Rwanda - Pembukaan Pos Border Uganda: Warta anu saé pikeun perdagangan sareng pariwisata

Pamaréntah Rwanda ngumumkeun dibuka deui wates Gatuna/Katuna saatos nutup ampir tilu taun. Dina 28 Pebruari 2019, Rwanda nutup watesna sareng Uganda di Gatuna. Katuna nyaéta hiji kota di Kabale Kabupatén Uganda di wates jeung Rwanda. Dina basa Kinyarwanda éta kota téh disebutna Gatuna. Katuna perenahna di wates Uganda jeung Rwanda, di ekstrim kidul-kulon Uganda. Kota ieu ayana di Kamuganguzi Sub-county, Ndorwa County, di Kabale District. Lokasi ieu kira-kira 28 kilométer (17 mi), ngaliwatan jalan, kiduleun Kabale, kota panggedéna di sub-wilayah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Nalika Rwanda nutup watesna sareng Uganda di Gatuna ngaku yén éta damel di gedong wates-wates na. Rwanda engké ngeureunkeun wargana tina asup ka Uganda ku klaim yén Uganda mumusuhan bari kargo dialihkeun ka pagunungan Mirama sareng Kyanika di distrik Ntungamo sareng Kisoro, masing-masing.

Dina hiji pernyataan anu dibagikeun ku Perwakilan Permanén Uganda ka PBB Adonia Ayebare, pamaréntah Rwanda mutuskeun pikeun muka deui watesna dina 31 Januari.st.

Numutkeun kana pernyataan éta, dibuka deui watesna nuturkeun rapat anyar antara komandan pasukan darat UPDF sareng putra kahiji Lt. Jenderal Muhoozi Kainerugaba sareng Présidén Paul Kagame.

Samentara éta, pamaréntahan nambihan yén otoritas kaséhatan Rwanda sareng Uganda bakal gawé bareng pikeun ngalaksanakeun langkah-langkah anu dipikabutuh pikeun ngagampangkeun gerakan dina kontéks COVID-19.

Rwanda salajengna nyatakeun komitmen pikeun ngabéréskeun masalah anu ditangguhkeun antara aranjeunna sareng Uganda sareng ngaharepkeun yén dibuka deui watesna janten mékanisme gancang pikeun normalisasi hubungan pait antara dua nagara.

Pembukaan mangrupikeun warta anu saé pikeun kerjasama Afrika Wétan, kalebet pariwisata, numutkeun forum operator wisata Rwanda.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment