Pamulihan Pariwisata ayeuna gaduh rencana anu disebat "HARAPAN"

RifaiSEZ
RifaiSEZ

Dr Taleb Rifai mangrupikeun mantan Sekretaris Jénderal UNWTO. Dr Rifai nempatan ketua anyar Déwan Pariwisata Afrika Pasukan Tugas COVID-19. Ketua ko-ko Alain St. Ange, tilas menteri Pariwisata Seychelles. Grup gugus tugas parantos dihadiran ku pamimpin pariwisata anu dipikaterang sapertos Najib Balala, Edmund Bartlett, Hisham Zazou, Moses Vilakati, Cuthbert Ncube, Gloria Guevara, Louis D'Amore, ngan ukur namina sababaraha.

Dinten ieu Dr. Rifai ngajukeun draf rencana anu disebut HOPE Rencana Pamulihan pikeun Pariwisata Afrika payun tina rapat salajengna ku Pasukan Tugas dina dinten Salasa.

Dr Rifai salaku basis di Amman, Yordania mikir global. Rencana na tiasa janten modél anu saé pikeun dunya.

Panilitian ieu dimaksudkeun pikeun meta salaku kerangka umum pikeun rencana kamekaran ékonomi sareng kamakmuran pikeun nagara sareng pamaréntah di Afrika sareng, pikeun lokalisasi sareng adaptasi sareng detil unggal nagara. Tujuan utama nyaéta nyusun kerangka pikeun rencana nasional pikeun ngabantosan unggal nagara masing-masing kaluar langkung kuat sacara ékonomis, sosial sareng, sacara politik, dina "Pos Corona Era". Éta ogé nyobian nempatkeun industri perjalanan sareng pariwisata, séktor anu paling kapangaruhan sareng ruksak ku krisis COVID19, salaku kakuatan ékonomi anu ngarah sareng pikeun kahadéan sadayana, pikeun HARAPAN

Naha Wisata sareng Pariwisata?

Perjalanan sareng pariwisata ayeuna sareng bakal teras-terasan pikeun jangka pondok sareng jangka menengah, salah sahiji sektor perekonomian anu paling rusak akibat tina krisis Corona. Teu aya wisata tanpa perjalanan. Perjalanan sareng gerakan parantos liren pisan salaku akibat tina Coronavirus.

Faktanya nyaéta perjalanan sareng pariwisata bakal, sapertos biasa, mundur deui, bahkan langkung kuat. Perjalanan dinten ayeuna henteu langkung méwah pikeun jegud sareng élit, éta mangrupikeun kagiatan pikeun jalma. Éta sabenerna parantos ngalih kana ranah hak,
hak kuring pikeun ngalaman dunya sareng ningali éta.

Hak Asasi Manusa tina Perjalanan

  • Hak kuring ngumbara pikeun bisnis, pikeun pendidikan
  • Hak kuring pikeun bersantai sareng istirahat.
  • Ayeuna parantos janten "hak asasi manusa", sapertos hak kuring pikeun padamelan, pendidikan sareng perawatan kasihatan, hak kuring bébas dina nyarios sareng kumaha kuring hirup. Perjalanan sareng pariwisata parantos diangkat dina sababaraha dasawarsa terakhir teu kirang hatur nuhun kabutuhan manusa penting.
  • "Hak Asasi Manusa"
  • Wisata sareng Pariwisata bakalan mundur

Kunaon Afrika?

Kiwari Afrika ningali kecap perjuangan sareng Coronavirus ti jarak anu cukup jauh, dugi ka ayeuna. Éta ningali sareng niténan dunya anu maju sareng maju henteu mampuh nyanghareupan tangtangan krisis médis anu rada saderhana.

Afrika lami-lami janten korban karakah sareng garapan. Iit henteu kantos ningali ka handap dina resés anu sanés, éta henteu pernah janten bagian tina matéri ieu sareng dunya anu henteu sénsitip. Kituna, ngagaduhan kasempetan unik pikeun nampilkeun ka dunya peta jalan anu béda.

Ieu panginten tiasa janten momen Afrika dina sajarah.

Afrika ogé diwangun ku 53 éntitas nasional, nagara berkembang anu leutik. Ngabéréskeun tantangan ékonomi na, ku alatan éta, henteu dibébaskeun ku standar internasional. Maka Afrika tiasa janten modél pikeun seueur nagara berkembang di panjuru dunya.

Urang kedah mimitian ku ngaku heula yén dunya saatos Coronavirus bakal bénten pisan sareng dunya sateuacanna.

Tantangan pikeun sektor perjalanan sareng pariwisata nyaéta kumaha nyumbangkeun sareng ngarah transformasi sadaya masarakat kana jaman énggal ékonomi, jaman pasca Coronavirus.

Kaséhatan sakabeh ékonomi mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun séktor urang tumuh sareng nguntungkeun. Tangtangan anu henteu ngan ukur mampuh nyandak urang cageur tapi ogé mindahkeun kami ka dunya anu béda, dunya anu langkung maju sareng makmur, dunya anu langkung saé.

Urang kedah ngarobih episode anu dahsyat ieu kana kasempetan.

Krisis ieu ngagaduhan dua fase anu bénten;

1) Fase ngawadahan, anu kedah sareng aya hubunganana sareng tantangan kaséhatan langsung dina dinten ieu, ngajaga jalma hirup sareng séhat, ku ngalarapkeun sadaya tindakan anu dikonci.

2) Tahap pamulihan. Persiapan anu kedah ngajamin sanés ngan ukur mangaruhan épék serius tina krisis kana ékonomi sareng padamelan tapi, tapi nyandak urang janten pulih kana bentuk kamakmuran sareng pamekaran anu langkung maju.

Sedengkeun dua fase penting pisan sareng anu kedah ditujulkeun langsung, dunya dugi ka ayeuna, nempatkeun sadayana énergi sareng sumber daya na kana fase hiji - ngawadahan waé.

Meureun kusabab, kahartos, kahirupan sareng kaséhatan mangrupikeun prioritas manusa tapi laporan ieu hoyong narik perhatian kanyataan yén, kahirupan saatos tahap hiji, ngawadahan, sami pentingna.

Éta kedah janten kahirupan kalayan harkat sareng karaharjaan. Kituna urang kedah ngamimitian nyiapkeun sareng ngarencanakeun dinten saatos dikandung langsung sareng tanpa reureuh.

Aya biaya pikeun sadayana, pikeun unggal tahap sareng urang kedah nyiapkeun diri pikeun éta.

Biaya ngawadahan jelas sareng unggal nagara parantos nyandak tindakan pikeun ngungkulan fase ieu sareng dina gilirannana, biaya anu aya hubunganana sareng masing-masing numutkeun kamampuanana.

Sedengkeun sababaraha pamaréntahan, khususna di nagara berkembang, parantos ngalaksanakeun padamelan anu saé dina panahanan, kaseueuran pamaréntah bahkan henteu acan mimiti ngungkulan tahap dua.

Kusabab ayana karusakan anu parah yén fase hiji wadah, khususna lockdown, bakal ditanggung dina fase dua (recovery), urang ayeuna kedah ngamimitian ngarencanakeun sareng nyiapkeun fase dua sareng biaya na.

Rencanana Harepan

Plan HOPE, janten usaha pikeun ngungkulan krisis, pikeun ngungkulan rencana pamulihan dinten énjing, perkiraan biaya sareng kamungkinan sumber daya anu diperyogikeun.

Kongrés AS- nyatujuan akhir-akhir ieu alokasi $ 2.2 triliun, anu ngagambarkeun sakitar 50% tina anggaran taunanna sareng 10% tina PDB-na, pikeun ngungkulan balukar tina krisis. Éta bakal dipaké pikeun tujuan ieu:

1. Pangmayaran langsung ka padamel anu kaleungitan padamelan sareng kulawargana, gumantung kana ukuran kulawarga
2. Nyiptakeun dana pikeun nyalametkeun sareng bailout pikeun usaha sareng perusahaan, seueur dina industri perjalanan sareng pariwisata, kalebet maskapai penerbangan, perusahaan pelayaran, agénsi perjalanan, sareng operator wisata. )
3. Dukungan tina anggaran nasional pikeun ngirangan langkung pajak tina biaya di
dewan, khususna dina sektor jasa sareng téknologi digital.
4. Ngadukung anggaran nasional pikeun ngarengsekeun sagala ukuran anu aya hubunganana sareng médis
ngawadahan sareng bantosan dina bubuka laun ékonomi.

Kalungguhan global pikeun pamulihan pariwisata global digagas
Dr Taleb Rifai

Singapura, Koréa Kidul, Kanada, Cina, sareng seueur nagara sanés, kalebet sababaraha nagara Afrika, ngadamel sababaraha gerakan anu sami. Ampir sadayana dialokasikan antara 8 - 11% PDB-na pikeun rencana anu sami. Maka, disarankeun yén diperkirakeun 10% PDB mangrupikeun jumlah anu wajar pikeun dialokasikan pikeun masing-masing, unggal nagara di Afrika.

Kerangka umum, tiasa, sapertos kieu,

1. Unggal nagara Afrika kedah nyayogikeun sakitar 10% PDB-na pikeun Pamulihan Rencanana HARAPAN.

2. Dana anu dialokasikeun tiasa dianggo sareng dibagi kana dua bagian

A. 1/3 tina dana pikeun pangrojong langsung tina anggaran taunan 2020 pikeun ngarobih karugian anu ditanggung dina fase kontainer sareng nyiapkeun pamulihan. Ieu kedah leres-leres Kalebet:

1. Biaya langsung tina ukuran médis pikeun ngawadahan

2. Ngasubsidi pagawé anu kaleungitan padamelan salaku hasil tina
ukuran kontainer, khususna buruh pariwisata

3. Nyiptakeun "Hope Fund", pikeun ngadukung usaha khusus na UKM sareng nyayogikeun pinjaman-pinjaman low-interest

4. Biaya ngirangan pajak sareng biaya salaku bagian tina stimulasi
ékonomi nasional.

B . 2/3 tina dana pikeun ngamimitian sababaraha proyék infrastruktur. Dina sadaya séktor sapertos, sakola, klinik, jalan sareng jalan raya, bandara sareng palabuan, diantara kabutuhan infrastruktur anu sanés. Ieu bakal ngabantosan ngahontal:

1. Ngarangsang ékonomi nasional ku ngompa artos seger.

2. Masihan seueur jalmi deui damel, sareng nyiptakeun padamelan anyar.

3. Nyadar proyék infrastruktur anu diperyogikeun atoh.

4. Ngaronjatkeun panghasilan anu dikoleksi pikeun nyokong anggaran.

5. Ukiran modél anu tiasa diterapkeun saatos pulih.

6. Pamulihan lengkep kana ékonomi anu langkung maju

7. Dana anu saéna kedah dialokasikan tina tabungan upami henteu maka nginjeum kalayan tingkat bunga rendah mangrupikeun pilihan anu sanés. Pinjaman sah di dieu, bahkan upami tingkat hutang nasional langkung ti 100%. Kami nginjeum pikeun ngompa artos kana perekonomian, ngarangsang sareng nguatkeun ékonomi sareng, dina gilirannana, naekeun pendapatan tina anggaran nasional, ningkatkeun kamampuan nagara pikeun mayar hutang. Kami henteu nginjeum kanggo mayar hutang urang anu sateuacana, tapi, urang nginjeum pikeun ngarangsang ékonomi ku ngompa artos, ku langkung seueur pengeluaran.

8. Daptar proyék anu aya hubunganana kedah disiapkeun langsung, rata-rata $ 1 milyar dana dialokasikeun kedah cekap pikeun ngawujudkeun 100 proyék dina rata-rata $ 10 juta per proyek. Proyék sapertos kitu penting pisan pikeun ngarangsang Ékonomi Nasional, tapi penting pisan pikeun nyayogikeun prasarana anu diperyogikeun supaya pamaréntah tiasa nyayogikeun sadaya palayanan anu diperyogikeun pikeun jalma sareng bisnis, kalebet jasa perjalanan sareng pariwisata.

9. Kertas ngeunaan pajak anu diusulkeun sareng pangurangan biaya kedah disiapkeun langsung salaku réformasi pajak anu bakal teras teras dirémasi.

Biaya dina anggaran nasional biasa kedah diitung tina (2A4) di luhur nganggap yén biaya éta kedah dipertanggungkeunkeun salami 2021 sareng panginten 2022. Saatos éta ékonomi énggal pulih kedah tiasa ngurus kabutuhan anggaranna, sabab langkung panghasilan bakal dikumpulkeun.
Salaku hasil tina pamulihan ékonomi, éta bakal tiasa ngadukung anggaran nasional biasa.

Ideu ieu mangrupikeun pamikiran umum sareng dimaksad janten proposal kerangka. Aranjeunna henteu maksad kanggo dituturkeun ambing.

Anu penting, pikeun masing-masing nagara Afrika, nyaéta mendesain, ngembangkeun sareng ngadopsi rencana khusus, dumasar kana kaayaan anu khusus di masing-masing nagara sareng, lakukeun ayeuna, dinten ayeuna, henteu énjing

Urang kedah ngerjakeun pendekatan nagara dumasar nagara.

teu hiji HARAPAN rencana tiasa pas sadayana. Jaman pasca-Coronavirus anyar parantos nyababkeun seueur Organisasi Internasional henteu aya hubunganana.

Bahkan Organisasi Daérah henteu tiasa sareng, henteu kedah ngageneralisasi pikeun sakumna daérah. Unggal nagara kedah diurus sacara mandiri

Era pos coronavirus énggal parantos ngahasilkeun réalitas anyar, dunya anyar.

Sababaraha fitur anyar diantisipasi dina Era Anyar, éta konsékuansi ékonomi sareng khususna pangaruhna kana industri perjalanan sareng pariwisata. Éta bakal ngagaduhan pangaruh kana perjalanan sareng pariwisata. Anu paling penting nyaéta naékna pentingna wisata domestik sareng régional sareng, salaku hasilna, kabutuhan pikeun ngarobih rencana promosi pariwisata urang sareng strategi perjalanan sareng pariwisata sadayana.

Sababaraha kamungkinan parobihan anu sanés tiasa

1. Infrastruktur produksi anu otomatis-otomatis bakal ngahémat énergi sareng sanés ngan ukur biaya produksi anu langkung handap, tapi ogé ningkatkeun kualitas. Ngirangan hasilna jam kerja manusa bakal ngabantosan urang ngajaga kaséhatan anu langkung saé, sareng bakal ngamungkinkeun urang ngagaduhan waktos langkung gratis sareng liburan, anu bakal, dina jangka panjang, ngarangsang perjalanan sareng pariwisata.

2. Ningkatna kapercayaan kana téknologi, kinerja téknis, sareng séktor pembayaran online anu sareng bakal teras-teras ngarobih paripolah konsumen, jauh tina metode tradisional. Perjalanan bisnis sareng pariwisata kedah nampi sareng kanyataan anyar sareng nyaluyukeun modél bisnis saluyu.

3. Bakal aya panurunan jangka panjang dina perjalanan bisnis kusabab mecenghulna pakakas konferensi-video, kalayan jalma-jalma anu gaduh artos luhur resep ngumbara ngalangkungan jet pribadi sabalikna hawa kelas munggaran, nyababkeun pangaruh ageung dina industri perjalanan .

4. Sistem internasional tradisional parantos réngsé. Bahkan sistem sareng organisasi régional kedah ngaluyukeun kana kanyataan anyar sareng ngungkulan kekhususan masing-masing nagara masing-masing. Sistem internasional, kalebet sistem PBB. sareng organisasi na kedah ngaluyukeun janten langkung adil sareng juster. Ieu bakal ngagaduhan pangaruh ageung ka organisasi pariwisata internasional sapertos UNWTO, WTTC sareng seueur deui anu sanés.

5. Pamaréntah, pamimpin bisnis, sareng perusahaan bakal nyayogikeun langkung seueur anggaran pikeun nanem modal produk Podomoro sareng Podomoro saatos mendakan lolongkrang dina sistem global nalika merangan coronavirus. Ieu bakal mangaruhan pariwisata médis. Langkung startup téknologi bakal muncul, ogé, ku aplikasi kreatif.

6. Kapercayaan ka pamaréntah daérah di dunya berkembang bakal ningkat, kusabab tindakan pertahanan anu kuat pikeun ngontrol pandemi. Bank Pusat parantos nyuntikkeun seueur artos pikeun lembaga kauangan sareng nawiskeun pangaluaran anu teu acan pernah dilakukeun anu teu disayogikeun sateuacanna. Persépsi nagara berkembang sareng nagara alit, ningkatkeun promosi pariwisata sareng kasempetan mérek

7. Bakal aya parobihan sosial anu ngakuan sisi kahirupan anu urang panginten parantos sibuk teuing pikeun ngaku sateuacanna. Komunitas internasional ngagabung ngahiji dina empati global pikeun nangtung ngahiji. Prakarsa Philanthropic parantos didamel sareng bantuan kamanusaan ditawarkeun nalika milyarder nyumbangkeun jutaan dolar pikeun ngabantosan nyalametkeun kahirupan masarakat. Perjalanan kedah nguatkeun empati global ieu.

8. Pangaruh positip anu ditimpa pandemi ieu ka lingkungan urang bakal awét. Sadaya organisasi lingkungan terang yén parantos aya penurunan nitrogén dioksida di bagéan Cina sareng Italia dina Maret 2020. Samentawis éta, Pusat Panilitian Iklim Internasional di Oslo perkirakan bakal aya penurunan% émisi karbon dioksida di 1.2. Ieu bakal mangaruhan pisan kana perjalanan anu tanggung jawab sareng pariwisata berkelanjutan.

9. Sistem pendidikan bakal dirobih. Sareng sakola ditutup di 188 nagara di sakumna dunya, numutkeun ka UNESCO, program sakola di bumi parantos mimiti lumaku. Hal ieu ngamungkinkeun kolot pikeun ngabantosan dina ngembangkeun kamampuan budakna sareng mendakan bakatna. Diajar jarak jauh bakal ngamungkinkeun nagara-nagara berkembang pikeun ningkatkeun kualitas pendidikan.

10. Tinggal di bumi parantos janten pangalaman anu positip pisan pikeun seueur jalma, sabab nguatkeun tali kulawarga anu pinuh ku kanyaah, syukur, sareng ngarep-ngarep. Disagigireun ti éta, éta ogé nyababkeun nyiptakeun eusi online anu ngahibur anu parantos ngeusi jaman urang ku seuri.

Krisis ieu bakal lulus, sareng urang bakal nyaksian seueur kamekaran sosial, ékonomi, sareng téknologi langkung positip di panjuru dunya.

Déwan Pariwisata Afrika ka Dunya: Anjeun gaduh hiji dinten deui!
atblogo

Langkung seueur eusi dina Déwan Pariwisata Afrika klik di dieu

Ti dinten ayeuna, urang ayeuna sadar yén kaséhatan urang langkung tiheula.

Peluncuran resmi Dewan Pariwisata Afrika persis sataun katukang nalika Pasar Wisata Dunya di Capetown, Afrika Kidul. Nalika Dr. Taleb Rifai ngagabung sareng organisasi anjeunna nyatakeun:

Urang sadayana kaluar ti Afrika

Di dunya ayeuna, kuring hoyong yakin yén, kakuatan transformatif tina Perjalanan sareng Pariwisata, Upami dikokolakeun sareng dianggo kalayan saé, mangrupikeun landasan dina ngawangun perdamaian dunya sareng dina gilirannana janten dunya anu langkung saé, pikeun jalma sareng planét,
Ngajagi warisan budaya sareng alam urang, Nguatan masarakat lokal. Ngarecah stereotip anu ngamungkinkeun urang ngalaman, ngararasakeun sareng ngarayakeun kaindahan keragaman budaya urang anu euyeub,

Ieu mangrupikeun sababaraha kontribusi pariwisata pikeun NGADIEU DUNIA TEMPAT LEUWIH BÉH.

Bayangkeun naon hartosna na pikeun Afrika.
Mark Twain nyimpulkeun saé pisan saurna
"Perjalanan ngabahayakeun tina prasangka, ageung, sareng kapikiran sempit, sareng seueur jalma urang peryogi pisan dina rekening ieu. Jembar, séhat, pandangan amal ka lalaki sareng hal-hal henteu tiasa kaala ku cara vegetasi di hiji juru bumi sadidinten. ”

Wisata, réréncangan abdi, muka pikiran, muka panon, sareng hate terbuka. Kami janten jalma anu langkung saé nalika urang ngumbara

Éta sababna mangrupikeun kahormatan anu hadé pikeun kuring ngagabung sareng ATB. Éta mah, kasempetan urang kanggo mayar deui ka Afrika, tanah air urang, tempat lahirna umat manusa, hutang anu parantos lami urang sadayana kudu utang 

Datang ngiringan kami hayu urang ngajantenkeun Afrika hiji deui sareng, janten SATU sareng Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali