Walungan Nil hanjelu, liar sareng maut: Bencana di Afrika Wétan

Walungan Nil hanjelu, liar sareng maut: Bencana di Afrika Wétan
banjir

Banjir parantos ngeureunkeun Nil Kulon ti sesa Uganda saatos R.Nile ngabeledugkeun bank na dinten Salasa. Bagean kalér-kulon nagara ieu ayeuna ngan ukur tiasa diaksés ku féri sareng hawa saatos banjir disimpenkeun lebu ageung sareng rebun-rebun di jalan caket jembatan Pakwach di kacamatan Nwoya.

Curah hujan ti bulan Oktober dugi ka pertengahan Nopémber nyaéta 300% di luhur rata-rata di tanduk Afrika, numutkeun ka Jaringan Sistem Peringatan Dini Anu Gering. Daérah anu paling parah diantarana kaasup bagéan Étiopia, Somalia, sareng Kénya, dimana seuseueurna maotna parantos kajantenan.

Walungan Nil hanjelu sareng liar: Seueur anu maot di Afrika Wétan

Banjir kilat sareng longsor dipicu ku hujan ageung parantos maéhan sahenteuna 250 jalma dina sababaraha bulan ka pengker di Afrika Wétan, nambihan kana krisis anu diimbuhan ku cuaca anu parantos mangaruhan sakitar 2.5 juta jalma di daérah éta.

Salaku réspon, Otoritas Jalan Nasional Uganda (Unra) ngagaduhan sasak Packwach anu ditutup samentawis dugi ka aya bewara salajengna sareng mamatahan palancong anu angkat sareng angkat ti Kulon Kulon nganggo feri Gulu-Adjumani-Leropi, fulu Gulu-Adjumani-Obongi atanapi feri Masindi Wanseko.

Pernyataan ti UNRA, nyatakeun timna di Gulu sareng Arua ngagerakkeun pakakas pikeun mersihan jalan pikeun langsung dianggo.

Kaayaan di Sudan Kidul:

Kegiatan réspon parantos ditingkatkeun-di lokasi anu kapangaruhan dimana banjir musnah kahirupan sareng mata pencaharian sakitar 908,000 urang. Dugi ka 29 Nopémber, sakitar 7,000 métrik ton komoditas tuang parantos disebarkeun, ngahontal sakitar 704,000 jalma kalayan bantuan pangan darurat.

Sebaran pangan lumangsung di sababaraha lokasi. Tim réspon tambihan parantos dikintunkeun ka daérah anu kapangaruhan pikeun gancang ngembangna pendaptaran sareng distribusi. Sakitar 11,000 rumah tangga di kabupaten Ayod sareng Akobo nampi asupan tatanén, siki sayuran sareng alat mancing, sedengkeun langkung seueur distribusi anu diteruskeun di kabupaten-kota anu kapangaruhan di Luhur Nil, Jonglei, Unity sareng Abyei, nargétkeun 65,000 kulawarga deui. Sakitar 2,500 rumah tangga parantos dibantosan ku bungkus cai, sanitasi sareng kabersihan (WASH) minimum. Sakitar 9,000 rumah tangga parantos dibantosan ku Kit Tanggepan Bencana Darurat Darurat (EFRRK), sedengkeun distribusi dijalankeun pikeun 12,000 kulawarga deui. Diperkirakeun 23,000 rumah tangga di lokasi prioritas peryogi bantosan.

Organisasi kamanusaan nganggo udara sareng saluran cai pikeun ngangkut bantuan ka lokasi anu sesah di mana jalma-jalma ngungsi. Di sababaraha daérah dimana tingkat cai tetep luhur, khususna di Pibor di Jonglei, jalma-jalma anu kaéra kedah ngalangkungan leutak sareng cai kana titik-titik distribusi di jalur udara. Pikeun ningkatkeun kagiatan aksés sareng réspon, organisasi kamanusaan ngalereskeun jalan, khususna di daérah Maban, kalayan partisipasi masarakat lokal. Langkung ti 220 métrik ton barang-barang bantuan darurat — rupa-rupa barang tuangeun, kaséhatan, nutrisi, panyumputan, panyalindungan sareng suplai WASH — diangkut ka lokasi prioritas. US $ 15 juta tina Pusat Tanggapan Darurat Pusat PBB nuju dileupaskeun pikeun ngeusian saluran pipa anu agénsi parantos ngagarap réspon payun. $ 10 juta sanés tina OCHA dikelola Sudan Kidul Kamanusaan Dana bakal dialokasikan pikeun nyandak réspon langsung, garis payun. Ieu mangrupikeun 41 persén $ 61.5 juta, total dana anu diperyogikeun pikeun nyumponan kabutuhan langsung jalma anu paling rentan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN