Naha Operator Wisata AS mendakan deui Victoria Falls sareng Afrika Kidul?

Naha Bandara sareng Wisata Cinta-Ngebom ngalereskeun Inflasi 300% di Zimbabwé?
HNFCXE 1 11 1

Operator Wisata AS Wisata Leutik Kulon, lalampahan dumasar di Utah. Western luang ayeuna siap ngajual lalampahan ka Zimbabwé deui, sanggeus boga Nicole Doherty nyandak lalampahan fam ka Afrika beulah kidul, ngalayang asup jeung kaluar Bandara Internasional Victoria Falls anyar di Zimbabwé barat.

Nalika di curug, anjeunna angkat-angkatan, angkat kana pelayaran surup sareng berbelanja dina perjalanan helikopter pikeun pinuh ngahargaan "haseup anu guludug," sakumaha aranjeunna katelah, namina nami Lozi pribumi.

Doherty, ti Midvale, Utah, panginten henteu sadar éta, tapi anjeunna nganggo rakit inisiatip sektor swasta sareng swasta anu, sasarengan sareng bandara, nawiskeun Zimbabwé harepan pikeun jalan kaluar tina krisis ékonomi na, sareng salve pikeun na reputasi direbut.

Malah nalika nguruskeun inflasi 300 persén, Zimbabwé taun kamari nyatakeun 12 bulan anu pangsaéna pikeun pariwisata di Victoria Falls - tujuan marquee - sareng daérah kulon na langkung lega. Dina 2018, pengunjung nyéépkeun sakitar 250,000 wengi di 10 hotél Air Terjun Victoria anu dikaitkeun kanggo laporan Jiwa Living Africa, naék 30 persén ti 2015. Saham kamar di kota parantos langkung dua kali dina lima taun. Saatos pertambangan sareng pertanian, pariwisata mangrupikeun pangdeudeul pangageungna pikeun ékonomi nagara. Sareng Lonely Planet masihan Zimbabwé pikeun kapercayaan, nyatakeun éta diantara 10 nagara anu bakal didatangan dina 2019 - sanaos krisis domestik.

Sadayana inisiatif ieu ngabantosan Zimbabwé mendakan deui naon anu janten industri pariwisata anu maju.

Bandara Internasional Victoria Falls anu $ 150 juta - dibiayaan ku pinjaman ti Cina sareng kapasitas 1.5 juta pangunjung per taun - mangrupikeun inti tina strategi Zimbabwé. Éta dibuka dina bulan Désémber 2015 sareng ayeuna pamer penerbangan langsung ka Addis Ababa (Étiopia), Nairobi (Kénya), Windhoek (Namibia) sareng Gaborone (Botswana) sababaraha kali mingguan, ditambah jasa harian ka Cape Town sareng Johannesburg (Afrika Kidul) sareng Harare sareng Bulawayo (Zimbabwé). Ieu ngamungkinkeun para agén perjalanan mendesain rancana perjalanan anu ngagabungkeun tujuan tikét ageung di buana bari tetep waktos transit pondok. Nagara ieu ogé ngagampangkeun sarat visa ogé.

Hotél, pondok sareng réstoran ngagaduhan kauntungan tina konsési anu dipasihkeun ku Présidén Emmerson Mnangagwa. Nalika, dina Maret taun ieu, pamaréntah ngalarang usaha Zimbabwean tina ngecas dina dollar AS, éta exempted industri pariwisata (pikeun klien asing). Pamaréntah ogé nawiskeun potongan harga samentawis pikeun barang-barang modal anu diimpor pikeun dianggo dina pariwisata .

Shelley Cox ti Travel Conservation Africa anu berbasis di Victoria, nyatakeun sahenteuna 28 hotél sareng pondok anyar parantos nyandak kauntungan tina potongan harga di Zimbabwé kulon ti 2016. Rabat éta parantos "fenomenal", saur Blessing Munyenyiwa, sabab parantos ngahemat perusahaan perjalananna, Cinta pikeun Afrika, "jutaan dolar" dina pangwangunan pondok-pondok dina dua taun ka pengker. Samentara éta, Ross Kennedy ti Afrika Albida Pariwisata nyarios yén potongan harga parantos ngadorong insentif "nonstop" paningkatan dina portopolio hotél sareng réstoran na di Curug Victoria. Ledakan ieu di industri pariwisata Zimbabwé kulon ngajantenkeun daérah janten pusat padamelan nagara. Teguh Munyenyiwa, salaku conto, parantos nambihan 160 padamelan permanén dina sataun katukang.

Perjalanan jalan ogé gampang. Nalika Mnangagwa ngawasa dina bulan Nopémber 2017, aya halteu anu langsung pikeun anu dijelaskeun ku Munyenyiwa salaku blokir jalan pulisi anu "teu aya gunana" anu ngahalangan pariwisata domestik sareng ngalemeskeun sadayana tapi anu daratang luar negeri anu darat pisan anu lebet ti nagara éta. . Sababaraha jalan utama ogé parantos ditingkatkeun, sanaos analis industri nyarioskeun seueur anu kedah dilakukeun.

Visa wisata langkung gampang sumping, saur Munyenyiwa. Mimiti taun ieu, warga 32 nagara deui, kalebet India sareng Cina, dibéré hak pikeun ngalamar visa nalika kadatangan, sareng nagara éta dina prosés ngaluncurkeun sistem e-visa anu bakal ngirangan jalur bandara.

Sadayana inisiatif ieu ngabantosan Zimbabwé hirupkeun deui naon anu janten industri pariwisata anu maju. Kolaborasi antara aparat lokal, bisnis sareng LSM, ngajelaskeun Cox, parantos ngamungkinkeun nagara "ngajaga bentang alam liar sareng kaanekaragaman hayati" sanaos "mangtaun-taun tangtangan." Sareng panduan safari nagara tetep diantara anu pangsaéna dina bisnis kusabab prosés kualifikasi opat taun anu ketat anu ngalibatkeun ujian anu sengit sareng magang anu panjang.

Seueur tantangan terus ngancam pangasilan ieu di Zimbabwé, anu rengking 127 ti 141 nagara dina Laporan Daya Saing Global Forum Global Economic panganyarna. Korupsi rame - nagara ngaluncurkeun tilu tempat janten 160 ti 180 nagara dina Indéks Persepsi Korupsi Transparency International. Motong kakuatan parantos janten bagian tina kahirupan sadidinten. Sareng nunjukkeun sajarah nagara sacara dumadakan, pergeseran seismik dina kawijakan ékonomi makro - tina ngenalkeun deui mata uang mandiri taun ieu saatos nganggo dolar AS salami dasawarsa dugi ka larangan nampi dolar - sesah pikeun nyarios sareng kapercayaan sabaraha lami kawijakan ramah pariwisata ayeuna bakal teraskeun.

Masih, pikeun waktos ayeuna, anu di industri katingalina optimis. Kennedy nyatakeun yén nalika listrikna ngarobih mangrupikeun repot, "tamu na henteu terang yén kakuatanna pareum" sabab "kami ngagaduhan rencana di tempat." Kanggo ayeuna, rencana-rencana éta ngalibatkeun generator solar, tapi perusahaanna ngupayakeun ngamangpaatkeun potongan harga pikeun masang pembangkit surya 500 kVA (harga: $ 600,000) anu bakal nyumponan sadaya kabutuhan listrikna malah ngantep éta ngajual kakuatan deui ka grid nasional. Korupsi, daya saing sareng ékonomi bakal langkung hésé dibenerkeun, tapi pamaréntah parantos sadar, saur Munyenyiwa, yén pariwisata mangrupikeun "cara paling gancang pikeun nyiptakeun padamelan sareng ngasilkeun mata uang asing."

Air Terjun Victoria - dua kali jangkungna sareng 500 yard langkung lega tibatan Curug Niagara, kalayan bonus tambahan gajah sareng singa anu ngorondang di sisi basisir - mangrupikeun bukti yén.

SUMBER: EIN

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali