Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Pembaruan Resmi Kapuloan Cayman ngeunaan coronavirus COVID-19

Pembaruan Grand Cayman Resmi dina COVID-19
Pembaruan Resmi Kapuloan Cayman dina COVID-19

Sanaos teu aya hasil anu dilaporkeun salami 21 April 2020 Covid-19 pencét pengarahan, dina resmi Ngamutahirkeun Kapuloan Cayman, Kapala Perwira Médis Dr John Lee wincikan saha anu kalebet kana gelombang mimiti paningkatan tés. Samentawis éta, Yang Mulia Gubernur nyayogikeun langkung seueur rinci ngeunaan tim pendukung militér, sipil, sareng logistik anu sumping ti Inggris minggu payun.

Perdana, Hon. Alden McLaughlin, netepkeun pangaturan pikeun rapat minggu ieu Déwan Legislatif sareng nyarios ka urang Caymanians anu cicing di luar negeri. Salajengna, Menteri Kaséhatan nyayogikeun pembaruan ngeunaan alat-alat anu anyar-ditugaskeun di rumah sakit Kepulauan Cayman.

Kapala Petugas Médis Dr John Lee

  • Henteu aya hasil rutin anyar ayeuna, sareng status kasihatan jalma dilaporkeun kamari tetep sami.
  • Mesin di Otoritas Jasa Kaséhatan ngalaman pamariksaan sareng pamariksaan kualitas.
  • Tés anu diperluas pikeun pagawé garis payun parantos dimimitian. Gelombang munggaran uji coba ieu kalebet: sadaya pangakuan rumah sakit ayeuna; sadayana rawat inap ayeuna; sadaya staf Podomoro garis payun; saha waé anu nampilkeun gejala pernapasan atanapi dina rekomendasi ti ahli kasihatan; tahanan sareng staf panjara garis payun.
  • Program tés anu diperluas bakal ningkat dina waktosna. Telepon hotline flu terus turun: aya 16 telepon kamari sareng genep peserta di klinik flu.
  • Anjeunna ngira-ngira 1,000 kasus bakal diuji dina dua minggu munggaran prosedur pangujian anu rampak-up

Komisaris Pulisi, Mr. Derek Byrne

  • Henteu aya masalah anu penting tina sipat kepolisian sapeuting.
  • Sapuluh interceptions lumangsung dina Cayman Brac sapeuting, kalayan henteu dilaporkeun pelanggaran. Dina Grand Cayman sapeupeuting, 341 kandaraan dicegat, sareng hiji jalma kapendak dilanggar sareng diperingatkeun pikeun dituntut; ti saprak 6 enjing dinten ayeuna, aya seueur lalu lintas. Hiji jalma kapendak dina ngalanggar tempat panyumputan dina aturan tempat sareng dikaluarkeun ku tikét.
  • Medevac hasil lumangsung ti Little Cayman, tapi ieu sanés hubunganana COVID-19.
  • Panginget dikaluarkeun yén curfew keras balik jam 7 sonten dugi ka 5 énjing énjing; latihan diijinkeun antara 5:15 dugi ka 6:45; pantai masih dina konci lockdown.
  • Pamilik bisnis anu ngagaduhan pengaturan kaamanan swasta kedah nganggo sistem éta pikeun parios di tempatna. Pamilik anu tanpa kaamanan pribadi kedah ngontak pulisi pikeun ngatur cek.
  • Délégasi militér Inggris badé damel babarengan sareng RCIPS nalika aranjeunna sumping, sakumaha prosedur usum pre-badai normal.

Perdana Hon. Alden McLaughlin

  • Majelis législatif nuju siap-siap dina rapat anu badé dimimitian énjing sareng teras dinten Kemis.
  • Rapat énjing disusun pikeun mastikeun patuh kana jarak sosial: genep anggota pamaréntahan anu kapilih bakal aya, ditambah Jaksa Agung sareng Pimpinan Oposisi. Hiji Anggota Oposisi sareng dua Anggota bebas ogé bakal ngiringan, sareng hiji Anggota Oposisi bakal nyandak Korsi.
  • Rapat dinten énjing badé ngarobih paréntah anu tetep, janten rapat DPR anu penting tiasa dilaksanakeun sacara éléktronik dina dinten Kemis kanggo milih Wakil Speaker, ngarobih kaanggotaan Komite Bisnis sareng ngajantenkeun amandemen panerapan, sapertos anu diumumkeun sateuacanna.
  • Urang Cayman anu cicing di luar negeri ogé ditujukeun sareng ngingetan yén Pamaréntah prihatin ka aranjeunna sareng karaharjaan aranjeunna.
  • CIGO-UK ngahaturkeun nuhun pikeun karyana, ngabantosan urang Caymanians di Inggris sareng di Éropa. Conto kaasup telepon mingguan Zoom, ogé kulinér interaktif Zoom nelepon nawiskeun ongkos lokal sareng sababaraha bahan anu sacara kreatif diganti.
  • Anjeunna ngarepkeun Ibu Ethel Ebanks, seueur selamat deui dina ulang taun ka-102 na dinten ayeuna. Anjeunna negeskeun yén dirina dipikacinta pisan, sareng kanggo jalma sapertos dirina urang kedah cicing di bumi sareng ngajaga komunitas tetep aman. Anjeunna nyebatkeun paribasa anu nunjukkeun "iraha kokolot maot, perpustakaan dibakar" sareng ngingetan urang yén sadaya kahirupan sami berharga sareng berharga.

Anu Kagungan Gubernur, Tuan Martyn Roper

  • Hiber-jembatan udara British Airways kadua bakal sumping dinten Salasa, 28 April sareng angkat dinten Rebo, 29 April jam 6.05 sonten, sareng lirén sakedap di Kapuloan Turks sareng Caicos pikeun ngumpulkeun panumpang anu balik deui ka London.
  • Hiber bakal mawa kit ékstraksi sareng swabs, ogé sajumlah urang Caymanians balik deui ka Kapuloan.
  • Sadaya anu parantos ngadaptar ngalangkungan hotline perjalanan bakal dikirim tautan kana buku tikét.
  • Pets bakal diidinan indit sareng detil bakal disayogikeun pikeun anu parantos ngadaptar.
  • Sakumaha dilaporkeun kamari, hiber ogé bakal ngangkut tim leutik ti Inggris, sami sareng anu parantos dikaluarkeun dina TCI.
  • Kaayaan hukum sareng katertiban stabil sareng Gubernur percanten kana kapasitas Kapuloan Cayman pikeun ngatur résiko. Tapi kaayaan ayeuna teu aya anu pernah terjadi; tim militér, sipil sareng logistik leutik ieu bakal nyayogikeun dukungan, keahlian sareng sumberdaya, pikeun mastikeun yén urang tiasa ngatur résiko sapertos penanganan jam malam, panjara, faktor ékonomi sareng sosial.
  • Tim ogé bakal ngabantosan kesiapan topan, damel sareng Hazard Management Cayman Islands, sareng koordinasi sareng aset Inggris sanés. Éta bakal diwangun ku perencana médis sareng kaamanan barengan logistik.
  • Panempatan ieu mangrupikeun sinyal anu kuat pikeun pangrojong Inggris pikeun Kapuloan Cayman sareng resimen pertahanan Kapuloan Cayman bakal damel babarengan caket sareng pendatang énggal.
  • Baginda Ratu ogé miharep wilujeng tepang taun.

Menteri Kaséhatan Dwayne Seymour

  • Anjeunna nyungkeun jalma supados henteu mundur dana tina mancén swasta upami henteu diperyogikeun. Anjeunna ngadaptarkeun jalma sapertos anu teu boga damel, atanapi anu damel di pariwisata, salaku kategori anu peryogi pisan pikeun ngaksés mancén.
  • Anjeunna ngagem ukuran pengujian anu rampak-up.
  • Laboratorium di Kapuloan Cayman dilengkepan ku opat mesin PCR (réaksi ranté polimérase): tilu di HSA, kalebet hiji énggal anu bakal ditugaskeun, sareng hiji di Rumah Sakit Dokter. Éta ogé ngagaduhan genep lomari biosafety anu tiasa nyobian pikeun COVID-19 di tilu rumah sakit, dua di antawisna énggal sareng badé ditugaskeun.
  • Topéng parantos dipasihkeun ka seueur pagawé garis payun, kalebet aparat kapulisian sareng panjara. Tujuanana nyaéta Palang Merah ngadamel 4,000 topéng, sareng tina jumlah ieu 350 parantos disebarkeun minggu kamari. Sukarelawan Dr Lee sareng Palang Merah dihaturkeun pikeun ngadukung prakarsa ieu.
  • Topéng mangrupikeun lapisan panyalindungan tambahan, tapi jarak sosial genep kaki masih diperyogikeun. Cicing di bumi tetep cara anu paling saé pikeun nyalindungan diri.
Nyitak Friendly, PDF & Email