Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Eswatini, baheulana Swaziland nutup wates sareng ngonci karajaan

Eswatini, urut Swaziland nutup wates sareng ngonci karajaan
ambrose mandvulo dlamini

Perdana Menteri Ambrose Mandvulo Dlamini ti Eswatini, baheulana Swaziland nyarios ka bangsana dina nerapkeun larangan, kalebet panutupanana wates-wates saatos 9 kasus COVID-19 kacatet di karajaan éta. Teu aya anu maot di Eswatini dugi ka ayeuna.

Kiwari Karajaan Eswatini ngagabung ka sakumna dunya sareng langkung ti 2.5 milyar jalma sacara global pikeun niténan sabagian lockdown sareng, pikeun anu sanésna, konci konci lengkep - pikeun merangan musuh umum, coronavirus. Ieu mangrupikeun daérah anu henteu ngagaduhan piagam pikeun Karajaan sareng dunya, waktos nalika tekad sareng upaya koléktif urang pikeun ngendalikeun panyebaran virus anu ngagaduhan reputasi anu teu raoseun diuji.

Lockdown parsial anu parantos kapangaruhan di panjuru nagara ayeuna mangrupikeun léngkah anu diperlukeun pikeun ngandung panyebaran coronavirus anu jelas ieu nekad. Jelas, éta ngajantenkeun seueur kasulitan anu henteu pernah dialaman sateuacanna, nyusahkeun bisnis sareng ékonomi urang, ngahalangan gerakan bébas jalma sareng sacara éksténsif nyebar seueur kamelang sareng panik di kalangan masarakat.

Nanging, urang tiasa diajar tina pangalaman nagara-nagara sanés anu parantos ngalaman parah tina pandemi ieu sababaraha bulan ka pengker. Urang ogé tiasa narik naséhat ti ahli médis anu keukeuh yén ngawatesan gerakan jalma sareng cicing di bumi, nampilkeun kasempetan anu paling saé pikeun nyalametkeun nyawa sareng ngeureunkeun panyebaran anu teu terkendali anu tiasa gancang ngahontal sagala penjuru Karajaan.

Ukuran anu diumumkeun dina dinten Senén ayeuna parantos diberlakukeun sareng kami ngarepkeun sadayana EmaSwati sareng warga di nagara ieu pikeun nurut sareng nurut ka aranjeunna tanpa aya kacuali. Kalakuan henteu tanggung jawab tina sababaraha jalma tiasa nempatkeun urang sadayana dina bahaya. Biaya pikeun ékonomi urang mahal tapi kaséhatan sareng kasalametan warga anu paling penting.

Ayeuna, Eswatini gaduh dalapan kasus coronavirus anu dikonfirmasi sareng seueur tés anu masih ngantosan. Jumlah kasus positip anu ningkat mangrupikeun panyabab pikeun prihatin sareng indikasi yén urang teu ngagaduhan pilihan tapi janten langkung waspada, toleran sareng resep kana sadaya tindakan pancegahan sareng pencegahan anu parantos dilaksanakeun.

Dupi abdi émut ka EmaSwati yén tindakan anu dilaksanakeun pikeun 20 dinten ka payun kalebet nunda sadayana perjalanan anu teu perlu di kota, kota, komunitas sareng sajabina, kecuali pikeun conto pikeun nyayogikeun atanapi milarian jasa penting sapertos jasa kasehatan, kadaharan, atanapi jasa perbankan. Sadaya pakumpulan langkung ti 20 jalma dilarang. Rapat anu nyumponan sarat ieu dipiharep pikeun niténan standar kabersihan anu pas sareng jarak sosial 1-2 méter anu dituturkeun, sareng anu sanésna.

Wates ditutup pikeun perjalanan anu henteu penting. Ngan barang-barang sareng kargo, ogé warga anu balik sareng warga anu sah, anu kéngingkeun gerakan ngalangkungan wates. Pamaréntah bakal mastikeun yén sadaya barang penting sareng jasa tetep sayogi di nagara éta salami periode lockdown parsial. Warga warga sareng warga anu ngingetan ngingetkeun yén aranjeunna bakal dikarantina 14 dinten wajib di lokasi anu ditetepkeun kecuali pikeun anu tiasa ngasingkeun diri. Langkung khususna, punten kuring nyarankeun pisan ka warga anu balik ti Afrika Kidul sareng nagara-nagara anu résiko tinggi sanésna langsung nganggo karantina salami 14 dinten tanpa kacuali. Salami karantina diri, aranjeunna kedah nyingkahan kontak fisik sareng anggota kulawarga sareng cicing nyalira di kamar anu ngagaduhan ventilasi anu saé.

Pamaréntah parantos maréntahkeun ka pengusaha pikeun ngantepkeun saloba-lobana karyawan pikeun damel ti bumi. Salami saminggu, sababaraha Menteri nawiskeun pedoman ngeunaan naon anu diarepkeun ti duanana pangusaha sareng padamel salami période lockdown parsial ieu. Usaha ésénsial kedah teras-terasan beroperasi dina kakuatan pinuh ku patuh anu saé kana standar kabersihan sareng sadaya ukuran anu aya hubunganana sareng jarak sosial anu bakal ngajagi karyawan tina pandemi éta. Daptar jasa penting parantos dipedalkeun ku Menteri Dagang, Industri, sareng Perdagangan sareng kalebet kasihatan, perbankan, kaamanan, tanaga, jasa cai, média, sareng anu sanésna. Daptar lengkep na aya dina halaman wéb Pamaréntah atanapi anjeun tiasa nyauran nomer tol gratis 8001002.

Usaha anu henteu kalebet kana daptar jasa penting dipiharep tiasa ngirangan operasi sareng, anu paling penting, minuhan standar kaséhatan sareng kabersihan anu pas, anu gagal anu aranjeunna résiko ditutupan. Kami neraskeun ngalaksanakeun usaha pikeun ngamaenkeun épék lockdown parsial ieu pikeun bisnis aranjeunna, sareng langkung khususna, pikeun mastikeun patuh pinuh ku tindakan lockdown parsial.

Pamaréntah teraskeun ngalangkungan sadaya séktor anu aya hubunganana sareng kami ngalaksanakeun strategi réspon kana pandemi ieu. Ieu ogé kalebet Parlemén.

Kuring bagja ngalaporkeun yén Parlemén parantos ngaluluskeun peraturan Coronavirus anu bakal ngalaksanakeun taat kana tindakan deklarasi Darurat Nasional sareng langkah-langkah lockdown parsial. Pasukan kaamanan parantos aya di lapangan mastikeun patuh kana panerapan sareng ngagaduhan kakuatan pikeun ngabubarkeun kumpulan langkung ti 20 jalma sareng ngalaksanakeun prosés anu bakal ngakibatkeun litigasi anu dituna. Kapala, otoritas tradisional sareng pulisi komunitas bakal mayunan jalan dina mastikeun patuh total di komunitas.

Pamaréntah parantos réngsé nyetél struktur anu diperyogikeun pikeun ngalacak gancang ngalaksanakeun Respon Nasional dugi ka wabah éta Covid 19. Struktur-struktur ieu anu kalebet Komite Manajemén Darurat Antar-Menteri, Pasukan Tugas Darurat Nasional sareng kelompok kerja Téknis parantos ngamimitian nginterupsi atas nami pamaréntah. Kantor Administrasi Daérah ogé parantos ngaktipkeun tim manajemen bencana daérah kana tingkat administrasi anu panghandapna pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan coronavirus sareng ningkatkeun kasiapan sareng pencegahan bencana éta. Babarengan jeung pasukan kaamanan, komite ieu parantos ngadamel jaringan di saluruh nagara anu terkoordinasi kalayan saé.

Administrator Daérah damel sareng Chiefs sareng otoritas tradisional pikeun ningkatkeun kasadaran di tingkat masarakat ogé mayungan kulawarga tina katerap virus. Panitia mobilisasi Sumberdaya parantos ngamimitian nampi sumbangan kanggo Tanggapan Nasional. Sumberdaya ieu ayeuna digunakeun. Fasilitas cuci tangan parantos disayogikeun ka kaseueuran kotamadya sareng ka lembaga pamaréntah penting.

Pangiriman alat-alat kaséhatan anu penting sareng matéri teras-terasan sareng langkung seueur pesenan parantos disayogikeun pikeun nyumponan kabutuhan.

Pamaréntah ngaliwatan Kamentrian Kaséhatan terus ngaréspon kana Covid 19 wabah ngaliwatan nerapkeun rencana réspon Kaséhatan.

Pangawasan kaayaan parantos ningkat ku perekrutan langkung seueur perwira di sektor kaséhatan lingkungan anu kedah neraskeun manning palabuhan lebet kalebet damel babarengan sareng pasukan kaamanan. Scanner termal parantos ditambihan sareng seueur deui anu ditunggu kanggo mastikeun cakupan anu cekap.

Kamentrian Kaséhatan nguatkeun ngambah kontak pikeun nyayogikeun inpormasi ngeunaan kasus-kasus anu kedah dituturkeun sareng ngawaskeun pamekaran gejala pikeun ngawartosan kabutuhan tés. Latihan pagawé kasehatan anu aya dina garis depan teras-terasan. Lockdown parsial ieu penting pisan pikeun megatkeun panularan virus. Gangguan panyebaran virus bakal jauh pikeun ngéléhkeun pandemi global ieu.

Maka, penting pisan pikeun nunjukkeun deui perluna taat kana batesan lockdown parsial khususna anu aya hubunganana pikeun ngawatesan gerakan pikeun ngan ukur perjalanan anu penting. Unggal warga sareng penduduk didesekkeun pikeun nuturkeun prosedur pikeun mastikeun yén nagara éta ngandung panyebaran virus. Urang kedah ngaku rébuan warga anu parantos nyandak batesan ieu.

Dupi abdi ogé nyandak kasempetan ieu pikeun negeskeun yén Baginda Raja Mswati III parantos nyatakeun énjing, Sabtu 28 Maret 2020, dinten puasa sareng Minggu, dinten Solat Nasional. Kami ngarepkeun sadayana EmaSwati ngalangkungan sagala kapercayaan pikeun ngiringan saum sareng sholat nalika urang milari pitunjuk ti Gusti Nu Maha Suci pikeun ngabantosan urang ngalangkungan tantangan ieu anu disanghareupan ku bangsa sareng dunya. Ngalangkungan do'a Gusti ngajagaan urang tina sagala tantangan. Kitab Filipi 4: 6-7 nyarioskeun yén, "Kudu hariwang pikeun nanaon, tapi dina sagala doa anjeun naroskeun ka Gusti pikeun naon anu anjeun peryogikeun ku ati anu sukur: sareng perdamaian Gusti, anu ngalangkungan sagala pamahaman, bakal ngajaga haté anjeun sareng pikiran ngaliwatan Kristus Yesus. " Punten kuring ngahaturkeun nuhun ka Anu Maha Agung pikeun ngarahkeun tuduhan supaya langkung deukeut ka Gusti Allah.

Pandemi ieu parantos masihan urang kasempetan pikeun meta dina tujuan umum pikeun silih ngajaga salaku EmaSwati, tapi henteu panik. Ieu lain waktuna nyebarkeun inpormasi palsu dina média sosial. Urang teu aya alesan panik upami urang tanggel waler sareng nuturkeun sadaya padoman anu disayogikeun ku Pamaréntah sareng Organisasi Kaséhatan Dunya.

Nalika urang niténan penguncian parsial sareng ngawatesan gerakan anu teu perlu sareng cicing di bumi, hayu urang émut pikeun nuturkeun pedoman pancegahan anu disayogikeun ku Kamentrian Kaséhatan sareng Organisasi Kaséhatan Dunya. Ieu kalebet:

  • Lingkungan bumi urang kedah dijaga beresih sareng aman sareng sadaya permukaan anu keuna tinggi kedah didesinfeksi sacara rutin.
  • Ngumbah panangan nganggo cai anu ngalir sareng sabun atanapi nganggo sanitizer dumasar alkohol.
  • Eureun sasalaman sareng anggo cara salam sanés anu sanés.
  • Ngajaga jarak sahenteuna 1 méter ti silih.
  • Hindarkeun noél raray anjeun (sungut, irung, panon) sareng nutupan batuk sareng wahangan.
  • Jaga jalma anu rentan, khususna manula sareng jalma anu ngagaduhan kaayaan pernapasan anu langkung rentan ka inféksi coronavirus.
  • Upami anjeun ngalaman gejala sapertos flu (muriang, sesah ngarénghap, batuk, suhu luhur) didatangan fasilitas puskesmas anu pang caketna atanapi nyauran garis bébas Emergency Medical Services Toll 977.

Hatur nuhun.

Ambrose Mandvulo Dlamini
Perdana MENTERI

Karajaan Eswatini mangrupikeun anggota ti Déwan Pariwisata Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email