24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Airlines Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan rental mobil Cruising Industri silaturahmi Hotél & Resor Investasi Warta Méwah Rapat Berita Industri wartos resorts kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Dina jaman Pandemik: Sababaraha sabab industri pariwisata gagal

Dina jaman Pandemik: Sababaraha sabab industri pariwisata gagal
Dr. Peter Tarlow ngabagi pipikiranana ngeunaan nyaimbangkeun pamasaran pariwisata sareng kabutuhan kaamanan
Ditulis ku jelema nu nyunting

Kaseueuran literatur pariwisata didaptarkeun pikeun kasuksesan wisata atanapi kumaha hasil. Nalika henteu fokus kana kasuksésan, literatur sering nyarios sareng manajemén krisis, sapertos wabah paling anyar di COVID-19 (Coronavirus). Jarang urang nalungtik kagagalan anu nyababkeun diri. Kanyataanna seueur pariwisata sareng bisnis perjalanan, nanging, henteu hasil. Alesan industri pariwisata ieu gagal tiasa janten sipat pribadi, henteu cukup markisa atanapi teu murni, tapi seuseueurna kagagalan tiasa diklasifikasikeun kana taksonomi sosiologis. Kategori ieu ngabantosan urang pikeun mikirkeun naon anu urang salah lakukeun teras menerkeun kasalahan ieu sateuacan nyababkeun kagagalan. Ieu di handap mangrupikeun sababaraha hal anu kedah dijauhkeun atanapi dilakukeun pikeun ngajaga kabangkrutan jauh tina panto anjeun.

Daptar alesan kunaon kagagalan.

Salaku conto, anjeun panginten hoyong mertimbangkeun yén industri pariwisata / perjalanan condong gagal kusabab henteu mampuh ngarobih atanapi kurangna pamahaman yén aranjeunna kedah robih. Alesan anu sanés pikeun kagagalan panginten nyaéta birokrasi pariwisata ngan saukur ngaliuk sareng nunjukkeun henteu mampuh luar biasa pikeun robih ku kaayaan sareng kabutuhan konsumén. Sababaraha maskapai utama mangrupikeun conto tina henteu sanggup ieu ningali kabutuhan parobihan kusabab modél bisnis anu disetél. Kasalahan parobihan anu sanés tiasa kajantenan nalika kapamimpinan ngahasilkeun sakedik parobihan sanés perombakan total sistem. Seringna parobihan kosmetik ieu dilambangkan ku nyaplokkeun kepala CVB atanapi kantor pariwisata tinimbang analisa masalah anu jero. Masih aya alesan anu sanés pikeun kagagalan bisnis pariwisata nyaéta sering jalma anu sakuduna ngalakukeun parobihan henteu percanten kana perobihan éta. Janten, naha program énggal henteu pernah dipikaharti sapinuhna ku padamel atanapi saatos waktos anu pondok karyawan milari cara pikeun balik deui ka cara baheula sanajan dikedalkeun dina istilah-istilah anyar.

Naroskeun naha kagagalan lumangsung kusabab kurangna data anu saé ngeunaan kaayaan anu aya.

Kusabab bisnis tiasa gaduh paham deet kana kaayaan ayeuna atanapi parantos ngalakukeun panilitian anu goréng, éta tiasa ngantepkeun dirina dicekel ti tukangeun, dicandak ku saingan anu langkung seueur atanapi ngan saukur janten henteu aya hubunganana sareng pasar. Seringna pejabat pariwisata resep pisan ku data anu aranjeunna langkung-kumpulkeun data. Kaleuleuwihan data ieu tiasa hartosna yén data penting leungit dina kabut data. Gagalna ngahijikeun analisis kana tempat damel hartosna pendaptaran data henteu produktif. Data anu henteu dianggo ngan saukur waktos sareng artos runtah. Sering nyababkeun analisa ku paralisis anu tungtungna teu aya anu tiasa kahontal.

Nalika bisnis pariwisata teu gaduh nilai inti maka kamungkinan luhur kagagalan.

Diantara hal éta tiasa kamampuan kapamimpinan bisnis 'atanapi bisnis' pikeun nganyatakeun dirina ka konstituénitasna, kurangna visi, kurang kapamimpinan, téknik pangukuran anu goréng, pamasaran anu goréng, sareng daur ulang ideu anu lami tibatan ngembangkeun ideu anu énggal.

Gagal tiasa lumangsung nalika kapamimpinan pariwisata gagal nyayogikeun pangalaman pikeun jalma, boh pagawé boh klien. 

Karyawan ngalakukeun padamelan anu langkung saé nalika aranjeunna percanten kana produk anjeun sareng nalika aranjeunna ngartos arah mana manajerna nuju ngarah aranjeunna. Kawijakan éta henteu hartosna kumaha waé yén unggal kaputusan peryogi kaputusan kelompok. Tungtungna, perusahaan-perusahaan langkung mirip kulawarga tibatan démokrasi, sareng éta hartosna kapamimpinan kedah ngajaga kasaimbangan ati-ati antara ngupingkeun sareng ngajar sareng nyandak kaputusan akhir.

Gagalna sering lumangsung nalika teu aya "patarosan inti" anu nangtang pikeun ningkat.

Unggal bagéan industri pariwisata kedah naroskeun ka diri sorangan, naon misi na, kumaha bedana tina persaingan, kumaha cara ningkatkeunna, dimana kalemahanana sareng kumaha ngukur kasuksesan. Seueur produk pariwisata anu gagal, boh di industri panginepan atanapi di industri atraksi, kantun gagal naroskeun patarosan penting ieu.

Gagal sareng kabangkrutan sering kajantenan kusabab kurangna kualitas jasa sareng produk. 

Sering sering industri pariwisata gagal sareng panyadia milari kauntungan langsung tibatan konsistensi. Sakali konsumén janten biasa standar anu tangtu, sesah pikeun ngirangan jasa, jumlah atanapi kualitas. Salaku conto, réstoran anu nyayogikeun jasa henteu teratur bakal gaduh kamungkinan kaleungitan kliénna. Dina cara anu sami, industri maskapai parantos ngahasilkeun jumlah hoream ku nurunkeun standar layananna sareng ngirangan fasilitas na-hiber.

Langkung seueur kagagalan pariwisata bakal timbul kusabab pamimpin pariwisata gagal ningali kaamanan, kalebet masalah manajemén kasihatan, salaku sarana pikeun ningkatkeun garis handapna sanés ngan ukur biaya anu sanés. 

Abad 21 mangrupikeun pamasaran anu saé bakal kalebet kaamanan sareng kaamanan anu hadé salaku bagian tina layanan palanggan. Éta tempat-tempat anu milari kauntungan tina jaminan pariwisata (kaamanan sareng kaamanan) tungtungna bakal ngaruksak diri. Jaminan pariwisata henteu langkung méwah tapi pastina janten bagian tina rencana pamasaran dasar unggal éntitas pariwisata.

Usaha anu kurang karep tungtungna bakal gagal.

Pariwisata mangrupikeun industri masarakat. Upami padamelna atanapi anu bogana henteu ningali padamelanna salaku pagawéan tibatan ngan saukur pagawéan, maka aranjeunna ngahasilkeun kurangna karep sareng komitmen anu ngancurkeun kasatiaan palanggan, sareng tungtungna ngancurkeun bisnis. Jalma anu teu resep jalma kedah ngan saukur teu aya dina industri pariwisata / perjalanan.

Panulis, Dr. Peter Tarlow, mingpin program SaferTourism ku eTN Corporation. Dr Tarlow parantos damel langkung ti 2 dasawarsa sareng hotél, kota sareng nagara anu berorientasi pariwisata, sareng perwira kaamanan umum sareng swasta sareng pulisi dina bidang kaamanan pariwisata. Dr Tarlow mangrupikeun ahli anu terkenal di dunya dina bidang kaamanan pariwisata sareng kaamanan. Kanggo inpormasi lengkep, didatangan safertourism.com

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.