Tren Perjalanan Global di Asia-Pasifik

Ngagampangkeun larangan perjalanan di daérah Asia-Pasifik (APAC) parantos nyababkeun paningkatan anu jelas dina pesenan, numutkeun data Trip.com. Sanaos kebangkitan séktor perjalanan sareng pariwisata Asia bakal béda-béda per pasar, tanda-tanda rebound mimiti muncul, sabab larangan dikirangan sareng wates dibuka deui di daérah éta.

Laporan panganyarna ti Asosiasi Perjalanan Asia Pasifik (PATA) ngaramalkeun yén datangna sémah internasional ka Asia bakal ningkat ku 100% antara 2022 sareng 2023, nalika paménta puncak sateuacan uih deui kana tingkat pertumbuhan anu langkung normal dina waktosna. Angka panganyarna ti pasti ngarojong proyéksi ieu. Ti 1 April nepi ka 5 Méi, total pesenan dijieun dina ramatloka di wewengkon APAC tumuwuh 54% sataun-on-taun, naékna signifikan dina angka Maret urang (anu némbongkeun paningkatan 22% sataun-on-taun).

Ku analisa inohong panganyarna, éta jelas yén ngaronjat kapercayaan konsumen laun-laun balik ka sektor, kalawan loba pasar Asia ningali lonjakan panganyarna dina bookings.

Thailand: Reservasi Ngaronjatkeun Sateuacan Usum Luhur

Thailand terus ngabatalkeun langkung seueur larangan perjalanan inbound. Ti Méi, nagara éta henteu deui meryogikeun sémah internasional anu divaksinasi lengkep pikeun nyandak tés COVID-19 sateuacan ngalayang, atanapi nalika sumping.

Nalika larangan ngagampangkeun, pesenan ningkat. Pikeun sasih April, pesenan umum (kalebet penerbangan, akomodasi, nyéwa mobil sareng tikét / tur) naék 85% sataun-on-taun dina situs Thailand perusahaan. bookings hiber mandiri ngaronjat ku 73% sataun-on-taun, kalawan bookings akomodasi nyata naek, dina 130% sataun-on-taun.

Dina dinten Jumaah 22 April, dinten Thailand ngumumkeun yén tés COVID-19 ti wisatawan inbound anu divaksinasi lengkep moal diperyogikeun deui, jumlah pangguna anu ningali hotél lokal nagara ningkat ku 29% (dibandingkeun angka ti Jumaah sateuacana), sedengkeun domestik. bookings hiber tumuwuh ku kira 20%.

Numutkeun laporan panganyarna, Otoritas Pariwisata Thailand ngaharepkeun pikeun narik langkung ti sajuta wisatawan per bulan salami usum tinggi anu bakal datang, kalayan sémah didorong pikeun ngalaksanakeun tés antigén nyalira salami cicingna tinimbang karantina di hotél. Pikeun April, pariwisata inbound ka Thailand utamana asalna ti Koréa Kidul, Singapura, jeung Kamboja kalawan naékna konsumén ti jauh nu diperkirakeun dina bulan datang.

Hongkong: Lokal Tours neruskeun

Nalika Hong Kong nembé ngalaman gelombang pandémik anu kalima, ieu terus surut dina April, sareng seueur wisata lokal anu neraskeun deui di kota sareng larangan jarak sosial.

Warga Hong Kong teu sabar-sabar ngantosan uih deui kana kahirupan normal, kalayan pantai sareng kolam renang dibuka deui dina 5 Mei, sareng bar, klub wengi, kamar karaoke sareng kapal pesiar neraskeun operasi dina 19 Mei.

Data ngadukung tanda-tanda pamulihan di pasar, kalayan pesenan akomodasi lokal dina April ningkat ku 6% sataun-on-taun. Hatur nuhun kana rélaxasi langkung seueur larangan perjalanan - kalebet kabijakan jarak sosial sareng aturan gantung penerbangan - dina ahir April, sémah unik sareng pesenan produk (boh domestik sareng internasional) ampir dua kali angka pikeun bulan Pebruari, nalika Hong Kong parah pisan. ku COVID-19.

Sajaba ti éta, dina bulan Méi, non-warga bisa asup ka Hongkong pikeun kahiji kalina dina leuwih dua taun, kalawan pariwisata inbound diperkirakeun ningkat incrementally, salian naek diprediksi dina staycations.

Pamaréntah Hong Kong ogé milarian pikeun nyorong sareng naekeun konsumsi lokal sacara umum, kitu ogé dina séktor perjalanan, sareng ngaluarkeun babak anyar voucher konsumsi dina April.

Koréa Kidul: Penerbangan Internasional Nuju Pamulihan

Koréa Kidul dibuka deui dina 1 April, sareng wisatawan anu divaksinasi pinuh ayeuna tiasa lebet sareng mindahkeun sacara bébas di jero nagara tanpa aya ukuran karantina. Positipna, amanat topéng luar ogé diangkat dina bulan Méi, kalayan penerbangan internasional ogé diperkirakeun ningkat. Nagara éta ngarencanakeun neruskeun deui sakitar satengah jumlah penerbangan pra-pandémik dina ahir taun.

FlightGlobal ngalaporkeun 420 penerbangan internasional mingguan ka nagara éta dina April, ngan ukur dina 9% tina tingkat pra-pandémik.

Data ogé ngabuktikeun yén penerbangan nuju pamulihan di pasar, kalayan paningkatan 383% sataun-on-taun dina booking penerbangan dina April sareng paningkatan salajengna 39% dina période anu sami pikeun Maret. Jumlah pangguna anu ningali produk penerbangan saprak 1 Maret ogé ningkat ampir 150% sataun-on-taun.

Nalika nagara terus ngagampangkeun larangan perjalanan internasional, kami ogé ningali paménta pikeun perjalanan internasional booming dina situs Korea perusahaan. bookings penerbangan outbound tripled dina April, dibandingkeun Pébruari; jeung bookings hotél peuntas laut ogé tumuwuh, ku 60% jeung 175% dina Maret jeung April masing-masing, lamun dibandingkeun Pébruari.

Dina hal tujuan luar negeri, rute penerbangan internasional anu pang populerna ti Korea nyaéta ka Vietnam, Filipina, AS, Thailand sareng Indonésia, kalayan kota-kota sapertos Kota Ho Chi Minh, Manila, Hanoi, Bangkok sareng Da Nang dina ranking lima tempat wisata anu paling luhur. tujuan pikeun wisatawan Korea.

Vietnam: Pasar Pariwisata Doméstik anu Kuat Dikuatkeun ku Penerbangan Internasional

Vietnam pinuh dibuka deui watesna pikeun wisatawan internasional ti 15 Maret Hasilna, nagara geus katempo rebound badag dina pariwisata, jeung datang internasional ka Vietnam dina April ngahontal 101,400 arrivals, leuwih ti lima kali leuwih luhur ti période sarua taun ka tukang. Napsu pikeun perjalanan domestik ogé parantos ningkat. Data nunjukkeun yén pesenan hotél domestik di nagara éta naék 247% sataun-on-taun dibandingkeun sareng 2021.

Pemesanan penerbangan internasional ogé ningali paningkatan anu ditandaan berkat ngagampangkeun larangan, kalayan angka 2022 nunjukkeun paningkatan 265% dina angka ti 2021. Sanaos sémah tetep kedah nampi hasil tés COVID-19 négatip sateuacan angkat, pangecualian visa 15 dinten. geus di tempat pikeun arrivals ti 13 bangsa konci (kaasup Jepang, Koréa Kidul, Perancis, Spanyol jeung Inggris) nu ngaharepkeun jang meberkeun merangsang recovery.

Pikeun 2022, rute penerbangan anu pang populerna ka Vietnam asalna ti Koréa Kidul, Thailand, Jepang, Singapura sareng Malaysia.

singgetan

Data ngeunaan status pasar Asia ayeuna pasti nyorong, kalayan minat sareng pesenan ningkat sareng kapercayaan konsumen naék. Nalika ngadeukeutan usum panas, laporan ti Skyscanner, ogé sub-merek Trip.com Group, nunjukkeun yén seueur wisatawan internasional hoyong nyéépkeun langkung seueur sareng ngarambat langkung jauh pikeun nyéépkeun kurangna perjalanan salami pandémik, sareng seueur anu mikir sateuacan usum luhur. sareng nganjang ka daérah APAC pikeun liburan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

Leave a Comment

eTurboNews | eTN