Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Pitunjuk lengkep pikeun Industri Perawat di Amérika Latin

Pitunjuk lengkep pikeun Industri Perawat di Amérika Latin
Perawat Amérika Latin
Ditulis ku jelema nu nyunting

Amérika Latin parantos ningali kamekaran sosial masarakat anu luar biasa sareng pamekaran dina 50 taun ka pengker, nyandak sadaya industri sareng pasar ka 20 ékonomi sareng 12 kagumantungan anu ngawangun daérah anu beragam ieu. Perawat mangrupikeun séktor khusus anu ngagaduhan peran penting dina kamajuan perawatan médis di bagéan dunya ieu. Bidan mangrupikeun perawat anu nyayogikeun perawatan kandungan kandungan pikeun ibu hamil sareng pameget. Janten, bidang keperawatan klinis sareng bidan caket hubunganana sareng seueur ahli milih janten perawat-bidan anu disertifikasi (CNM) kanggo ngagaduhan pilihan ngalaksanakeun dua tugas.

Hanjakalna, ngayakeun panilitian kana industri asuhan Amérika Latin tiasa nyababkeun anjeun kana liang kelenci laporan resmi sareng panilitian tanpa arah atanapi kasimpulan anu jelas. Dina pituduh anu disederhanakeun ieu, kami bakal ngungkulan sababaraha stats sareng kanyataan anu paling wijaksana anu ngajelaskeun kaayaan ayeuna industri perawat sareng bidan di Amérika Latin:

Sakola Online janten langkung populér pikeun Perawat Anyar sareng Bidan

Sakumaha kabuktosan ku ningali peta satelit naon waé anu diageungkeun, aya seueur padesaan anu lega di Amérika Latin. Kaseueuran kota sareng kampung ieu henteu ngagaduhan universitas lokal atanapi program gelar keperawatan. Tangtosna, sakitar 30,000 murangkalih énggal dilahirkeun di Amérika Latin unggal dinten, kabutuhan tetep pikeun latihan bidan sareng pendidikan ogé janten faktor. Kaseueuran siswa anu henteu cicing caket universitas teu ngagaduhan pilihan tapi pikeun ngahadiran sakola bidan online atanapi program asuhan pikeun kéngingkeun kredensial anu diperyogikeun pikeun ngamimitian karirna.

Aya Langkung Ti 1200 Sakola Perawat di Amérika Latin

Numutkeun laporan anu diterbitkeun ku World Health Organization (WHO), langkung ti 1280 sakola perawat parantos diidéntifikasi di Amérika Latin sareng Karibia. Éta sigana seueur pisan, tapi nalika anjeun ngémutan kanyataanna daérah ngagaduhan jumlah penduduk langkung ti 630 juta jalma sacara umum, éta hartosna aya sakitar program sakola perawat per satengah juta jalma. Sakola-sakola ieu ogé kalolobaanna konsentrasi di daérah perkotaan sareng metropolitan, sareng akibatna seueur daérah henteu ngagaduhan aksés anu pas pikeun sakola lokal.

Kaseueuran Daérah Nyanghareupan Kurangna Perawat

Sanaos aya sababaraha nagara di Amérika Latin anu saleresna ngagaduhan langkung perawat tibatan diperyogikeun, seuseueurna kaayaan sabalikna - kakurangan nyebar anu diarepkeun bakal 5-10 taun deui. Kurangna sakola asuhan akreditasi anu kasohor di seueur tempat ngajantenkeun teu dipikaresep pikeun siswa di daérah éta kantos nganggap kamungkinan janten perawat. Malah di nagara-nagara dimana pendidikan parantos disayogikeun ku wargi gratis, masih aya biaya sareng halangan pikeun janten perawat atanapi bidan.

Pensiunan Orok Boomer mangrupikeun Bagian tina Masalah

Nalika ngeunaan pinpointing sabab utami pikeun kakirangan asuhan lumangsung, ngaronjat pangsiun tina generasi boomer orok tiasa janten sakumaha pangaruh batan disparity génder-industri lega. Kelompok umur ieu, anu mimitian ti umur 55-75 taun, ngagambarkeun bagian anu langkung seueur tina tenaga kerja perawat sareng bidan di Amérika Latin. Nalika jalma-jalma ieu pensiunan, gelombang lulusan anyar diperyogikeun pikeun ngagentos aranjeunna. Masalahna, tingkat latihan henteu hirup dugi ka kabutuhan SDM di seueur daérah. Ogé, sanaos anjeun gaduh jumlah lulusan anu sami siap pikeun ngeusian sapatu boomer orok anu pensiunan, tiasa sesah pikeun aranjeunna kanggo padamelan tanpa pangalaman.

Migrasi Perawat mangrupikeun Isu Anu Lain

Seueur perawat sareng bidan anu terakreditasi anu cicing sareng damel di Amérika Latin ngagaduhan impian pikeun hijrah ka nagara-nagara maju anu langkung maju dimana aranjeunna tiasa kéngingkeun gaji anu langkung luhur sareng nguntungkeun tina ékonomi anu langkung kuat. Ieu mangrupikeun aspirasi anu dipikaharti pikeun dijantenkeun salaku hiji individu, tapi dina skala anu langkung ageung éta goréng pikeun asuhan Amérika Latin sabab unggal taun rébuan perawat milih hijrah, nyésakeun langkung seueur lolos dina kakurangan anu disanghareupan ku nagara-nagara sapertos Chili sareng Bolivia. Sedih, leres henteu aya jalan pikeun nagara-nagara ieu nyayogikeun insentif pikeun padamel anu paling terampil sareng berpengalaman tetep, janten ieu bakal teras janten faktor.

Bedana Gender Nuturkeun Tren Global

Sektor perawat seueur dikuasai ku awéwé sadunya sareng trend ieu ogé katingali di Amérika Latin, dimana seuseueurna perawat mangrupikeun awéwé. Sanaos kanyataan yén Amérika Latin mangrupikeun pot lebur kasabaran budaya, dunya masih henteu tiasa ngoyagkeun stereotype masarakat anu nyatakeun yén lalaki kedah janten dokter sareng awéwé kedah janten perawat. Ngusir sareng ngalih saluareun pandangan kuno ieu bakal ngabantosan parah tina kakirangan perawat global.

Stat Perawat Utama pikeun Peru

Luyu, urang bakal ngamimitian éksplorasi kana statistik anu aya hubunganana pikeun masing-masing nagara Amérika Latin sareng tinjauan industri asuhan peru. Seueur nagara anu nyanghareupan kakirangan perawat, tapi Peru tiasa leres-leres ngeusian lolongkrang di séktor ieu dugi ka taun 2020. Ku saprak éta, perkiraan 66% bidan sareng 74% perawat bakal padamelan. Aya sakitar 23 staf médis per 10,000 penduduk, ngajantenkeun Peru salah sahiji nagara Amérika Latin anu paling saé dina sektor Podomoro. Nanging, seuseueurna perawat Peruvian sareng lulusan bidan panginten gaduh kasusah kanggo padamelan salami dua taun mimiti karirna.

Stat Perawat Utama pikeun Kolombia

Di Kolombia, ngan ukur aya 6 perawat per 10,000 urang. Sanaos inohong éta, harepan hirup rata-rata nagara éta sakitar 79. Kalayan penduduk sakitar 50 juta, urang tiasa ningali yén ayeuna aya sekitar 30,000 perawat padamelan di Columbia. Gaji rata-rata pikeun perawat di Kolombia nyaéta sakitar 29,000,000 COP, anu dianggo dugi ka 14,000 COP per jam. Pikeun nempatkeun éta kana sudut pandang, éta sakitar $ 4 USD per jam. Tangtosna, ku gajih sapertos kitu, masuk akal yén perawat Kolombia ngagaduhan impian pikeun pindah ka nagara anu gaji jamna 5x jumlah éta.

Stat Perawat Utama pikeun Brazil

Brazil ngagaduhan sakitar 4 perawat per 10,000 penduduk - jumlah anu handap pisan pikeun métrik ieu sareng anu nunjukkeun kakurangan anu jelas. Kalayan jumlah penduduk sakitar 209 juta, éta hartosna sakitar 80,000 perawat damel di Brazil ayeuna. Nanging, kusabab nagara éta ngagaduhan lahan anu ageung sareng seueur padesaan, aya seueur padesaan di Brazil dimana sesah atanapi teu mungkin pikeun kéngingkeun aksés ka médis atanapi bidan profesional. Malah di kota-kota ageung sapertos Rio de Janeiro parantos aya kajadian dimana menteri kaséhatan nagara peryogi nyéwa staf médis dina kaayaan darurat kusabab waragad krisis anu nyéépkeun rumah sakit sareng klinik kirang padamel.

Stat Perawat Utama pikeun Argentina

Kalayan sakitar 4 perawat per 1,000 urang, Argéntina parantos kalebet kana daptar 30 nagara top anu ngagaduhan kakirangan perawat anu paling parah. Di nagara anu langkung ti 44 juta jalma, ngan aya sakitar 18,000 perawat. Pikaresepeun pikeun dicatet yén nagara ieu dipikaterang ngagaduhan suplai langkung seueur médis, janten aya kakirangan anu rada ganjil sareng unik di tempat éta rumah sakit ngagaduhan langkung ti cekap dokter tapi henteu cekap perawat. Anu matak, kakirangan asuhan Argentina sakitar dua kali langkung goréng tibatan éta dua dasawarsa ka pengker, sareng seueur analis curiga yén parah sababna imigrasi ka nagara-nagara sanés anu katerampilan kéngingkeun gaji langkung luhur.

Stat Perawat Utama pikeun Bolivia

Bolivia gaduh total penduduk sakitar 11 juta sareng sakitar 1 perawat per 1,000 jiwa. Éta hartosna ngan aya sakitar 1100 perawat di sakumna nagara. Ieu mangrupikeun salah sahiji kakirangan perawat anu paling parah di Amérika Latin, mangrupikeun kanyataan anu henteu heran nalika anjeun sadar yén Bolivia parantos lami janten nagara salah sahiji nagara anu paling miskin di dunya. Karesahan ékonomi di daérah ieu ngajantenkeun tempat anu teu pikaresepeun pikeun perawat terampil sareng bidan pikeun cicing kusabab ampir sadaya nagara sanés nyayogikeun langkung seueur gaji pikeun padamelan anu sami.

Stat Perawat Utama pikeun Chili

Seueur jalma reuwas mendakan yén aya kakirangan perawat di Chili, sabab dipikanyaho sacara umum yén pamaréntah nembé nyayogikeun pendidikan sacara bébas pikeun sadayana warga. Nanging, ku seueur pisan kasempetan karir sapertos anu dipilih, perawat sareng bidan janten karir anu kawilang pikaresepeun. Nagara ieu gaduh penduduk langkung ti 18,000,000 sareng ngan aya 0.145 perawat per 1000 jiwa. Éta salah sahiji kapadetan per kapita panghandapna perawat di dunya, sareng kacuali padamelan éta dijantenkeun pilihan anu langkung pikaresepeun pikeun calon mahasiswa, éta henteu sigana kakirangan éta bakal direngsekeun dina waktos anu lami.

Stat Perawat pikeun Ékuador

Kurangna asuhan di Ékuador henteu parah sapertos di nagara Amérika Latin sanésna, kalayan sakitar 2 perawat per 1000 penduduk. Bangsa éta ningali pertumbuhan anu signifikan dina jumlah perawat énggal anu muncul antara taun 1998 sareng 2008, ningali paningkatan tina 5 / 10,000 janten langkung ti 18 / 10,000 dina mangsa éta. Nanging, Ékuador ngagaduhan jumlah anu putus sekolah tinggi pisan sareng ngan ukur perséntase anu saé pisan tina pendudukna bakal ngiringan paguron luhur, janten sigana henteu dipikaresep yén sektor perawat bakal neraskeun trend na luhur ngalangkungan gelombang pangsiun boomer orok anu bakal angkat tanaga gawé antara 2020-2025.

Stat Perawat pikeun Guatemala

Guatemala mangrupikeun kabupatén Amérika Latin sanés anu jumlahna perawat per kapita kirang pisan ngan ukur 0.864 per 1,000 jiwa. Kalayan penduduk langkung ti 14,000,000 sareng ékonomi anu ngagaduhan jurang kabeungharan anu kalintang ageung diantara wargana anu paling miskin sareng paling beunghar, Guatemala peryogi pisan perawat sareng bidan énggal. Sanaos ngagaduhan perekonomian pangageungna di Amérika Tengah, ieu mangrupikeun nagara dimana langkung ti 60% masarakat hirup dina kamiskinan. Sanaos pendidikan gratis di nagara ieu, pasokan anu diperyogikeun pikeun ngarengsekeun sakola masih mahal pikeun rata-rata wargi, nyiptakeun halangan sanés pikeun calon mahasiswa médis.

Stat Perawat pikeun Méksiko

Éta moal asup akal pikeun nutupan industri asuhan Amérika Latin tanpa ngabahas kaayaan ayeuna di Méksiko. Pamaréntah nagara éta nembé ngalaporkeun yén perawat sanésna 255,000 diperyogikeun pikeun minuhan tungtunan Organisasi Kaséhatan Dunya gaduh 6 perawat per 100,000 jiwa. Dina waktos ayeuna, Méksiko ngan ngagaduhan sakitar 4 perawat per 100,000, kalayan jumlahna sakitar satengah juta perawat anu ngalayanan penduduk langkung ti 129 juta. Daérah anu ngagaduhan kakirangan perawat anu paling parah di Mexico kalebet Veracruz, Michoacan, Queratero, sareng Puebla.

Stat Perawat pikeun Karibia

Tungtungna, kumargi Karibia sareng Amérika Latin ilaharna dipasang babarengan kana daérah anu sami, sami waé pikeun ngabahas statistik daérah ieu ogé. Aya sakitar 1.25 perawat per 1,000 penduduk di Karibia anu nganggo basa Inggris. Éta ditarjamahkeun kana sakitar 8,000 perawat anu damel di daérah ieu. Dugi ka 2006, paménta anu henteu kabéjakeun pikeun perawat di Karibia nyaéta 3,300. Dugi ka 2025, jumlah éta diperkirakeun ngahontal 10,000. Unggal 5 taun, kasarna 2,000 perawat angkat ti Karibia pikeun hijrah ka nagara-nagara anu langkung ageung mayar. Statistik ieu nyorot masalah umum anu dialami seueur nagara Amérika Latin - henteu mampuh ngajaga staf médis anu paling berharga pikeun hijrah.

Kunaon Siswa Milih Program Online Ngalangkungan Sakola Offline

Ku maca statistik sareng wawasan di luhur, anjeun mimiti ningali gambaran anu jelas pisan ngeunaan daérah anu ngudag karir salaku perawat henteu sigana sapertos pilihan karir anu paling nguntungkeun. Seueur mahasiswa anu milih rute online kusabab éta masihan aranjeunna kamampuan janten akreditasi ku universitas asing. Kredensial anu ditawarkeun ku sakola anu dumasarkeun di nagara maju umumna pikaresep.

Gelar ti universitas anu berbasis di Amérika Serikat atanapi Éropa panginten langkung saé dina aplikasi padamelan kahareup tibatan gelar perawat anu dipikagaduh ti universitas alit atanapi anu teu jelas anu aya di Amérika Tengah atanapi Amérika Kidul. Faktor éta nyalira sering memotivasi siswa anu ambisius pikeun ngudag pendidikan di luar negeri atanapi ngalangkungan lembaga pembelajaran jarak jauh online. Dina nutupna, program gelar online sigana nawiskeun langkung géngsi dibandingkeun sakola Amérika Latin offline, anu ditarjamahkeun janten langkung seueur hijrah sareng kasempetan kamajuan karir.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email