kami prihatin pisan ku laporan média ngeunaan kaayaan di sabudeureun pupusna Pak Assad, warga Amérika, anu kapanggih maot sanggeus militér Israél nahan anjeunna. Sakumaha anu parantos kami nyarios sateuacana, kami parantos caket sareng kulawargana pikeun ngahaturkeun belasungkawa, nyayogikeun jasa konsuler. Kami diwakilan di hudang Pak Assad ogé.

Patarosan: Muhun, anjeunna maot bari diborgol jeung disumbat jeung saterusna. Sareng jenis naon - naha aranjeunna - anjeun masihan aranjeunna wates waktos? Naha anjeun percanten ka urang Israil pikeun ngalakukeun panalungtikan sorangan dina hal ieu?

HARGA MR: Salaku Cenah mah, Said, urang ngabagéakeun narima informasi nu pas mungkin.

Patarosan: Oké. Kuring boga pisan - patarosan rusuh sejen. Aya laporan yén aya 17 wartawan Paléstina anu ditahan ayeuna. Naha éta hal anu anjeun badé angkat sareng urang Israil pikeun ningali kumaha kaayaan panjara aranjeunna?

HARGA MR: Kami sadar kana laporan anu anjeun kutip. Sapertos anu urang laksanakeun di sakumna dunya, urang ngadukung wartawan sareng organisasi média mandiri, sareng anjeun kantos ngupingkeun kami nyarios sateuacanna ngeunaan pentingna laporanana, khususna di daérah dimana tegangan tinggi atanapi konflik tiasa bitu. Kami yakin yén hormat ka HAM, pikeun kabébasan dasar, sareng masarakat sipil anu kuat penting pisan pikeun pamaréntahan anu tanggung jawab sareng responsif.

Patarosan: Tungtungna, Duta Besar AS pikeun PBB minggu kamari nyarios sareng nyorot kekerasan padumuk sareng agresi ngalawan Paléstina. Tapi urang ngan ukur ningali kanaékan kekerasan dina sababaraha dinten kapengker. Naha éta hal anu anjeun badé angkat atanapi anjeun sibuk teuing ku masalah sapertos Ukraina sareng Iran sareng sadaya hal ieu - Maksad abdi, kaharti kitu?

HARGA MR: Cenah, urang pamaréntah badag. Kami jurusan badag. Henteu nganggo métafora anu kaleuleuwihi, tapi urang tiasa leumpang sareng nyapek karét dina waktos anu sami. Nalika ngeunaan masalah anu anjeun angkat, anjeun parantos nguping kami nyarioskeun ieu. Anjeun nembé nyarios sababaraha koméntar. Departemen Luar Negeri sateuacana ngomentaran ieu ogé. Kami yakin éta kritis pikeun sakabéh pihak refrain tina léngkah anu exacerbate tegangan jeung undercut usaha pikeun muka hiji solusi dua kaayaan disawalakeun. Ieu kalebet kekerasan ngalawan sipil sareng kekerasan padumuk.

Patarosan: Ned, abdi tiasa naroskeun hal ngeunaan Iran (inaudible)?

HARGA MR: Janten dua patarosan Iran. Mang.

Patarosan: Hehehehe. Menteri Luar Negeri Iran dina Senén nyarios yén aranjeunna siap nimbangkeun ceramah langsung sareng Amérika Serikat upami éta - upami aranjeunna ngarasa tiasa nampi jaminan anu saé. Barina ogé, geus aya komunikasi ngeunaan ieu? Sareng naha anjeun mikirkeun ngobrol langsung sareng aranjeunna?

HARGA MR: Humeyra, sakumaha anjeun terang, kami siap pendak langsung. Kami terus-terusan nyekel posisi anu bakal langkung produktif pikeun kalibet sareng Iran sacara langsung dina rundingan JCPOA sareng dina masalah anu sanés. Ieu ngalegaan ka format bilateral ogé multilateral. Rapat langsung bakal ngaktifkeun komunikasi anu langkung éfisién, anu dipikabutuh pikeun gancang-gancang ngahontal pamahaman ngeunaan silih balikan pikeun patuh kana JCPOA.

Kami parantos nyarioskeun titik ieu sateuacanna, tapi tinangtu laju kamajuan nuklir Iran, waktosna sakedap dugi ka kauntungan nonproliferasi anu ditepikeun ku JCPOA salaku awalna direncanakeun sareng dilaksanakeun dina - direncanakeun dina 2015 sareng dilaksanakeun dina 2016 langkung ageung ku kamajuan nuklir. anu dilakukeun ku Iran. Janten kami narékahan pikeun ngalaksanakeun diplomasi ieu sacara gancang, sareng kami sacara konsisten jelas pisan yén tiasa kalibet langsung bakal ngalaksanakeun tujuan éta.

Patarosan: Dibikeun posisi anjeun ayeuna sareng naon anu aranjeunna nyarios, naha urang kedah ngarepkeun ieu bakal kajantenan? Aya alesan naon ieu bisa lumangsung pas? Dupi aya komunikasi teu langsung ngeunaan sangkan ieu lumangsung pas?

HARGA MR: Anjeun kedah naroskeun ka pejabat di Teheran. Kami - ieu sanés pertama kalina kami ngadamel titik ieu. Kami parantos ngajantenkeun titik ieu sacara konsisten dugi ka ayeuna. Urang Iran parantos negeskeun format teu langsung di Wina. Kami parantos lami nyatet kanyataan yén ceramah henteu langsung, khususna dina masalah pajeulitna ieu sareng pentingna ieu, mangrupikeun halangan. Jadi posisi urang geus jelas. Abdi badé ngarahkeun anjeun ka otoritas di Iran.

Patarosan: Hal ahir kuring ngeunaan ieu. Kami parantos ngawawancara sareng Utusan Khusus Malley kamari, anu nyarios bakal sesah dibayangkeun pikeun AS pikeun ngadamel perjanjian sareng Iran kecuali sandera AS dileupaskeun. Kuring ngan ukur hoyong nyorong anjeun sakedik naha administrasi henteu daék nyarios langsung yén aranjeunna moal ngiringan deui JCPOA kecuali warga Amérika dileupaskeun.

HARGA MR: Nya, naon anu disarioskeun ku Utusan Khusus nyaéta, kutipan, "sesah pisan pikeun urang ngabayangkeun uih deui kana perjanjian nuklir bari opat urang Amerika anu teu bersalah disandera ku Iran."

Patarosan: Sumuhun.

HARGA MR: Ieu mangrupikeun titik anu anjeunna parantos dilakukeun sababaraha kali sateuacanna, janten ieu - henteu kedah janten warta. Éta ogé, abdi tiasa nyarioskeun ka anjeun, sanés warta pikeun urang Iran. Aranjeunna parantos ngupingkeun posisi ieu sacara henteu langsung ti kami ogé sateuacanna.

Tapi utusan Husus ogé nyatakeun yén masalah ieu dijalankeun dina jalur anu misah, sareng aranjeunna beroperasi dina jalur anu misah pikeun alesan anu saderhana pisan: A silih balikan pikeun patuh JCPOA mangrupikeun dalil anu teu pasti. Kami hoyong ningali urang Amerika ieu anu parantos dicekel ngalawan wasiatna mangtaun-taun, jauh ti kulawargana, balik pas mungkin. Éta moal ngalayanan tujuan urang, éta moal ngalayanan kapentingan maranéhna, pikeun ngabeungkeut nasibna kana dalil anu kuring nyarios sateuacanna henteu pasti. Janten éta naha éta pasti ngawarnaan interaksi urang, tapi ieu beroperasi dina jalur anu misah.

Patarosan: Dupi abdi tiasa naroskeun patarosan?

Patarosan: Tapi Ned, cara nu ngabejaan eta, Sigana - eta pisan kawas precondition a.

HARGA MR: Kitu deui, teu aya kaitan langsung atanapi eksplisit, sabab saling balik pikeun patuh kana JCPOA mangrupikeun dalil anu teu pasti. Kami hoyong uih deui urang Amerika ieu janten dalil anu tangtu, sareng ku kituna kami tetep misahkeun masalah ieu.

Sumuhun. Hapunten.

Patarosan: Menteri luar nagri Kuwait ngadatangan Beirut dinten Saptu sareng ngirimkeun usul ngawangun kapercayaan ka Libanon sareng pesen anu dikoordinasikeun sareng nagara Teluk, sareng anjeunna ngadatangan Washington minggu ieu. Naha anjeun terang kana usulan? Sareng aya hubungan antara kunjunganna ka Beirut sareng Washington?

HARGA MR: Nya, kuring ngarepkeun nalika Sekretaris papanggih sareng mitra Kuwait na Rebo yén aranjeunna bakal ngagaduhan kasempetan pikeun ngabahas Libanon. Ieu mangrupikeun hal anu Amérika Serikat, sareng mitra kami - kalebet mitra kami di Teluk, Perancis, sareng anu sanésna - kami parantos pisan, fokus pisan. Janten kuring pikir urang bakal langkung seueur nyarios saatos rapat bilateral Rebo.

Sumuhun.

Patarosan: (Inaudible) pikeun batur sapagawean urang Tracy Wilkinson on Honduras. Fraksi saingan dina kongresna tiasa ngaganggu pelantikan présidén énggal Kemis, anu gancang dirangkul ku Departemen Luar Negeri. Wakil Présidén Harris dijadwalkeun ngarambat pikeun pelantikan. Naha AS ngalakukeun nanaon pikeun ngaleungitkeun krisis éta?

HARGA MR: Nya, anu bakal kuring nyarioskeun nyaéta yén pamilihan kapamimpinan samentawis énggal dina Kongrés Nasional Honduras mangrupikeun kaputusan daulat Honduras. Kami ngarep-ngarep pikeun langkung jero gawé bareng sareng administrasi Castro sareng Honduran anu bakal datang ti sakuliah spéktrum pulitik pikeun ngamajukeun kapentingan urang babarengan. Urang nelepon ka aktor pulitik tetep tenang, kalibet dina dialog, pikeun refrain tina kekerasan jeung retorika provokatif, sarta kami ngadesek pendukung maranéhanana pikeun nganyatakeun diri damai bari respecting aturan hukum.

Sakumaha anjeun terang, Wakil Présidén Harris parantos ngagaduhan kasempetan pikeun ngahubungi Présidén-kapilih Castro pikeun ngucapkeun salamet dina kameunangan bersejarahna salaku presiden awéwé munggaran Honduras. Dina paguneman éta bulan panungtungan maranéhna ngabahas kapentingan babarengan maranéhanana dina gawe babarengan pikeun alamat akar ngabalukarkeun migrasi, ngamajukeun kasempetan ékonomi inklusif pikeun rahayat Honduras, pikeun ngaronjatkeun - pikeun merangan korupsi, pikeun ngurangan ancaman kaamanan, sarta pikeun ngaronjatkeun aksés ka kaséhatan. jeung atikan.

Patarosan: Hiji di Turki pikeun batur sapagawean VOA kuring.

HARGA MR: Mang. Dupi anjeun gaduh - aya nurutan-up, Conor?

Patarosan: Henteu, patarosan sanés, teras teraskeun, Barbara.

Patarosan: Janten upami anjeun henteu kapikiran, éta - batur sapagawean VOA kuring heran naha aya réaksi ti Departemen Luar Negeri kana dua kasus ngeunaan larangan dina éksprési bébas di Turki. Salah sahijina nyaéta Saptu kamari: wartawan Turki anu terkenal dipenjara pikeun ngahina Présidén Erdogan. Dinten agénsi nagara - nagara geus fined saluran TV nu manehna jalan. Kasus kadua nyaéta musisi kawentar anu meunang ancaman ku Islamists jeung grup nasionalis pikeun hal manehna wrote bari katukang, sarta Présidén Erdogan ngancam bakal ngajempékeun dirina salila solat Jumaah, nyebutkeun, cutatan, "Ieu tugas urang pikeun motong éta basa," un-quote.

Naha anjeun ngagaduhan réaksi kana kasus ieu?

HARGA MR: Nya, ieu manglaku di Turki tapi sacara universal dina aplikasina ogé, sareng éta kanyataan yén kami yakin kabébasan éksprési nguatkeun démokrasi sareng éta kedah dijagi sanaos ngalibatkeun pidato sawaréh tiasa mendakan kontroversial atanapi sabagian tiasa ngaraos teu nyaman. Kami sadar sareng kami kuciwa ku perhatian sareng ditewak Sedef Kabaş, salah sahiji kasus anu anjeun rujuk, sareng prinsip-prinsip éta sami-sami dilarapkeun ka Turki sapertos ka nagara-nagara sanés.

Patarosan: Burkina Faso. Militer parantos angkat ka TV pikeun nyatakeun yén aranjeunna nuju kakawasaan. Kantor présidén nampik éta, tapi présidén henteu acan katingal. Naha anjeun terang naon anu lumangsung? Aya kudéta? Naha anjeun parantos ngamimitian penilaian naha aya atanapi henteu?

HARGA MR: Nya, urang sadar kana laporan yén présidén Burkina Faso parantos ditahan ku anggota militér nagara éta. Tim Kedubes kami di Ouagadougou ngawaskeun kaayaan sareng ngajaga komunikasi sareng mitra internasional ogé sareng pejabat pamaréntahan Présidén Kaboré. Kami nyauran pikeun ngaleupaskeun langsung Présidén Kaboré sareng pejabat pamaréntahan sanés, sareng anggota pasukan kaamanan hormat konstitusi Burkina Faso sareng kapamimpinan sipil. Urang pangjurung ka sadaya pihak dina kaayaan cair ieu tetep tenang jeung neangan dialog salaku sarana pikeun ngabéréskeun grievances. Kami - Kedubes kami di Ouagadougou parantos naroskeun ka warga AS di Burkina Faso yén curfew wajib parantos dilaksanakeun ku otoritas lokal sareng warga AS disarankan pikeun nyumput, ngahindarkeun balaréa, sareng ngawas média lokal pikeun apdet.

Patarosan: AS nyayogikeun sajumlah ageung bantosan ka Burkina Faso. Naha anjeun ngalakukeun penilaian kudéta?

HARGA MR: Jadi ieu kaayaan ngembang. Éta kaayaan anu tetep cair. Eta geus terus ngamekarkeun malah dina sababaraha jam anyar, jadi teuing geura-giru ka characterize, sahenteuna sacara resmi pikeun urang, alam kamajuan lumangsung. Kami parantos nyauran katenangan ku sadaya aktor nalika urang sacara saksama marios kajadian-kajadian di bumi pikeun dampak poténsial kana bantosan urang.

Patarosan: Iran, gancang pisan nuturkeun. AFP nembé ngalaporkeun yén - dikaitkeun ka pejabat Amérika tingkat tinggi anu nyarios yén aranjeunna hoyong ningali ceramah langsung sareng Iran. Dupi anjeun mastikeun yén? Naha anjeun hoyong ngobrol langsung sareng Iran dina -

HARGA MR: Teu sangka urang ngan ngabahas ieu lima menit kalawan Humeyra.

Patarosan: Hampura.

HARGA MR: Leres. Urang ngalakukeun.

Patarosan: Abdi kedah sono. Oké, punten.

HARGA MR: Sumuhun. Sumuhun.

Patarosan: Janten naon anu dipiharep tiasa dihontal ku ceramah langsung tibatan naon anu lumangsung di Wina ayeuna?

HARGA MR: Nya, urang ngan ukur ngagaduhan bursa anu rada panjang dina ieu, janten kuring bakal ngarujuk anjeun kana éta.

Sababaraha patarosan ahir. Sumuhun, mangga? Sumuhun?

Patarosan: Naha aya pembaruan anu anjeun tiasa masihan dina jailbreak ISIS di Siria kalér, boh dina hal dukungan koalisi sareng jumlah anu lolos? Teras naon waé - naon anu dicarioskeun ngeunaan kamampuan SDF pikeun ngamankeun fasilitas, sareng naha anjeun ningali ieu salaku kagagalan intelijen dina pihak koalisi?

HARGA MR: Nya, sakumaha anu anjeun tingali, kami ngaluarkeun pernyataan ngeunaan ieu dina sabtu minggu, sareng kami ngutuk serangan ISIS minggu kamari di pusat tahanan Hasakah di kalér-wétaneun Suriah, anu kami ngartos mangrupikeun usaha pikeun ngabebaskeun pejuang ISIS anu ditahan. Kami muji SDF pikeun réspon anu gancang sareng komitmen anu terus-terusan pikeun ngalawan ISIS, sareng serangan ieu dina pikiran urang nyorot pentingna sareng kabutuhan pikeun ngabiayaan pinuh Koalisi Global pikeun Ngelehkeun inisiatif ISIS pikeun ningkatkeun sareng ngamankeun tahanan manusiawi pejuang ISIS, kaasup ku nguatkeun kaamanan fasilitas tahanan.

Pikeun urang ogé negeskeun kabutuhan urgent pikeun nagara-nagara asal pikeun ngabalikeun deui, ngarehabilitasi, ngahijikeun deui, sareng ngagugat - upami pantes - wargana ditahan di kalér-wétaneun Suriah. Kami tetep komitmen kana eleh global ISIS anu langgeng, damel ku, sareng, sareng ngalangkungan koalisi sareng mitra lokal urang. Tapi saluareun éta, pikeun pamekaran taktis dina taneuh, kuring kedah ngarujuk anjeun ka DOD.

Ben?

Patarosan: Peuting tadi, Departemen Luar Negeri nyarios yén upami aya invasi ka Ukraina, yén AS moal tiasa ngévakuasi wargana. Kuring wondered lamun ngan bisa ngajelaskeun naha, naha éta bakal jadi.

HARGA MR: Ben, ieu - ieu geus sajarahna salawasna geus kasus. Biaya utama kami nyaéta nyayogikeun apdet sareng pamekaran sareng mastikeun komunikasi ka komunitas warga Amérika swasta di nagara mana waé, kalebet nalika urang ngalaksanakeun hal sapertos maréntahkeun miang atanapi miang anu diidinan. Kuring terang pangalaman panganyarna ngeunaan Afghanistan tiasa ngawarnaan rasa anu dipiboga ku sababaraha urang ngeunaan ieu, tapi Afghanistan, kusabab alesan anu urang sadayana terang, unik. Éta mangrupikeun hal anu teu acan dilakukeun ku Pamaréntah Amérika Serikat sateuacanna.

Sareng sakumaha anu anjeun kantos ngupingkeun kami nyarios dina konteks Étiopia, Ukraina, sareng nagara-nagara sanés, tanggung jawab kami nyaéta pikeun terus nyayogikeun inpormasi inpormasi ka komunitas warga Amérika, pikeun nyayogikeun aranjeunna jasa, kalebet pinjaman repatriasi upami aranjeunna peryogi kauntungan komérsial. pilihan. Pilihan komérsial éta, tangtosna, masih aya dina kasus Ukraina. Éta sababna piwuruk tadi wengi ngadesek urang Amerika pikeun mertimbangkeun ngamangpaatkeun pilihan komérsial éta, sareng Kadutaan siap ngabantosan dina usaha éta.

Hatur nuhun sadaya.

Patarosan: hatur nuhun, Ned.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment