24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha rental mobil wartos jelema teknologi piknik kandaraan News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Pengusiran Uber: Aturan rawan skandal tilas CEO Kalanick parantos réngsé

Pengusiran Uber: Aturan rawan skandal tilas CEO Kalanick parantos réngsé
Pengusiran Uber: Aturan rawan skandal tilas CEO Kalanick parantos réngsé

Uber pendiri sareng mantan CEO Travis Kalanick angkat ti Déwan Direksi perusahaan di akhir Désémber, jasa ngabagi numpak AS diumumkeun dina Salasa. Uber nyarios yén Kalanick bakal ngantepkeun dewan 'pikeun museur kana proyek-proyek sanés'.

"Éta sigana mangrupikeun waktos anu pas pikeun kuring pikeun fokus kana usaha ayeuna sareng usaha filantropis," saur Kalanick dina hiji pernyataan. "Kuring bangga kalayan sagala anu kahontal ku Uber, sareng kuring bakal teras-terasan surak pikeun pikahareupeunana ti sisi."

Kalanick parantos teras-terasan ngabongkar saham Uber na saprak lokét réngsé dina bulan Nopémber. Numutkeun kana filing SEC, anjeunna ngical saham langkung seueur tina $ 2.5 milyar, kalayan sakitar 5.8 juta saham sésana, atanapi kirang ti 10 persén tina Holdings na. Dina waktos anu ayeuna, anjeunna sigana bakal leres-leres divestasi ti Uber dina sababaraha dinten.

Hiji ko-pendiri Uber di 2009, anjeunna mundur salaku CEO parusahaan Juni 2017 dina tekenan ti shareholder, saatos sababaraha skandal sareng eksodus eksekutif luhur. Skandal éta kalebet wahyu tina program nenjo anu diragukeun, klaim pelecehan seksual sareng diskriminasi, ogé kritik ngeunaan cara Kalanick ngajalankeun perusahaan.

Nanging, Kalanick tetep masihan pangaruh ka perusahaan bahkan kaget sababaraha urang ku nunjuk sababaraha anggota dewan di akhir 2017.

CEO Uber Dara Khosrowshahi nyarios yén anjeunna "hatur nuhun pisan pikeun visi sareng katahanan Travis nalika ngawangun Uber."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov