Cara Ngagungkeun Ulang Taun 150 Taman Nasional Yellowstone

Kalayan Tilu Lawang, Montana mangrupikeun Lokasi Idéal pikeun Ngalaman Taman 

Tempatna di Montana, Idaho sareng Wyoming, Taman Nasional Yellowstone - taman nasional munggaran di dunya - ngagungkeun ulang taun ka-150 taun ieu. Ngawengku 2.2 juta hektar, Montana ngagaduhan tilu tina lima lawang ka taman, kalebet hiji-hijina lawang anu tiasa diaksés pikeun lalu lintas kendaraan sapanjang taun ngalangkungan Gardiner.

Taun 2021, Taman Nasional Yellowstone ngabagéakeun 4.86 juta sémah sareng 2022 bakal janten taun anu sibuk nalika sémah ngagungkeun salah sahiji tempat anu paling istimewa di dunya. Sareng nalika jalma-jalma bakal nganjang ka taman usum panas ieu, ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngalaman éta tanpa massa.

  • Waktosna leres. Henteu masalah nalika anjeun nganjang usum panas ieu, kamungkinan anjeun bakal mendakan seueur jalma upami anjeun angkat siang. Waktoskeun perjalanan anjeun supados anjeun gugah énjing-énjing pikeun ngaraosan uap anu naék di Grand Prismatic Spring, tingali Old Faithfulerupt saatos panonpoe surup sareng nikmati pangalaman ngalawan langit anu pinuh ku béntang atanapi gugah sareng panonpoe pikeun ningali sinarna sumebar. Rupa-rupa bentang Yellowstone.
  • Leumpang kaluar. Kabeneran aya anu paling datang ka Yellowstone Taman Nasional lengket jalan. Upami anjeun leres-leres hoyong ngajauhan jalma anu sanés, anjeun kedah pencét jalan. Kalayan 900 mil jalur sapanjang taman, aya seueur anu tiasa dipilih. Émut yén anjeun kedah teras-terasan leumpang sareng réréncangan, siap-siap, mawa (sareng terang kumaha ngagunakeun) semprot biruang sareng masihan satwa tempat anu lega.
  • Go Jeung Guide a. Sanaos anjeun tiasa nganjang ka taman nyalira, salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun gaduh pangalaman anu langkung jero nyaéta angkat sareng pituduh atanapi outfitter dina tunggang kuda atanapi trek llama. Aya ogé Panungtun seasoned anu nawiskeun kagiatan kawas backpacking, biking, fishing jeung fotografi, kitu ogé tur dumasar-jalan.

Sarta bari Yellowstone Taman Nasional bakal tetep tujuan LIPI-daftar, aya nyatu hal ningali na ngalakukeun luar tina wates taman urang. Datang gampang kaluar salah sahiji tina tilu lawang taman di Montana dina jalan ka adventures séjén, kaasup:

  • Nyetir Jalan Raya Beartooth. Kaajaiban sorangan, Jalan Raya Beartooth mangrupikeun Jalan Raya Scenic Nasional anu ngalangkungan Montana sareng Wyoming sareng tiasa diaksés ku jalan kaluar ti lawang kalér Yellowstone. 68-mil-jalan manjangan ti Cooke Kota, Montana ka Beureum Lodge, Montana, sarta méré panumpang na pintonan rahang-muterna sarta aksés ka situ alpine tinggi na trails di Pagunungan Beartooth.
  • Nganjang ka Beureum Lodge. Dikurilingan ku pagunungan Beartooth sareng Absaroka, Red Lodge mangrupikeun salah sahiji kota leutik anu paling menawan di Montana. Kalayan pusat kota anu bersejarah sareng jalan-jalan, Red Lodge mangrupikeun tempat anu kedah didatangan anjeun. Ieu ogé titik launching pikeun rekreasi outdoor sarta adventures, kaasup hiking, horseback jalan satapak rides jeung lalampahan walungan.
  • Stroll Gardiner. Léngkah ti lawang kalér taman nyaéta kota Gardiner. Imah pikeun ngan ukur 900 warga, dina usum panas komunitas gateway ieu ngaluncat. Ti 23 - 28 Agustus, bakal aya sababaraha tips on tampilan dina proyék désa tipi di Roosevelt Arch bersejarah. Anjeun oge bisa lauk, rakit jeung ngambang kalawan sababaraha outfitters lokal di Gardiner, kitu ogé soak di cinyusu panas caket dieu di Paradise Valley.
  • Leumpang Ngaliwatan Montana Sajarah. Datang anu nangtukeun lalampahan maranéhanana di West Yellowstone (atawa ninggalkeun taman ngaliwatan lawang kulon na) kirang ti 90 menit ti Virginia Kota tur Nevada Kota, dua kota jurig paling well-dilestarikan di nagara. Salila usum panas (Poé Peringatan - Séptémber), sémah tiasa nyandak wisata sajarah, mariksa toko lokal sareng saloon, nginep sapeuting dina harta bersejarah, pan pikeun emas atanapi perjalanan ku stagecoach.
  • Diajar langkung seueur ngeunaan Yellowstone

 Taman Nasional jeung cara ngagungkeun ulang 150th na di VisitMT.com.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Leave a Comment

eTurboNews | eTN