Wisatawan Yordania ditusuk ku panyerang bersenjata

Wisatawan Yordania ditusuk ku panyerang bersenjata
Wisatawan Yordania nyerang
Ditulis ku jelema nu nyunting

Penyerang bersenjata topeng dinten ayeuna, Rebo, 6 Nopémber 2019, nusuk 8 jalma di tempat wisata populér di kalér Jordan. Opat korban janten wisatawan asing ogé pemandu wisata na.

Numutkeun ka pulisi anu diserang nyaéta 4 urang Yordania, 3 urang Méksiko, sareng hiji urang Swiss. Idéntitas anu nyerang atanapi motif na henteu ngumumkeun. Anjeunna teras ditahan ku pulisi.

Kajadian éta lumangsung di kota kuno Jerash, sakitar 50 kilométer (31 mil) kaléreun ibukota Amman, salah sahiji tujuan wisata luhur nagara éta.

Juru bicara pulisi Amer Sartawi nyarios dina pernyataan: "Sababaraha turis, pandu wisata sareng pulisi ditusuk" ku jalma péso di kota anu katelah ku reruntuhan Romawi na.

"Korban parantos diangkut ka rumah sakit sareng aya dina parawatan."

Pemandu wisata Yordania Zouheir Zreiqat aya di tempat kejadian sareng nyarios yén serangan kasebut kajantenan "pas lohor nalika sakitar 100 wisatawan asing" aya di situs éta.

"Saurang jalma janggotan umur 20an ngagem hideung sareng ngacungkeun péso mimiti nusuk wisatawan," saur Zreiqat.

Cenah anu sanésna mimiti ngagorowok pikeun bantosan, sareng anjeunna, sareng 3 panunjuk wisata sanésna sareng 3 turis gulat anu nyerang.

"Kami ngudag anjeunna dugi ka urang tiasa néwak anjeunna sareng nyandak anjeunna dina taneuh," saur Zreiqat. "Kami nyandak péso éta ti anjeunna. Anjeunna tetep jempé tanpa ucap-ucap dugi ka pulisi sumping sareng néwak anjeunna. "

Adegan pikasieuneun

Pidéo pidéo amatir nunjukkeun adegan getih di gigir situs arkéologis Jerash. Dina hiji vidéo, awéwé tiasa disada ngagorowok dina basa Spanyol: “Éta keris, éta keris, aya péso. Punten, bantosan ayeuna! "

Hiji awéwé katingali ngagolér dina taneuh sareng getih di sakurilingna, nalika batur mencét anduk kana tonggongna. Lalaki séjén calik di caket dieu sareng tapak tatu anu katingalina.

Pulisi nyarios yén tersangka éta nyaéta Mohammad Abu Touaima, 22 taun, anu cicing di bumi samentawis di pinggiran kota caket kamp pangungsian Paléstina anu miskin, dimana pangangguran kakoncara diantara seueur nonoman di daérah éta.

"Kuring badé diserang serangan jantung," ramana kasangka, Mahmoud, 56 taun, ka kantor berita Reuters. "Putra abdi éléh sareng pipikiranana pulas, tapi anjeunna kasieunan bahkan meuncit anak orok. Abdi kaget anjeunna ngalakukeun ieu. ”

Kantor Kaamanan Umum Yordania nyarios yén dua jalma, awéwé Méksiko sareng perwira kaamanan Yordania, dina kaayaan serius sareng angkat ka Amman ku helikopter.

Menteri Luar Negeri Meksiko Marcelo Ebrard nyatakeun yén serangan éta lumangsung salami tur dipandu sareng negeskeun hiji jalma luka parah sareng nyatakeun sadetik aya dina operasi.

"Pamaréntah Yordania parantos ngadukung kami salami ieu," tweetna.

Teu aya grup anu ngaku tanggung jawab pikeun serangan.

Serangan wisata di Yordania

Serangan ka wisatawan di Yordania jarang, tapi kajadian anu pang anyarna nalika nagara nyanghareupan krisis ékonomi.

Ékonomi Yordania ngandelkeun pisan kana pariwisata, sareng kelompok bersenjata sareng panyerang lone dina waktos kapengker sasaran situs wisata pikeun ngerakeun pamaréntah atanapi ngarugikeun industri berharga.

Taun kamari, opat pasukan kaamanan tiwas dina serangan akibat ka kelompok anu aya hubunganana sareng Nagara Islam Irak sareng Levant (ISIL atanapi ISIS).

Serangan 2016 ku ISIL maéhan 14 jalma, kalebet turis Kanada, di kota Karak, sakitar 120 kilométer (75 mil) beulah kidul Amman.

Dina 2005, serangan hotél triple ngabunuh sahenteuna 23 urang, sedengkeun taun payun saurang turis Inggris tiwas nalika saurang lalaki némbak nembak reruntuhan Romawi di Amman.

Sektor tourim parantos terasrasakeun rebound anu kuat salami 2 taun ka pengker.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaktur pikeun eTurboNew nyaéta Linda Hohnholz. Anjeunna dumasar di markas eTN di Honolulu, Hawaii.

eTurboNews | eTN