Nyingkahan overtourism ku ngajajah alternatif Kolombia anu teu disangka-sangka

Nyingkahan overtourism ku ngajajah alternatif Kolombia anu teu disangka-sangka
Nyingkahan overtourism ku ngajajah alternatif Kolombia anu teu disangka-sangka

As ColombiaBentang pariwisata teras-teras naék — ti luhur daptar daptar "kedah ngumbara" pikeun nambihan jumlah turis asing ti 2020 dugi ka 2006 - kitu ogé résiko overtourism di tujuan anu paling populér.

'Wisata kota kadua' — ​​tren ngumbara ka kota-kota anu kirang dikenal — nyaéta meroket. Langkung ti satengah wisatawan global hoyong ngabantosan ngirangan teuing wisata sareng bakal milih alternatif anu kirang dipikanyaho, sami sareng pilihan anu langkung populér upami éta ngirangan pangaruh lingkunganana. Sareng di Kolombia, henteu sesah milari titik-titik anu luar biasa anu henteu acan janten viral.

Ieu mangrupikeun pilihan pikeun tempat wisata anu paling dikenal di Kolombia di 2020:

Tukeur Vibe Karibia pikeun Margasat Pasifik

Upami anjeun pikir dulur-dulur ngadatangan Cartagena, anjeun leres: kota kolonial anu dijagaan ieu nampi langkung ti sajuta pengunjung sataun; keluhan noise ti seueur kota klub wengi anu umum; sareng terumbu karang caket dieu parantos ancur ku kamajuan pantai sareng kotoran. Pikeun liburan pantai anu petualangan anu henteu nambihan karusakan ieu, tingali basisir nagara sanésna — Pasipik — anu tetep aya di daérah Kolombia anu paling henteu maju. Lalajo kuya laut ridley oléh-oléh nalika snorkeling di Taman Nasional Utría sareng titik-titik pelanggaran di sisi basisir, anu sumping ti Antartika antara Juli sareng Nopémber pikeun kawin sareng ngalahirkeun anak-anakna.

Ngalangkungan Caño Cristales anu Terenget pikeun Trek Leuweung-Suluh Cacao

Caño Cristales, walungan anu dikenal salaku "pelangi lebur" pikeun warna anu cerah, warna-warni, janten tempat wisata Instagrammable anu kawéntar saatos Perjangjian Perdamaian 2016 anu ngan sataun saatosna, aksés ka daérah éta dilarang tina pangunjung pikeun masihan ékosistem overloaded reureuhan. Daripada nambihan nami anjeun kana daptar tunggu na, milari deui pangalaman alam anu nembé dibuka: leuweung geledegan di sekitar Puerto Berrio di Antioquia (caket Medellín), salah sahiji daérah satwa paling beragam di Kolombia. Nganjang ka kebon kakao lokal pikeun ningali kumaha kacang diolah sareng dirobih janten coklat, sareng diajar akar budaya sareng pentingna kacang kakaao di Kolombia.

Nyingkahan Rame Bogota ka Pésta sareng Penduduk Asli Pasto

Bogota sigana gampang tiis sareng wisata sapédah na, kafe anu raoseun sareng iklim pagunungan, tapi ayana pengunjung internasional dina sababaraha taun ka pengker parantos daptar kana daptar "pamekar anu parantos terang" - kota anu ngagaduhan sektor pariwisata langkung gancang dibanding infrastruktur anu nyepeng éta nepi. Taun ayeuna, ngirangan galur ku nganjang ka tempat anu biasana teu dikenal ku urang luar: Pasto, salah sahiji kota pangkolotna Kolombia, kasohor ku urang Kolombia kusabab Carnaval de Blancos y Negros. Festival taunan pangageungna di kidul Kolombia, perayaan ieu mangrupikeun acara Warisan Budaya Intangible UNESCO. Diajar ngeunaan prosés artistik sareng pangwangunan carroza raksasa (festival floats) langsung ti pamilon parade; nganjang ka Las Lajas Sanctuary, garéja basilika anu diwangun kana lembang Walungan Guáitara; pangalaman karya artisanal di galeri lingkungan; sareng ngararasakeun paporit lokal sapertos empanada sareng cuy (guinea pig).

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov