Nagara Darurat Bélis: Pernyataan Resmi Perdana Menteri

Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami |kajadian| Ngalanggan | Média Sosial Kami|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu
Nagara Darurat Bélis: Pernyataan Resmi Perdana Menteri
PM Nganteurkeun Alamat ngeunaan kaayaan Darurat Bélis
Ditulis ku jelema nu nyunting

Rt. Hon. Dean Barrow ngirimkeun alamat ka warga Bélis dina arus Kaayaan darurat Bélis sabab tina COVID-19 coronavirus sareng jalan ka payun:

Rerencangan Belizeans,

Kuring nyandak kasempetan ieu pikeun ngapdét anjeun ngeunaan kamajuan pangénggalna dina perjuangan anu kami laksanakeun ngalawan COVID-19.

Syukurlah, kami tahan dina kaayaan kaséhatan. Maka, teu acan aya anu positip énggal ti Senen, 13 April. Aya dua maotna anu kasigeung; tapi henteu sanés tina 18 kasus anu asalna didiagnosis bahkan di rumah sakit. Kanyataanna, lima ayeuna nyatakeun yén sapinuhna pulih, sareng anu sanésna aya di bumi pulih.

Latihan pemetaan sareng panilitian anu dilakukeun di San Pedro, San Ignacio, Corozal sareng Belize City, sakitar lengkep, tapi acak sampling diteruskeun. Ogé, kami ngarepkeun dinten Sabtu ieu di luar Rajana resupply réagen anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun neraskeun ruang lingkup tés anu diperyogikeun. Kanyataanna, sanaos, urang nembongan ayeuna-ayeuna parantos ngandung gugus-gugus anu timbul khususna di San Ignacio sareng Kota Belize. Ieu, tangtosna, teu aya alesan pikeun ngantepkeun jaga urang ka handap. Mémang, sabalikna anu leres sareng ahli kaséhatan urang bakal nyobian ngawangun kasuksésanna.

Kami parantos, sakitar sabulan katukang, nerapkeun tindakan anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun jarak sosial, kalebet kendala kana kagiatan bisnis. Nembe pisan, nalika kasieun urang kana Coronavirus sumebar dina jangkungna, urang saleresna ningkatkeun benteng pelindung urang. Kami ngalakukeun ieu ku jalan SI Nomer 55 taun 2020, anu mimiti ditetepkeun dina tengah wengi dina Sabtu Suci. Salaku konsekuensi tina SI éta, aya panerapan penguncian Minggu anu lengkep, angkutan umum dieureunkeun, kantor Pamaréntah ditutup pikeun masarakat sareng usaha-usaha sektor swasta tambahan ditutup. Kacuali diperpanjang, halangan tambahan ieu bakal dugi ka 25 Aprilth, 2020, kecuali pikeun konci Minggu. Éta tetep dugi ka 30 Aprilth, kahirupan sapinuhna sésana SI 55.

Kuring ayeuna tiasa nyatakeun sacara resmi yén moal aya penyuluhan tambahan panyangga khusus. Kusabab kitu, aranjeunna bakal kadaluarsa dina tengah wengi dinten Sabtu ieu.

Kami ngaraos sanggup mandat rélaxasi ieu, tepatna kusabab dina nahan panyebaran gugus. Janten, transportasi umum di nagara ku darat, hawa sareng laut bakal dilanjutkeun pikeun padamel penting sareng tujuan penting. Panumpangna, sanaos, dina beus, kapal atanapi pesawat bakal diperyogikeun nganggo masker pameunteu. Kantor pamaréntahan bakal dibuka deui sareng usaha-usaha tambahan anu ditumpes dina total gencatan tiasa balik kana operasi salami jam-jam terbatas. Ogé, karantina Minggu khusus bakal ngaleungit.

Kuring ngulang, kumaha oge, yén kami henteu ngiringan ati-ati. Janten, saatos tengah wengi dinten Sabtu, sadayana anu bakal kajantenan nyaéta kami bakal balik kana kaayaan urusan anu aya langsung saatos kalebet langkah-langkah tambahan dina SI 55 taun 2020. Kalayan kecap séjén, urang bakal tetep dina modeu lockdown sanaos dina cara henteu lumayan draconian sakumaha anu disayogikeun ku langkah-langkah khusus tambihan.

Pikeun ngahindaran kabingungan, Jaksa Umum bakal ngajantenkeun penampilan média saatos mungkin saatos pernyataan ieu. Anjeunna bakal ngingetan detil SI 55 dikurangan ukuran khusus sareng bakal ngajawab sadaya patarosan pikeun ngajantenkeun jabatan anu anyar leres-leres jelas.

Sareng ka payunna, ieu anu bakal kajadian.

Nagara Proklamasi Darurat anu aslina bakal kadaluarsa dina 30 Aprilth, 2020. Penyuluhan pasti diperyogikeun tapi éta ngan tiasa dilakukeun ku jalan Resolusi Majelis Nasional. Maka, bakal aya rapat DPR dina dinten Senén datang, sareng rapat Sénat dinten énjingna. Rapat-rapat éta pikeun hiji-hijina tujuan pikeun nyatujuan perpanjangan Darurat, sareng kahadiran fisik di Kamar bakal dugi ka minimal anggota anu diperyogikeun pikeun janten korumus. Sakali penyuluhan Nagara Darurat disatujuan ku Parlemén, SI anyar bakal disusun pikeun tandatangan Gubernur Jéndral.

Panitia Pengawasan Nasional ayeuna disarankan ku Pasukan Tugas Nasional, czars ékonomi sareng Tim Kaséhatan pikeun rélaxasi langkung jauh yén SI énggal tiasa aman idin.

Intina nyaéta kami ningali mimiti dimimiti deui, kagiatan ulang bisnis sareng ékonomi anu dikalibrasi di Bélis.

Kuring ngulang deui, yén ieu kedah janten latihan anu saimbang, utamina kami henteu tiasa diskon kamungkinan gelombang kadua Coronavirus. Pikeun negeskeun hal éta, Majelis Nasional dipénta perpanjangan dua bulan Nagara Darurat; janten, bakal aya pelonggaran ketat dina peraturan anyar anu diberlakukeun dina 1 Méist, 2020. Nanging, éta bakal gelar anu diitung sacara hadé nalika urang teras-terasan ngubaran pelestarian kahirupan sareng kaséhatan salaku prioritas kahiji urang.

Dina hal ieu, kuring badé deui salam ka sadayana anu aya di garis payun medan perang Coronavirus ieu. Kuring ogé ngahaturkeun nuhun ka urang Bélarus pikeun pamahaman, kasabaran sareng sumanget kerjasama anu parantos kabuktosan ti saprak mimiti krisis. Kuring negeskeun deui perluna urang ngajaga patuh ketat kana jarak sosial sareng kabersihan diri, sareng ogé lingkungan anu saé anu kuring énggal.

Dua program dukungan warga konci, bantuan pangangguran sareng bantosan tuangeun, teras-terasan lancar. Janten kuring nyatet yén dugi énjing ieu 33,771 jalma parantos disatujuan pikeun tunjangan pangangguran, kalayan pangmayaran anu saleresna ka 23,680 diantarana; sareng 8,017 rumah tangga tina 32,871 individu parantos nampi baskét. Ieu salian ti 4,000 rumah tangga anu kéngingkeun pantry handapeun prakarsa anu parantos aya, anu parantos lami.

Dina lampu tina sagala kamajuan anu urang teras-terasan dilakukeun, kuring hoyong tutup dina catetan kapercayaan. Ku sabab kitu, kuring nyatakeun deui kayakinan kuring anu teu tiasa digegelkeun yén gelut ieu ngalawan COVID-19 mangrupikeun hal anu urang tiasa kéngingkeun, anu bakal Kéngingkeun.

Hatur nuhun.

Nyitak Friendly, PDF & Email
>