Tilu urut Kepala Nagara Afrika mingpin Konperénsi Konservasi Rwanda anyar

Pamaréntah Rwanda parantos milih tilu tilas kapala nagara Afrika anu dipilih pikeun mingpin konperénsi konservasi internasional anu bakal datang anu bakal dilaksanakeun di Kigali awal Maret taun ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Laporan ti Kamentrian Lingkungan Rwanda nunjukkeun yén pamaréntah Rwanda parantos milih teras naroskeun tilu Kepala Nagara Afrika pikeun mingpin sési pelantikan Serikat Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN) Konférénsi Afrika Protected Area Congress (APAC) dijadwalkeun lumangsung di Kigali ti 7 nepi ka 12 Maret taun ieu.

Tilas pamimpin Afrika anu dipilih nyaéta tilas Perdana Menteri Étiopia Mr Hailemariam Desalegn, urut Présidén Niger Mr Issoufou Mahamadou, sareng tilas Présidén Botswana Mr Festus Mogae.

Kajadian di Afrika pikeun kahiji kalina, puncak bakal diayakeun ku IUCN, Pamaréntah Rwanda, sareng Yayasan Satwa Afrika AWF). Gempungan éta bakal dilaksanakeun dina waktos kritis nalika Afrika peryogi langkung ti AS $ 700 milyar pikeun konservasi sareng panyalindungan biodiversiti na.

Konperénsi (puncak) diperkirakeun ningkatkeun status konservasi di Afrika ku ngalaksanakeun pamaréntahan, sektor swasta, masarakat sipil, masarakat pribumi, sareng komunitas lokal teras akademisi pikeun ngawangun agenda Afrika pikeun daérah anu dilindungi sareng dilestarikan, saur Menteri Lingkungan Rwanda. dina hiji pernyataan.

Tilas Perdana Menteri Étiopia Hailemariam Desalegn diperkirakeun ngabahas jalur anu nyaimbangkeun pertumbuhan ékonomi sareng konservasi ibukota alam Afrika.

"Ieu kedah dilakukeun ngaliwatan pilihan strategis sareng investasi anu didorong ku pangaweruh anu pangsaéna sareng pamikiran jangka panjang," saur Desalegn.

Menteri Lingkungan Rwanda, Jeanne d'Arc Mujawamariya nyarios yén ieu parantos sumping dina waktos anu pas sanaos masih aya jalan anu kedah dilakukeun.

"The APAC datang dina waktu nalika aya tumuwuh perhatian global dina hubungan tapis urang jeung alam tapi urang teu investasi cukup dina sistem alam urang gumantung kana," ceuk manehna.

Anjeunna nyatakeun dina pernyataanna yén Afrika nyéépkeun kirang ti 10 persén tina anu diperyogikeun pikeun ngajagaan sareng mulangkeun alam.

"Daérah anu ditangtayungan kedah gaduh aksés kana pembiayaan anu dipikabutuh pikeun manajemén anu épéktip sahingga ngalaksanakeun peranna dina nyayogikeun panyalindungan biodiversitas penting sareng jasa ekosistem pikeun masarakat sareng pangwangunan," saurna.

Mahamadou, salah sahiji pamimpin konperénsi, nyatakeun yén kamampuan kapamimpinan kedah ngabentuk kaputusan anu bakal mangaruhan masa depan Afrika.

"APAC narékahan pikeun ngahaja ngabina dialog anu ngawangun sareng nguatkeun pamimpin ayeuna sareng generasi anu bakal datang pikeun ngawujudkeun masa depan Afrika dimana biodiversiti dihargaan salaku aset anu nyumbang kana pangwangunan," saurna.

Anjeunna nambahan yén kongres inaugural dimaksudkeun pikeun ngarobih nyanghareupan konservasi sareng ujung tombak usaha mitigasi perubahan iklim dina skala anu ageung.

Mogae, pamimpin kongres, negeskeun deui yén APAC kedah janten titik balik pikeun hubungan antara komunitas global sareng lembaga Afrika.

"Salaku urang Afrika, urang ngakuan peran pivotal komunitas global sareng organisasi internasional parantos dimaénkeun salami 60 taun ka pengker. Diperlukeun pikeun komunitas sareng lembaga Afrika pikeun aktip aub dina agenda konservasi pikeun kapamilikan sareng integrasi dina aspirasi sareng visi pikeun Afrika anu urang pikahoyong, ”saurna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Leave a Comment