Dr Walter Mzembi pamimpin Partai Rahayat énggal di Zimbabwé

mzembibi_1
mzembibi_1

Zimbabwé Menteri Luar Negeri sareng Pariwisata Dr Walter Mzembi parantos diangkat janten pamimpin samentawis anu nembé didamel Partéi Rahayat.

Dr Mzembi sareng sajumlah urut sekutu Mugabe ayeuna cicing di luar Zimbabwé, saatos ngungsi ka nagara éta saatos panyingkiran almarhum Présidén Robert Mugabe tina kakawasaan di 2017.

Dr Mzembi parantos janten pamimpin anu diakui sacara internasional, salah saurang Menteri Pariwisata anu paling lami sareng paling suksés di Afrika. Anjeunna kadua dina pamilihan Sekretaris Jéndral UNWTO 2018.

Anjeunna ngumbara di dunya sareng damel babaturan di tempat anu teu mungkin.

Janten naon anu diarepkeun pihak ieu sareng naha éta tiasa ngabédakeun nagara anu nyanghareupan tantangan anu gedé?

Sekretaris Jénderal Partéi Lloyd Msipa angkat dina TV pikeun ngajawab patarosan ieu. Msipa asalna ti Vainona, Mashonaland East, Zimbabwe Anjeunna diajar Master of Laws (LL.M.) di University of East London sareng ayeuna dumuk di London.

 

Bangsa anu dibagi ngalawan dirina moal nangtung. Sagala kasempetan pikeun ngahijikeun urang Zimbabwean disia-sia pasca-kudéta, pamilihan pasca-2018 sareng hikmah ieu terus ngahajakeun rezim Harare. Éta aparat pisan pamales kanyeri, retributif, teu toleran anu henteu nyababkeun oposisi. Pikeun ngalereskeun perekonomian kedah ngalereskeun politik heula ngahijikeun heula jalma sareng ngaluarkeun tanaga koléktifna nuju milarian solusi pikeun tantangan-tantangan anu ayeuna dijelaskeun ku unggal Zimbabwean kalayan fasih.

"Emmerson Mnangagwa parantos jelas gagal ngahijikeun nagara sareng ayeuna, Zimbabwé mangrupikeun nagara anu fragmentasi sareng polarisasi langkung ti kantos sateuacanna sareng birokrasi disfungsional beulah sapanjang garis faksi anu ngingetkeun jaman pra-kudéta anu ngan ukur dijaga ku sieun institusional, bahkan kalayan ieu panindasan, bagian ageung pamaréntahanna nangis panebusan sareng masihan dukungan ka partéy Rahayat, "saur Msipa.

Dr Walter Mzembi pamimpin Partai Rahayat Zimbabwé anyar

Potret layar 2020 01 13 di 23 48 53

Konstitusi partai tiasa diunduh salaku PDF di klik di dieu. 

Pariwisata tiasa ngagaduhan peran anu penting dina kapayunna Zimbabwé anu langkung saé. Nalika ngeunaan perjalanan sareng pariwisata, sadayana aya anu mikiran Dr Walter Mzembi, salah sahiji mantan menteri pariwisata anu paling lami di Afrika. Hirup di pengasingan di Afrika Kidul, seueur jalma di belah politik anu naroskeun patarosan kritis ieu, saha Dr Walter Mzembi?

Maca deui….

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | TravelIndustry News