Présidén Uni Émirat Arab sareng Émir Abu Dhabi maot

Présidén Uni Émirat Arab Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan
Ditulis ku Harry Johnson

Émirat News Agency (WAM) ngalaporkeun yén Syekh Khalifa bin Zayed Al Nahyan parantos maot, sareng Emir Abu Dhabi sareng Présidén Uni Émirat Arab (UAE) parantos maot. Syekh Khalifa yuswa 73 taun sareng parantos battling gering salami sababaraha taun.

"Kamentrian Urusan Présidén ngumumkeun yén bakal aya 40 dinten tunggara resmi kalayan bandéra dina satengah tihang sareng tilu dinten panutupan kementerian sareng badan resmi di tingkat féderal sareng lokal sareng swasta," WAM dipasang dina Twitter ayeuna.

Syekh Khalifa jarang katingal di masarakat saprak kaserang stroke di 2014, sareng lanceukna, Putra Mahkota Abu Dhabi Mohammed bin Zayed (katelah MBZ) dianggap salaku panguasa de facto sareng pembuat kaputusan kaputusan kabijakan luar nagri utama, sapertos. gabung dina perang anu dipimpin Saudi di Yaman sareng ngalaksanakeun embargo ka tatangga Qatar dina taun-taun ayeuna.

"The UAE parantos kaleungitan putrana anu soleh sareng pamimpin 'fase pemberdayaan' sareng wali perjalanan anu rahayu, ”saur MBZ dina Twitter, muji hikmah sareng kamurahan Khalifa.

Dina konstitusi, Wakil Présidén jeung Perdana Mentri Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, pangawasa Dubai, bakal meta salaku présidén nepi ka déwan féderal nu grup pangawasa tujuh emirat meets dina 30 poé pikeun milih présidén anyar.

Ucapan belasungkawa mimiti ngocor ti pamimpin Arab, kalebet raja Bahrain, présidén Mesir sareng perdana menteri Irak.

Sekretaris Nagara AS Antony Blinken ngucapkeun belasungkawa ngeunaan pupusna Syekh Khalifa, anu anjeunna didadarkeun salaku "sobat sajati ti Amérika Serikat".

"Kami ngahargaan pisan dukunganna dina ngawangun kemitraan luar biasa anu dinikmati nagara urang ayeuna. Urang milu sedih pupusna, ngahargaan warisan na, sarta tetep komitmen kana silaturahim steadfast urang jeung gawé babarengan jeung Uni Émirat Arab, "cenahna.

Syekh Khalifa kakawasaan taun 2004 di emirat anu paling sugih di Abu Dhabi sareng janten kapala nagara. Anjeunna diperkirakeun digentos salaku pangawasa Abu Dhabi ku Putra Mahkota Sheikh Mohammed.

Abu Dhabi, anu nyepeng sabagéan ageung kakayaan minyak nagara Teluk, parantos janten présidén ti saprak ngadegna federasi UAE ku bapa Syekh Khalifa, almarhum Syekh Zayed bin Sultan Al Nahyan, dina 1971.

VP Jaringan Pariwisata Dunia pikeun Urusan Global, Alain St. Ange nyarios: "WTN nyatakeun simpati ka kulawarga, Pamaréntah sareng Rakyat UAE dina pupusna Yang Mulia Sheikh Khalifa, pangawasa UAE. Anu Mulia mangrupikeun arsitek leres Bangsa-Na sareng anjeunna bakal sono ku sadaya réréncangan UAE.

"Atas nama pamimpin WTN ti Komunitas Bangsa sareng atas nama kuring sorangan, punten nampi simpati anu tulus dina waktos susah ieu."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN