Kadutaan Éropa: Résiko kamungkinan serangan teror di Kenya

Kadutaan Éropa: Résiko kamungkinan serangan di Kenya
Kadutaan Éropa: Résiko kamungkinan serangan di Kenya
Ditulis ku Harry Johnson

Kénya katarajang sababaraha serangan anu dilakukeun ku gugus téroris al-Shabab pikeun males bales ngirim pasukan ka Somalia dina 2011 salaku bagian tina pasukan Uni Afrika pikeun ngéléhkeun deui para pejuang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Saatos sababaraha nagara Éropa warned tina resiko kamungkinan serangan di Kenya sareng ngadesek wargana pikeun ngahindarkeun tempat umum, Dinas Polisi Nasional Kenya ngaluarkeun pernyataan anu nyatakeun yén éta "ngajamin masarakat yén kaamanan di nagara éta parantos ditingkatkeun ngaliwatan operasi pulisi anu béda."

"Kami ngadesek masarakat pikeun tetep waspada sareng ngalaporkeun kagiatan anu curiga," saur pernyataan NPS.

Patugas penegak hukum anu bersenjata beurat patroli di jalan-jalan Nairobi kiwari, salaku pulisi geus beefed up kaamanan luar sabudeureun hotél bintang lima, réstoran, puseur balanja jeung kantor pamaréntah.

Kamari, Kedubes Perancis di Kenya ngaluarkeun pesen ka warga Perancis ngingetkeun bahaya serangan di Nairobi dina poé datang. Cenah dina situs wébna aya "résiko nyata" tempat-tempat anu sering didatangan ku urang asing, sapertos réstoran, hotél sareng pusat balanja, anu ditargetkeun.

"Ku sabab éta, jalma-jalma di Kenya disarankan pikeun waspada pisan sareng nyingkahan tempat-tempat umum ieu dina dinten-dinten anu bakal datang, kalebet sabtu minggu ieu," saurna.

Kadutaan Jerman di Nairobi ngaluarkeun peringatan anu sami, sedengkeun misi Walanda nyarios yén éta parantos diinformasikeun ku Perancis ngeunaan kamungkinan ancaman sareng yén éta nganggap inpormasi éta "dipercaya".

Kenya geus katarajang ku sababaraha serangan nu dilumangsungkeun ku grup téroris al-Shabab dina pamalesan pikeun ngirim pasukan ka Somalia dina 2011 salaku bagian tina pasukan Uni Afrika pikeun ngéléhkeun deui para pejuang.

Taun 2019, militan al-Shabab maéhan 21 urang dina serangan ka hotél kelas atas DusitD2 sareng kompleks kantor di Nairobi.

Taun 2015, serangan ka Universitas Garissa di Kenya wétan maéhan 148 jalma, ampir sadayana murid. Loba ditembak titik-kosong sanggeus diidentifikasi minangka urang Kristen.

Ieu mangrupikeun serangan anu paling berdarah kadua dina sajarah Kenya, ngan ukur ngalangkungan bom al-Qaeda di Kedubes AS di Nairobi dina taun 1998 anu nelasan 213 jalma.

Taun 2013, pangepungan opat dinten di pusat balanja Westgate di Nairobi maéhan 67 jalma.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment