Pimpinan iman dunya ngayakeun di Arab Saudi pikeun kahiji kalina

Pimpinan iman dunya ngayakeun di Arab Saudi pikeun kahiji kalina
Pimpinan iman dunya ngayakeun di Arab Saudi pikeun kahiji kalina dina konperénsi groundbreaking pikeun ngawangun sasak sareng pamimpin Muslim
Ditulis ku Harry Johnson

Liga Muslim Dunia (MWL) - LSM Islam panglegana - parantos nyimpulkeun acara Forum on Common Values ​​among Religious Followers di Riyadh, Arab Saudi antara 10-11 Syawal 1443 H, pakait sareng 11-12 Mei 2022.

Forum, pikeun kahiji kalina dina sajarah, convened dina Arab Saudi Pamimpin agama Kristen, Yahudi, Hindu sareng Budha sareng pamimpin Islam pikeun ngajalajah nilai-nilai anu sami sareng visi global umum pikeun gawé babarengan antar agama. Kira-kira 100 pamimpin agama ngahadiran konperénsi anu munggaran, kalebet langkung ti 15 Rabi.

Hadirin sareng panyatur dina éta acara kalebet:

·  Muhammad Al-Issa: Sekjen Liga Muslim Dunya

·  Kapala Rabi Riccardo Di Segni (Ti Roma)

·  Kardinal Pietro Parolin: Sekretaris Nagara Vatikan

·  Nya Holiness Bartholomew I: Patriarch Ecumenical sareng pamimpin spiritual pikeun 300 juta Kristen Ortodoks di sakuliah dunya

·  Nya Eminence Ivan Zoria: Uskup Agung Garéja Ortodoks Ukraina

·  Pdt. Rama Daniel Matrusov: Perwakilan Patriarch Rusia

·  Banagala Upatissa Thero: Présidén (Buddha) masarakat Mahabodhi Sri Lanka

·  Pendeta, Rev Walter Kim: Présidén, Asosiasi Nasional Evangelis (Amérika Serikat)

·  Bapak Ven Swami Awdheshanand Giri: Pupuhu, Hindu Dharam Acharya Sabha (India)

·  Rabi Moise Lewin: Panaséhat Husus pikeun Kapala Rabi Perancis

·  Kang Eminent Syekh Dr Shawki Allam: Mufti Agung Mesir

·  Rabi David Rosen: Diréktur, Urusan Antar Agama Internasional, AJC (Komite Yahudi Amérika)

·  Duta Besar Rashad Hussain: Duta Besar Amérika Sarikat pikeun Kabébasan Beragama Internasional

·  Dr Ahmad Hasan Taha: Pupuhu, Déwan Yurisprudensi Irak

·  Uskup Agung Prof. Thomas Paul Schirrmacher: Sekretaris Jenderal, World Evangelical Alliance (Jerman)

Wewengkon perjangjian antara pamilon konferensi ngawengku:

· Kudu ngahargaan karagaman agama jeung ciri unik unggal agama/mazhab.

· Hak asasi manusa universal henteu paduli agama, gender atanapi ras - sareng dikuatkeun ngaliwatan hukum internasional.

· Peryogikeun dialog anu terus-terusan antara pamimpin agama, lembaga sareng komunitas pikeun ngabantosan sateuacanna sareng ngaredakan bentrok peradaban.

· Perluna para pamimpin agama pikeun kalibet dina karya iman antar jeung muti pikeun ngalawan ideologi ekstrimis.

Rekomendasi ti Konférénsi ngawengku:

· Institusi nasional anu relevan sareng organ PBB kedah ngalakukeun langkung seueur pikeun nyanghareupan sagala bentuk diskriminasi sareng pangaluaran ngalawan agama, budaya, sareng étnis minoritas; Sareng damel pikeun nyiptakeun undang-undang anu kuat sareng efektif dina ngalakukeunana.

· Rupa-rupa platform pangaruh; khususna média sareng platform média sosial kedah tetep émut kana tanggung jawab moral anu dipasrahkeun ka aranjeunna.

· Urang banding ka sadaya nagara jeung masarakat internasional pikeun ngalakonan sagala bisa nyadiakeun panyalindungan nyukupan pikeun tempat ibadah, pikeun mastikeun aksés bébas maranéhanana, pikeun ngawétkeun peran spiritual maranéhanana, jeung ngajauhkeun maranéhanana ti konflik intelektual jeung pulitik jeung pasea sectarian.

· Ngaluncurkeun forum global anu disebut: "Forum Diplomasi Agama pikeun Ngawangun Sasak" dumasar kana peran pangaruh agama dina masarakat manusa, sareng peran penting umat agama dina ngajembatan hubungan antara agama sareng budaya pikeun tujuan ngawangun perdamaian. 

· Pikeun ngerjakeun ngaluarkeun kompilasi internasional kalayan nami: "The Encyclopaedia of Common Human Values".

· Ngondang Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa pikeun ngadopsi hiji dinten internasional pikeun "Nilai Umum Asasi Manusa" anu ngagungkeun persamaan antara agama sareng budaya di sakumna dunya

Diantara tujuan konci Konférénsi nyaéta kieu:

· Ngadegkeun sakumpulan nilai anu umum pikeun sadaya agama dunya utama, sareng visi pikeun ningkatkeun pamahaman, gawé babarengan, sareng solidaritas diantara agama dunya.

HE Muhammad Al-Issa, Sekretaris Jenderal organisasi tuan rumah, Liga Dunia Muslim, nyarios:

"Tujuan konperénsi ieu saluyu sareng nilai-nilai Liga Dunia Muslim, anu narékahan pikeun ngawangun kemitraan kamanusaan pikeun dunya anu langkung koperasi sareng damai sareng komunitas anu langkung harmonis. Konperénsi ieu tackle sababaraha masalah utama dinten urang. Salaku LSM Islam panggedéna sadunya, kantor pusatna di tempat lahirna Islam di Arab Saudi, urang ngagaduhan tanggung jawab khusus pikeun ngalakukeun padamelan ieu. Naha éta pikeun ngatasi perubahan iklim, pikeun ngadukung pangungsi sareng komunitas anu rentan di sakumna dunya, atanapi ngan saukur nyebarkeun pesen katengtreman sareng ko-eksistensi, jenis kapercayaan antar agama sareng gawé babarengan anu didorong ku acara ieu diperyogikeun pisan pikeun ngadukung dunya-nyata. gol.”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN