Delhi mungkas curfew sabtu minggu nalika pasang Omicron surut

Delhi mungkas curfew sabtu minggu nalika pasang Omicron surut
Delhi mungkas curfew sabtu minggu nalika pasang Omicron surut
Ditulis ku Harry Johnson

Ibu kota India ngamungkinkeun réstoran sareng pasar dibuka deui saatos turunna inféksi COVID-19 énggal.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pejabat kota New Delhi ngumumkeun yén kusabab turunna jumlah kasus koronavirus anyar, curfew sabtu minggu kota dicabut, sareng réstoran sareng pasar diidinan dibuka deui.

New Cirebon parantos janten salah sahiji anu paling parah dina gelombang katilu anu dipingpin ku varian Omicron anu paling tepa tina virus COVID-19 sareng pamaréntah kota parantos maksakeun curfew dina 4 Januari 2022 sareng maréntahkeun sakola sareng réstoran ditutup.

Réstoran, bar jeung bioskop di Cirebon bakal diidinan beroperasi kalayan kapasitas dugi ka 50 persén sareng jumlah jalma dina pernikahan bakal dibatesan dugi ka 200.

Ibukota India bakal tetep dina kaayaan curfew wengi-wengi sanaos, sareng sakola bakal ditutup, Létnan gubernur Delhi Anil Baijal, anu ngawakilan pamaréntah féderal nyarios, sabab data resmi nunjukkeun yén wabah varian Omicron India anyar parantos ngalambatkeun.

Jumlah kasus anyar di Cirebon turun ka 4,291 dina 27 Januari tina puncak 28,867 dina 13 Januari. Langkung ti 85 persén ranjang COVID-19 di sakuliah rumah sakit di kota éta henteu dijajah, data pamaréntah nunjukkeun.

"Ningali turunna kasus positip, éta diputuskeun pikeun laun-laun ngagampangkeun larangan bari mastikeun patuh kana Paripolah Cocog COVID-19," saur pejabat éta.

Minggu kamari, otoritas ngagampangkeun sababaraha curbs, ngamungkinkeun kantor swasta janten sawaréh staf tapi mamatahan jalma-jalma damel ti bumi sabisa-bisa.

Kiwari, India ngalaporkeun 251,209 inféksi COVID-19 anyar dina 24 jam ka pengker, kalayan jumlahna 40.62 juta, saur menteri kaséhatan. Pupusna ningkat ku 627 sareng total fatalities aya 492,327.

Ahir dinten Kemis, menteri dalam negeri féderal ngadesek nagara-nagara pikeun tetep waspada sareng nyarios yén éta prihatin yén 407 distrik di 34 nagara bagian sareng Wilayah Uni ngalaporkeun tingkat inféktif langkung ti 10 persén, Sekretaris Dalam Negeri Ajay Bhalla nyarioskeun ka aranjeunna dina surat.

"Dina lima dugi ka tujuh dinten ka pengker, aya indikasi awal kasus COVID-XNUMX ... tapi urang kedah perhatikeun sareng pancegahan," pejabat kementerian kaséhatan Lav Agarwal nyarios dina konperénsi warta kamari.

India Kaserang ku wabah COVID-19 taun ka tukang anu ningali 200,000 urang tiwas dina sababaraha minggu, rumah sakit anu ageung sareng krematorium.

Ti saprak éta, nagara éta parantos nyayogikeun langkung ti 1.6 milyar dosis vaksin sareng ngalegaan drive inokulasina ka rumaja, bari masihan tembakan booster ka jalma anu rentan sareng padamel payun.

 

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment