24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Airlines Megatkeun Berita Perjalanan rental mobil kuliner Industri silaturahmi Hotél & Resor wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Pengunjung Hawaii Méakkeun Deukeut ka US $ 2 Milyar dina Januari 2020

Pengunjung Hawaii Méakkeun Deukeut ka US $ 2 Milyar dina Januari 2020
Ditulis ku jelema nu nyunting

Pengunjung Hawaii nyéépkeun $ 1.71 milyar dina Januari 2020, paningkatan 5.0 persén dibandingkeun Januari 2019, numutkeun statistik awal anu dikaluarkeun dinten ayeuna ku Otoritas Pariwisata Hawaii. Pangunjung anu ngalangkungan kalebet pamondokan, pesawat udara antar bumi, balanja, tuangeun, nyéwa mobil sareng biaya sanésna di Hawaii.

Dolar pariwisata tina Transientomodations Tax (TAT) ngabantosan pikeun ngabiayaan sababaraha acara masarakat di panjuru negeri salami Januari, sapertos Pusat Budaya Jepang Festival Ohana Taun Anyar Hawaii, sareng acara olahraga sapertos Polinésia Saeful sareng Hula Bowl.

Dina Januari, belanja pengunjung ningkat ti AS Kulon (+ 11.2% janten $ 621.7 juta), AS Wétan (+ 9.6% janten $ 507.4 juta) sareng Jepang (+ 7.1% janten $ 184.4 juta), tapi turun tina Kanada (-4.3% janten $ 160.4 juta ) sareng Sadaya Pasar Internasional Lainnya (-12.2% kana $ 234.2 juta) dibandingkeun sareng sataun katukang.

Dina tingkat statewide, rata-rata unggal dinten balanja ku nu datang dina Januari naék ka $ 205 per jalma (+ 2.9%). Datang ti Wétan AS (+ 3.4% janten $ 225), AS Kulon (+ 3.3% janten $ 186), Kanada (+ 2.3% dugi ka $ 176), Jepang (+ 0.8% dugi ka $ 240) sareng Sadaya Pasar Internasional Lainnya (+ 2.8% dugi ka $ 226 ) nyéépkeun langkung seueur dibandingkeun Januari 2019.

Total 862,574 tamu sumping ka Hawaii dina Januari, paningkatan 5.1 persén dibandingkeun sataun katukang. Total dinten pangunjung1 naék 2.0 persén. Sénsus harian rata2 tina total pangunjung di Kapuloan Hawaii dina unggal dinten dina Januari nyaéta 269,421, naék 2.0 persén.

Kadatangan pengunjung ku jasa udara naék dina Januari dugi ka 852,037 (+ 5.3%), kalayan kamekaran ti AS Kulon (+ 10.9%), Wétan AS (+ 9.8%) sareng Jepang (+ 6.9%) offsetting turun tina Kanada (-4.9%) sareng Sadaya Pasar Internasional Lainnya (-12.1%). Kadatangan ku kapal pesiar turun 8.6 persen janten 10,538 pengunjung.

Dina Januari, Oahu nyatet panurunan belanja tamu (-1.4% kana $ 701.6 juta) nalika kadatangan tamu naék (+ 4.2% janten 512,621), tapi pengeluaran sadidinten langkung handap (-2.3%). Belanja pangunjung di Maui ningkat (+ 7.7% janten $ 510.7 juta), didorong ku tumuhna kadatangan pengunjung (+ 3.6% janten 242,472) sareng pengeluaran sapopoé anu langkung luhur (+ 6.3%). Pulo Hawaii dilaporkeun paningkatan belanja tamu (+ 14.1% janten $ 290.5 juta), kadatangan tamu (+ 9.4% ka 163,530) sareng pengeluaran sapopoé (+ 5.6%). Kauai ogé ningali pertumbuhan positip dina pengeluaran pengunjung (+ 8.7% janten $ 191.3 juta), kadatangan tamu (+ 7.3% dugi ka 113,847) sareng pengeluaran sapopoé (+ 8.9%) dibandingkeun sataun katukang.

Total 1,202,300 korsi udara trans-Pasipik ngalayanan Kapuloan Hawaii dina Januari, paningkatan 6.0 persén ti Januari 2019. Tumuwuhna kapasitas korsi udara ti Wétan AS (+ 29.4%), AS Kulon (+ 7.7%) sareng Jepang (+ 1.2%) ngimbangan sakedik korsi udara ti Asia Lainnya (-13.0%), Kanada (-9.0%) sareng Oséania (-6.6%).

Sorotan séjén:

AS Kulon: Dina Januari, kadatangan tamu ningkat ti duanana daérah Mountain (+ 14.6%) sareng Pasipik (+ 9.8%) dibandingkeun sataun katukang, kalayan langkung seueur pengunjung ti Arizona (+ 27.0%), Nevada (+ 17.5%), California (+ 13.8%), Utah (+ 12.1%), Alaska (+ 11.9%), Colorado (+ 6.1%) sareng Washington (+ 2.5%). Belanja tamu unggal dinten naék kana $ 186 per jalma (+ 3.3%). Biaya panginepan sareng balanja langkung ageung, sedengkeun biaya tuangeun sareng inuman, angkutan, sareng hiburan sareng hiburan sami sareng Januari 2019. Aya kamekaran hotél (+ 15.3%), pangsa waktos (+ 9.2%) sareng kondomén (+ 5.9% ) cicing, ogé ningkatna tetep dina ranjang sareng pasipatan sarapan (+ 24.5%), di imah kontréstasi (+ 6.5%) sareng babaturan sareng dulur (+ 12.3%) dibandingkeun sataun katukang.

Wétan AS: Kadatangan anu datang angkat tina unggal daérah dina Januari, disorot ku kamekaran ti dua daérah panggedéna, East North Central (+ 11.2%) sareng Atlantik Kidul (+ 7.9%). Pangunjung unggal dinten $ 225 per jalma (+ 3.4%) langkung luhur dibandingkeun Januari 2019. Biaya panginepan sareng transportasi naék, sedengkeun biaya tuangeun sareng inuman rada handap. Balanja, ogé biaya hiburan sareng hiburan, sami sareng sataun katukang. Pangunjung tetep ningkat dina kondomén (+ 14.3%), hotél (+ 12.4%) tempat tidur sareng sarapan (+ 16.3%), bumi séwa (+ 3.9%) sareng babaturan sareng dulur (+ 6.8%) dibandingkeun sataun katukang.

Jepang: Nu datang nyéépkeun sakedik langkung seueur unggal dinten (+ 0.8% janten $ 240 per jalma) dina Januari dibandingkeun sareng taun sateuacanna. Panginepan, katuangan sareng inuman, transportasi, sareng hiburan sareng hiburan rekreasi ningkat, bari nyéépkeun balanja ditolak. Langkung seueur tamu anu cicing di pasar saham (+ 24.2%), hotél (+ 7.1%) sareng kondomén (+ 5.5%) dibandingkeun Januari 2019. Pengunjung anu cicing di imah kontrakan tetep janten bagéan leutik, tapi jumlah ieu naék janten 865 dibandingkeun sareng 542 datang sataun katukang.

Kanada: Pangeluaran unggal dintenna nganjang janten $ 176 per jalma (+ 2.3%) dina Januari. Dahareun sareng inuman, angkutan, hiburan sareng rekreasi, sareng balanja balanja ningkat, sedengkeun biaya panginepan sami sareng Januari 2019. Tinggal pangunjung ningkat dina tempat tidur sareng sarapan (+ 18.8%) sareng hotél (+ 1.1%), tapi ditolak di perumahan kontrakan (-14.1%), pangiriman waktos (-11.1%) sareng kondominium (-3.5%).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.