Panumpang Cruise Karajaan Karajaan anu bahaya dina bituna gunungapi Selandia Anyar?

Wisatawan terluka sareng leungit saatos gunung bitu Selandia Anyar bitu
5eacc490 2ae5 48c1 8840 cc0f3999686e 1

20 jalma leungit kaasup wisatawan saatos gunung seuneuan di tempat tujuan wisata White Island anu populér di New Zealand bitu. Diantarana waé panumpang dina kapal Ovation of the Sea Cruise anu dioperasikeun ku Royal Caribbean Cruises

Nyarios dina konferensi pers Wakil Komisaris Operasi Nasional Selandia Baru Wakil Komisaris John Tims nyatakeun yén korban maot mangrupikeun jalma anu parantos diungsikeun ti Pulo Jawa.
Tims nyarios yén aya tiasa langkung ti 20 jalma di Pulo Jawa anu teu acan kadéngé ti saprak bitu. Pisan bahaya pikeun pulisi sareng jasa nyalametkeun angkat ka pulau ... Pulo ayeuna ditutupan ku bahan lebu sareng vulkanik.

Masih teu jelas saha anu aya di Pulo Bodas nalika bitu. Panumpang tina kapal pesiar ngadatangan Pulo Bodas Senén panginten tiasa janten diantara aranjeunna. Pulo Bodas caket ka Palabuan Tauranga anu aya di Tauranga, Selandia Anyar. Éta palabuan anu pangageungna di nagara éta.

Juru bicara Pelabuhan Tauranga negeskeun yén panumpang ti kapal pesiar Ovation Of The Seas aya di Pulo Senén. Nanging, tetep henteu jelas naha para turis masih aya di Pulo Jawa nalika gunungapi bitu jam 2:15 siang waktos lokal.

Wisata ka Pulo Bodas parantos sacara resmi diayakeun ku operator pelayaran, saur juru carios Port of Tauranga. Kapal kapal badé angkat ti palabuan dinten Senén, tapi ayeuna bakal tetep di palabuhan salami waktos anu teu kaungkab.

The Ovation of The Seas mangrupikeun salah sahiji kapal pesiar panggedéna di dunya, numutkeun operator Royal Caribbean. The kantor pusatna di Rajana, Florida.

Perdana Menteri Selandia Anyar Jacinda Ardern nyarios yén pamaréntah ngayakeun asumsi yén sajumlah jalma di Pulo Jawa dina waktos bitu nyaéta wisatawan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali