IATA: Taun stellar pikeun kargo udara di 2021

IATA: Taun stellar pikeun kargo udara di 2021
IATA: Taun stellar pikeun kargo udara di 2021
Ditulis ku Harry Johnson

Kusabab kakurangan tanaga kerja sareng kapasitas panyimpen tetep, pamaréntah kedah tetep fokus kana konstrain ranté pasokan pikeun ngajagi pamulihan ékonomi.

Nyitak Friendly, PDF & Email

nu Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) dileupaskeun data pikeun pasar angkutan udara global némbongkeun yén paménta full-taun pikeun hawa kargo ningkat ku 6.9% dina 2021, dibandingkeun sareng 2019 (tingkat pra-covid) sareng 18.7% dibandingkeun sareng 2020 saatos prestasi anu kuat dina bulan Désémber 2021. Ieu mangrupikeun paningkatan kadua panggedéna dina paménta sataun-on-taun saprak IATA mimiti ngawas kinerja kargo di 1990 (tukang 2010 urang gain 20.6%), outpacing naékna 9.8% dina perdagangan barang global ku 8.9 titik persentase.

  • Paménta global dina taun 2021, diukur dina kargo ton-kilométer (CTK), naék 6.9% dibandingkeun taun 2019 (7.4% pikeun operasi internasional). 
  • Kapasitas taun 2021, diukur dina kargo ton-kilométer (ACTKs), nyaéta 10.9% di handap 2019 (12.8% kanggo operasi internasional). Kapasitas tetep dibatesan ku bottlenecks di hub konci. 
  • Perbaikan anu nunjukkeun dina bulan Désémber; paménta global 8.9% di luhur tingkat 2019 (9.4% pikeun operasi internasional). Ieu mangrupikeun paningkatan anu signifikan tina paningkatan 3.9% dina bulan Nopémber sareng pagelaran pangsaéna saprak April 2021 (11.4%). Kapasitas global 4.7% di handap tingkat 2019 (‑6.5% kanggo operasi internasional). 
  • Kurangna kapasitas sadia nyumbang kana ngaronjat ngahasilkeun sarta revenues, nyadiakeun rojongan pikeun Airlines sarta sababaraha layanan panumpang long-haul dina nyanghareupan revenues panumpang rubuh. Dina Désémber 2021, ongkos ampir 150% di luhur tingkat 2019. 
  • Kaayaan ékonomi terus ngadukung pertumbuhan kargo udara.
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment