5 pangunjung tiwas, puluhan luka dina letusan gunungapi Pulo Bodas Selandia Anyar

5 pangunjung tiwas, puluhan luka dina letusan gunungapi Pulo Bodas Selandia Anyar
5 pangunjung tiwas, puluhan luka dina letusan gunungapi Pulo Bodas Selandia Anyar

Selandia Baru pulisi negeskeun yén sahenteuna lima urang tiwas saatos gunung seuneuan bitu di lepas pantai Teluk Nyatu. Operasi nyalametkeun parantos diluncurkeun di tengah laporan yén sakitar 50 jalma panginten parantos aya di atanapi caket Pulo Jawa.

Pulisi sateuacanna nyarios yén kirang ti 50 jalma panginten parantos caket atanapi di Pulo Jawa nalika bitu, sareng sababaraha diantarana masih "henteu kapendak," sedengkeun anu sanésna parantos dievakuasi. Sahenteuna hiji jalma dilaporkeun kusabab luka parah.

Kaseueuran jalma anu kapangaruhan ku letusan anu disebatkeun janten turis anu sumping di Pulo Jawa dina kapal pesiar 'Ovation of the Sea,' kapal pesiar panggedena dina rute.

"Dina tahap ieu, teuing bahaya pikeun pulisi sareng nyalametkeun angkat ka Pulo Pulo… [Ayeuna] ayeuna ditutupan ku lebu sareng bahan vulkanik," saur Wakil Komisaris Pulisi John Tims ka wartawan.

Gunung seuneuan bitu kira-kira jam 2:11 sore waktu lokal, ngaluarkeun gumpalan lebu sareng haseup kulawu 12,000 kaki kana hawa.

Zona no-fly parantos dinyatakeun di sakuriling pulau.

Sanaos janten gunungapi paling aktip di nagara éta, rawan letusan dadakan, Pulo Bodas tetep janten tempat wisata anu populer, narik seueur pengunjung anu hoyong pisan unggal dinten dina parahu sareng wisata jalan-jalan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN