Komisi Éropa ningkatkeun dana pikeun ngaluncurkeun vaksinasi di Afrika

Komisi Éropa dinten ayeuna ngumumkeun niatna pikeun ningkatkeun dana pikeun ngagancangkeun gulung sareng nyerep vaksin sareng alat-alat COVID-19 anu sanés di Afrika, kalayan dukungan tambahan € 400 juta. Komisi ogé ngarepkeun kontribusi € 427 juta euro ($ 450 juta) kana Dana Kesiapan Pandémik Global pikeun ngadukung usaha pikeun nyegah sareng ngaréspon langkung saé kana pandémik anu bakal datang.

Ngumumkeun dukungan EU dina KTT COVID-19 Kadua, Présidén Komisi Éropa, Ursula von der Leyen, nyarios: "Pasokan vaksin kedah disarengan ku pangiriman gancang, khususna di Afrika. Prioritas ayeuna nyaéta pikeun mastikeun yén unggal dosis anu sayogi dikaluarkeun. Sareng kusabab kami terang yén jawaban anu pangsaéna pikeun krisis kaséhatan anu bakal datang nyaéta pencegahan, kami ogé naékkeun dukungan pikeun nguatkeun sistem kaséhatan sareng kamampuan kasiapan.

Komisaris pikeun Partnerships Internasional, Jutta Urpilainen, nyarios: "Pandemik parantos mekar sareng pasokan vaksin parantos stabil, sabagian hatur nuhun kana kontribusi finansial sareng in-jenis Tim Éropa ka COVAX. Kami parantos ngupingkeun mitra Afrika kami: tangtangan ayeuna nyaéta pikeun ngagancangkeun peluncuran sareng nyerep vaksin dina taneuh, sareng ngabales kabutuhan réspon COVID-19 anu sanés, kalebet terapi, diagnostik, sareng sistem kaséhatan. Ku kituna kami bakal adaptasi réspon kami pikeun ngabantosan nagara-nagara pikeun ngatasi pandémik ngalangkungan dukungan anu cocog sareng siap pikeun masa depan.

Ti vaksin ka vaksinasi, persiapan pandémik

Pikeun ngaréspon kana kaayaan paménta-paménta anu parobihan pikeun vaksin COVID-19, EU nyaluyukeun usahana ku ngadukung panggunaan dosis anu paling éfisién. Mastikeun aksés anu adil kana alat non-vaksin tetep penting, ogé ningkatkeun daya tahan sistem kaséhatan pikeun nyiapkeun pandémik salajengna. Pangrojong anu dijanjikeun ayeuna, salaku bagian tina réspon global Tim Éropa, maksudna pikeun ngamajukeun tujuan ieu.

Pangrojong € 300 juta pikeun vaksinasi di Afrika ngaliwatan Fasilitas COVAX sareng mitra anu sanés. Dana éta dimaksudkeun pikeun ngadukung pasokan bahan bantu sapertos jarum suntik, manajemén ranté pasokan, logistik sareng pangiriman jasa, sareng administrasi vaksin.

€ 100 juta dukungan pikeun ngaksés alat COVID-19 anu sanés: diagnostik, terapi sareng nguatkeun sistem kaséhatan. Kalayan € 50 juta anu nembé digerakkeun pikeun tujuan anu sami, dukungan ieu sanilai € 150 juta total dimaksudkeun pikeun disalurkeun ngaliwatan Mékanisme Tanggapan COVID-19 Dana Global pikeun Merangan AIDS, Tuberkulosis sareng Malaria.

€ 427 ($ 450) juta pikeun Global Pandemic Preparedness Fund anu bakal didirikeun, tunduk kana perjanjian ngeunaan pamaréntahanana. Dana bakal ngungkit dana pikeun kasiapan sareng réspon pandémik, ngabantosan pangulangan dampak kaséhatan sareng sosio-ékonomi COVID-19 ka hareup.

Présidén von der Leyen sareng Présidén Biden ogé negeskeun deui komitmenna kana Agenda AS-EU pikeun Ngalahirkeun Pandémik Global, Vaksinasi Dunya, Nyalametkeun Kahirupan Ayeuna sareng Ngawangun Balik Langkung Saé, dimimitian dina KTT COVID-19 munggaran dina Séptémber 2021. pernyataan, aranjeunna ngajelaskeun lumangsung EU - AS gawé babarengan jeung tujuan dibagikeun di wewengkon equity vaksin jeung nembak dina leungeun; strengthening ranté suplai global jeung manufaktur; ningkatkeun arsitektur kaamanan kaséhatan global; Nyiapkeun pikeun ancaman sareng résiko patogén hareup; jeung panalungtikan sarta pamekaran pikeun vaksin anyar, terapi na diagnostics.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry Johnson

Harry Johnson parantos janten editor tugas kanggo eTurboNews salila mroe ti 20 taun. Anjeunna cicing di Honolulu, Hawaii, sareng asalna ti Éropa. Anjeunna resep nyerat sareng nutupan warta.

Leave a Comment