Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Coronavirus néwak Gunung Everest, tapi ngan ukur di pihak Cina

Coronavirus néwak Gunung Everest, tapi ngan ukur di pihak Cina
ntb

Operator Coronavirus ngajalankeun ékspédisi di beulah kalér Cina Gunung Everest dipasihan terang dinten ayeuna yén Cina parantos ngabolaykeun sadayana idin pikeun usum semi kusabab virus corona, numutkeun laporan di Outside Online.

Tangtosna, seuseueurna ékspédisi Everest dijalankeun di sisi kidul gunung unggal taun, anu mangrupikeun daérah Nepalese "Nepal tiasa nuturkeun kalungguhan Cina sareng mareuman usumna ogé," saur operator wisata Alpenglow. "Bahkan upami aranjeunna henteu, ancaman wabah COVID-19 sareng masalah-masalah anu mendasar tina belah kidul, kalebet kurangna manajemen anu efektif, rame, sareng air terjun anu teu tiasa diprediksi, ngajantenkeun ekspedisi sapertos henteu aman dina panon kami. ”

Bulan kamari, perdana menteri Nepal nyarios, "Nepal bébas tina coronavirus."

Pernyataan ku Pamaréntah Nepal nyarios: Pamaréntah Nepal ngalaporkeun hiji kasus coronavirus. Jalma anu nampi pangobatan, parantos cageur, diuji deui sareng teu gaduh coronavirus ayeuna. Staf bandara Kathmandu mariksa unggal panyawat pikeun muriang upami aya anu mendakan aranjeunna langsung dibawa ka rumah sakit. Sajauh ieu, teu aya anu ngagaduhan Coronavirus covid-19. Kaseueuran penerbangan ti Cina parantos dibolaykeun sareng sadaya wates daratan sareng Cina ditutup. India gaduh insiden anu sangat rendah tina Corona Virus Covid-19 sareng staf perbatasan India / Nepal mariksa suhu masing-masing individu saatos asup.

Minggu kamari, Nepal nempatkeun 71 jalma dina karantina saatos aranjeunna balik deui ka nagara éta saatos perayaan Taun Anyar Cina di Chengdu sareng Beijing. Sareng pejabat Nepal nembé nambihan léngkah-léngkah visa pikeun palancong anu lebet ti dalapan nagara anu ngalaman tingkat corona paling luhur. Prosés anu biasa pikeun kaseueuran tamu nyaéta kéngingkeun visa di bandara pas sumping. Ayeuna datang ti Cina, Iran, Italia, Koréa Kidul, sareng Jepang kedah ngamankeun visa di nagara asalna sateuacan dugi ka Nepal. Watesan anu sami bakalan janten pangaruh pikeun palancong anu datang ti Perancis, Jérman, sareng Spanyol mimitian tanggal 13 Maret.

Samentara éta, Himalayan Times laporan yén dokter-dokter és téh nuju di Base Camp pikeun ngamimitian ngalereskeun rute ngaliwatan Khumbu Icefall. Pitunjuk Sherpa damel sareng Pitunjuk Gunung Internasional anu berbasis di Washington, neraskeun sakumaha biasana sareng ngarencanakeun ngawangun tempat kemah na di Base Camp tanggal 21 Maret.

Upami Nepal henteu bakal nutup sisi Everest taun ieu bakal aya langkung pendaki anu langkung alit tibatan di 2019, nalika 1,136 jalma aya di gunung. Seueur pendaki ti Koréa sareng Cina atanapi Éropa moal katingali dina 2020, tapi éta bakal tetep rame, sareng sigana 300 urang asing ditambah jumlah pendaki pendukung anu sami dina puncak paling luhur di dunya.

Inpormasi lengkep sayogi ku  Déwan Pariwisata Nepal

 

Nyitak Friendly, PDF & Email