24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Cina Ngabobol Warta kabudayaan Berita Pantun Perancis Ngabobol Warta Hak Asasi manusa wartos jelema Taiwan Breaking News piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Dior ngagabung sareng Palatih, Versace sareng Givenchy dina 'nyinggung' Cina ka Taiwan

Dior ngagabung sareng Palatih, Versace sareng Givenchy dina 'nyinggung' Cina ka Taiwan

Powerhouse mode Perancis Dior parantos janten mérek méwah pangénggalna saatos Versace, Givenchy sareng Palatih, Versace kajebak dina skandal kusabab 'integritas wilayah' Cina.

Dior kapaksa nyungkeun hapunten pikeun nunjukkeun peta Républik Rahayat Tiongkok (Tiongkok) anu kaleungitan kaputusan diri Républik Cina (Taiwan).

"Dior mimiti ngalegaan hampura kami pikeun pernyataan anu salah sareng salah gambaran anu dilakukeun ku anggota staf Dior dina presentasi kampus," ceuk mérek dina jaringan sosial Weibo dina Kemis.

Pernyataan éta nambihan yén Dior ngahargaan kawijakan 'Hiji Tiongkok' sareng "ngajaga sacara ketat kadaulatan Tiongkok sareng integritas daérah," sareng janji pikeun nyegah kasalahan sapertos kajantenan di pikahareupeun.

Mimiti minggu ieu, Dior ngayakeun presentasi anu nunjukkeun toko na di Républik Rahayat Tiongkok (Cina), tapi Républik Tiongkok (Taiwan) dikaluarkeun tina peta. Kacilakaan éta langsung ditingali ku batur ti pemirsa, anu naros kunaon pulau éta leungit.

Pagawé ngajelaskeun yén gambarna leutik teuing sahingga Taiwan leutik teuing pikeun ditingalikeun. Nanging, murid anu waspada ngaréspon yén Républik Tiongkok (Taiwan) langkung ageung tibatan pulau Hainan, titik pangkidulna Cina, anu ditingalikeun dina peta. Pagawé éta teras nyarios yén Républik Tiongkok (Taiwan) sareng Hong Kong ngan ukur kalebet dina presentasi Dior ngeunaan "Cina Raya."

Pidéo tina acara anu nunjukkeun peta na muncul dina halaman wéb microblogging Cina Weibo, anu nyababkeun serangan balik diantara pangguna. Sababaraha netizen Cina anu 'patriotik' ngambek malah ngajak padamelna dipecat. Hapunten Dior janten salah sahiji topik anu paling populér di Weibo Cina dinten Kemis, sareng dikabarkan mangrupikeun anu kadua anu paling dipilarian istilah dina platform.

Éta sanés pertama kalina perusahaan barang méwah kedah nyungkeun hampura pikeun gaffes supados ulah ambek konsumén sareng pamaréntah salah sahiji pasar panggedéna di dunya. Dina bulan Agustus, label Amérika Palatih AS, imah modél mewah Perancis Givenchy sareng raksasa mode Italia Versace kabuka pikeun ngadaptarkeun Hong Kong, Républik Cina (Taiwan) sareng Macao salaku nagara misah.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov