Preeclampsia tiasa mangaruhan sagala kakandungan 

Ditulis ku jelema nu nyunting

Preeclampsia, gangguan hypertensive kakandungan, mangrupakeun panyabab utama kalahiran prématur sarta kontributor utama pikeun hasil ngarugikeun indung jeung maot maternal. Méi ieu, Yayasan Preeclampsia, organisasi advokasi pasien anu berbasis di AS, damel pikeun mastikeun yén sadaya kolot anu hamil terang yén preeclampsia tiasa mangaruhan saha waé, nalika kakandungan.

Yayasan Preeclampsia ngagabung sareng mitra kaséhatan maternal utama unggal Méi pikeun ngadidik awéwé ngeunaan tanda sareng gejala preeclampsia nalika kakandungan, sareng ngajantenkeun aranjeunna "masih résiko" pikeun preeclampsia postpartum saatos ngalahirkeun orokna.

Preeclampsia lumangsung dina ngeunaan 1 di unggal 12 kakandungan di Amérika Serikat, sarta mangaruhan awéwé indiscriminately paduli kaséhatan, aksés ka sumberdaya, ras, atawa status sosial ékonomi. Sanaos aya faktor résiko anu dipikanyaho, kalebet kakandungan anu munggaran, riwayat pribadi atanapi kulawarga darah tinggi, atanapi gaduh preeclampsia nalika kakandungan sateuacana, karusuhan éta ogé lumangsung dina awéwé anu henteu aya faktor résiko.

"Ayeuna tamba pikeun preeclampsia teu aya, jadi ku jadi sadar tanda na gejala, ibu hamil bisa empowered nyandak masalah maranéhna pikeun panyadia Podomoro maranéhanana sarta jadi diawaskeun leuwih raket pikeun ngaronjatkeun hasil," ceuk CEO Preeclampsia Foundation Eleni Z. Tsigas .

Kampanye Bulan Kasadaran Preeclampsia 2022 ogé bakal nampilkeun dampak kahirupan nyata yén preeclampsia ka awéwé sareng kulawargana ku nyorot panemuan tina kajian Preeclampsia Registry "Patient Journey", nembé diterbitkeun dina BMJ Open.

Oftentimes kalawan salamet preeclampsia, exasperation teh nya eta 'Kuring hayang Kuring kungsi nyaho resiko,' atawa 'Teu sangka leungeun bareuh éta ngan bagian tina keur reuneuh.'

"Hasil tina ulikan Pasén Perjalanan urang ngagambarkeun tahapan umum anu dialaman ku awéwé. Inpormasi ieu ngamungkinkeun urang langkung saé ngabantosan aranjeunna, kulawarga sareng panyadia kasehatan aranjeunna ngahontal hasil anu langkung positip, ”teras panulis senior pangajaran, Dr. Ellen Seely, Brigham and Women's Hospital, Boston, Mass.

Kalayan panilitian anu teras-terasan janten payuneun misina, Yayasan nyorong jalma-jalma anu salamet pikeun kalibet dina pangajaran sapertos Pasén Perjalanan.

"Ulikan ieu dibere kasempetan unik pikeun 'peta' kumaha penderita anu didiagnosis kalawan preeclampsia mindahkeun ngaliwatan pangalaman diagnosis, manajemén, perlakuan, jeung recovery fisik jeung méntal postpartum," ceuk CEO Preeclampsia Yayasan sarta ulikan ko-panulis Eleni Tsigas. "Ulikan ieu ditujukeun pikeun ngaidentipikasi titik nyeri umum dina pangalaman pasien anu dibagikeun anu teras tiasa dianggo ku panyadia kasehatan pikeun ningkatkeun hasil."

Sapanjang bulan, anu salamet didorong nuturkeun #anypregnancy sareng #preeclampsia sareng ilubiung dina acara média sosial anu kalebet séri sési online sareng organisasi anu khusus dina ngartos dampak preeclampsia. Sumberdaya pendidikan pasien sareng panyadia tambahan sareng detil ngeunaan acara di luhur sayogi www.preeclampsia.org/awarenessmonth.

Tsigas nambihan, "Karya urang bakal salawasna milarian sabab sareng ubar. Samentawis éta, alat anu paling hébat urang nyaéta pendidikan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment

1 Comment

  • Bivši i ja smo prekinuli prije godinu i 2 mjeseca, a ja sam bila u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile prekinute. Pokušao sam doći do njega na društvenim mrežama, ali kuring maknuo s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i oni su mi rekli da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Svaki jeung sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Dok nisam rodila i beba nije imala godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Henteu aya anu terang, anu aya dina posla kuring nemam novca pikeun brigu atanapi bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala sestri i rekla joj svoj masalah i rekla da zna za moćnu čaroliju koju je bacila dr alaba koja joj pomaže kad nije mogla zatrudnjeti. Kontakttirala sam ga putem e-poste i rekao je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekla da će mi pomoći da razbijem čaroliju kako bi mi se moj muž zauvijek vratio i da će biti moj. Bilo mi je veliko iznenađenje što se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Ieu mah sakadar ovom moćnom i istinskom čarobnjaku. Molim se da će dugo živjeti i raditi više od svog prekrasnog djela. Naha anjeun ngagaduhan masalah, upami anjeun gaduh masalah, tangtosna, anjeun tiasa ngantunkeun anjeun! Anjeun tiasa nyandak. Upami teu kitu, anjeun tiasa nganggo alamat Gmail: dralaba3000@gmail.com Anjeun tiasa make telepon pikeun nelepon vibera/whatsappa: +1(425) 477-2744

eTurboNews | TravelIndustry News