IATA: Pamulihan paménta panumpang diteruskeun dina 2021 tapi Omicron gaduh dampak

IATA: Pamulihan paménta panumpang diteruskeun dina 2021 tapi Omicron gaduh dampak
Willie Walsh, Diréktur Jéndral, IATA
Ditulis ku Harry Johnson

Dampak Ukuran Omicron: Watesan perjalanan Omicron ngalambatkeun pamulihan paménta internasional sakitar dua minggu dina bulan Désémber.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) ngumumkeun hasil lalulintas panumpang global sataun pinuh pikeun 2021 nunjukkeun yén paménta (kilométer panumpang panghasilan atanapi RPK) turun ku 58.4% dibandingkeun taun pinuh 2019. Ieu ngagambarkeun paningkatan dibandingkeun 2020, nalika RPK sataun pinuh turun 65.8% dibandingkeun 2019. . 

  • Permintaan panumpang internasional di 2021 nyaéta 75.5% handapeun tingkat 2019. Kapasitas, (diukur dina kilométer korsi anu sayogi atanapi ASK) turun 65.3% sareng faktor beban turun 24.0 persentase poin ka 58.0%.
  • Permintaan domestik di 2021 turun 28.2% dibandingkeun sareng 2019. Kapasitas dikontrak ku 19.2% sareng faktor beban turun 9.3 persentase poin ka 74.3%.
  • Total lalu lintas pikeun bulan Désémber 2021 nyaéta 45.1% sahandapeun bulan anu sami dina taun 2019, ningkat tina kontraksi 47.0% dina bulan Nopémber, kusabab paménta bulanan terus pulih sanaos prihatin ngeunaan Omicron. Kapasitas turun 37.6% sareng faktor beban turun 9.8 titik persentase ka 72.3%.

Dampak Ukuran Omicron: omicron larangan perjalanan ngalambatkeun pamulihan paménta internasional sakitar dua minggu dina bulan Désémber. Paménta internasional parantos pulih dina laju kirang langkung opat persentase poin / bulan dibandingkeun sareng 2019. Tanpa omicron, kami bakal ngarepkeun paménta internasional pikeun bulan Désémber ningkat ka sakitar 56.5% di handap tingkat 2019. Gantina, volume naek marginally ka 58.4% handap 2019 ti -60.5% dina bulan Nopémber. 

"Gemblengna paménta perjalanan dikuatkeun dina 2021. Tren éta terus dugi ka Désémber sanaos larangan perjalanan dina nyanghareupan Omicron. Éta nyarios seueur ngeunaan kakuatan kapercayaan panumpang sareng kahayang pikeun ngarambat. Tangtangan pikeun 2022 nyaéta pikeun nguatkeun kapercayaan éta ku cara normalisasi perjalanan. Nalika perjalanan internasional tetep tebih tina normal di réa patempatan di dunya, aya moméntum dina arah anu leres. Minggu kamari, Perancis sareng Swiss ngumumkeun easing ukuran anu signifikan. Sareng kamari Inggris ngaleungitkeun sadaya syarat tés pikeun wisatawan anu divaksinasi. Kami ngarepkeun batur bakal nuturkeun kalungguhan pentingna, khususna di Asia dimana sababaraha pasar konci tetep aya dina isolasi virtual, ”saur Willie Walsh, IATADiréktur Jéndral. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment