Naha Drones Ngagimbung Pesawat Korea Airlines?

Pikeun seueur maskapai, drone mangrupikeun bahaya kaamanan. Henteu pikeun maskapai anggota Sky Tea ieu. Korean Airlines ngapung ka 120 kota di 43 nagara, employs 20,000 urang, sarta mawa 27 juta panumpang dina 2019. Korean Airlines sabenerna bakal ngandelkeun drones atawa swarms hadé tina drones sangkan pangropéa na aman.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Korean Air, kalawan pangalaman éksténsif dina ngembangkeun wahana hawa manned na unmanned, geus ngembangkeun hiji téhnologi nu bisa mariksa pesawat maké swarms drone.

Korean Air ngayakeun acara démo pikeun téhnologi inspeksi pesawat maké swarms drone dina bulan Désémber di hanggar markas maskapai '.

Pamariksaan pesawat drone parantos ngarobih norma pangropéa sareng diwanohkeun ku maskapai di sakumna dunya. Sedengkeun spesialis pangropéa saméméhna kudu ngalakukeun pamariksaan visual tina fuselage pesawat ti jangkungna nepi ka 20 méter, pamariksaan drone ngaronjatkeun kaamanan di gaw sarta ngidinan pikeun ngaronjat akurasi sarta speed.

Téknologi pamariksaan pesawat Korean Air mangrupikeun anu munggaran di dunya anu nyebarkeun sababaraha drone sakaligus, pondok waktos pangropéa sareng sacara dramatis ningkatkeun stabilitas operasional.

Maskapai penerbangan parantos ngembangkeun drone kalayan rubak sareng jangkungna hiji meter, beuratna 5.5 kg. Fuselage pesawat tiasa dipariksa nganggo opat drone ieu sakaligus. Pausahaan ogé parantos ngembangkeun program operasi anu ngamungkinkeun opat drone diprogram pikeun nyandak poto daérah anu tos direncanakeun. Lamun salah sahiji drones gagal pikeun beroperasi, sistem ieu ngonpigurasi pikeun otomatis ngalengkepan misi ngagunakeun drones sésana.

Nalika opat drones dioperasikeun sakaligus, waktu inspeksi visual dawam ngeunaan 10 jam bisa diréduksi jadi ngeunaan opat jam, panurunan 60 persen dina waktu, sarta ieu bakal ngabantu pikeun ngaronjatkeun operasi hiber on-waktu. Leuwih ti éta, drones, nu dilengkepan kaméra-kinerja tinggi, bisa ngaidentipikasi objék nepi ka 1 mm ukuranana, sahingga pikeun deteksi defects mikro nu teu bisa ditempo ti luhur ku mata taranjang.

Korean Air ngabagikeun data pamariksaan ngaliwatan awan, anu ngamungkinkeun para karyawan pikeun gampang mariksa hasil pamariksaan dimana waé sareng iraha waé. Maskapai penerbangan ogé parantos nerapkeun sistem ngahindarkeun tabrakan sareng geo-anggar pikeun ngajaga jarak anu aman tina fasilitas sakurilingna sareng nyegah panyebrangan ti daérah misi.

Salian ti ngamekarkeun téknologi anyar ieu luyu jeung kawijakan pamaréntah pikeun nguatkeun daya saing industri pesawat MRO, maskapai ogé geus direvisi peraturan pikeun ngaronjatkeun prosedur perawatan drone kayaning merlukeun ayana tanaga kaamanan salian pilot jeung insinyur.

Drones di Korean Airlines

Korean Air bakal dianggo pikeun ningkatkeun kaamanan sareng genah pikeun pagawé, nyaimbangkeun operasi sareng ningkatkeun katepatan pamariksaan ngaliwatan uji coba anu terus-terusan sateuacan sacara resmi ngaluncurkeun drone pamariksaan taun payun.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

Leave a Comment