24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Déwan Pariwisata Afrika Warta Ngalanggar Aljazair Megatkeun Berita Perjalanan Mesir Ngabobol Warta Investasi Libya Breaking News Warta Ngalanggar Maroko wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Tunisia Breaking News Rupa-rupa Berita

Panghasilan Pariwisata sareng Minyak parantos teu aya: Afrika Kalér dina ujung runtuhna

Pariwisata sareng pendapatan Minyak parantos musna: Afrika Kalér di ujung runtuhna
na
Ditulis ku Garis Média

Numutkeun ka inohong resmi, Maroko parantos nyatet 4,065 COVID-19 inféksi sareng 161 maotna tina novél coronavirus; Aljazair 3,382 kasus sareng 425 maotna; Tunisia 939 kasus sareng 38 maotna; sareng Libya 61 kasus sareng dua maotna.

Novel coronavirus telat dugi ka Afrika Kalér tapi jumlah kasus COVID-19 parantos ningkat sacara gancang.

Numutkeun ka inohong resmi, Maroko parantos nyatet 4,065 inféksi sareng 161 maotna tina novél coronavirus; Aljazair 3,382 kasus sareng 425 maotna; Tunisia 939 kasus sareng 38 maotna; sareng Libya 61 kasus sareng dua maotna.

Hamid Goumrassa, analis sareng wartawan di Algiers El Khabar koran, ngawartoskeun ka The Media Line yén sanaos aya bedana panyebaran sareng pangaruh virus di antara nagara-nagara Afrika Kalér, Aljazair sareng Maroko sami sareng jumlah anu kaserang. "Salaku tambahan, dua nagara ngagaduhan jumlah maotna paling luhur henteu ngan diantara nagara-nagara Afrika Kalér tapi di buana Afrika," saurna.

Goumrassa ngajelaskeun yén kaseueuran inféksi dikirimkeun ngalangkungan Algeria anu sumping ti Éropa, khususna Spanyol sareng Perancis, "anu nginféksi baraya sareng lingkunganana, anu nyumbang langsung kana nyebarkeun virus."

Anjeunna nunjukkeun yén henteu sapertos Aljazair sareng Libya, anu ékonomi na ampir sadayana gumantung kana pendapatan tina ékspor minyak bumi, Tunisia sareng Maroko biasana ngandelkeun terutama kana pariwisata. Duanana sektor parantos musnah ku pandemi global.

"Ti saprak 2014, Aljazair parantos nyanghareupan krisis kakurangan sumberdaya kauangan kusabab turunna harga minyak. Ayeuna harga parantos ambruk, kaayaan janten langkung rumit, "saurna.

Goumrassa nyarios yén pamaréntah Aljazair nyobian pikeun mastikeun deui warga yén kaayaan éta aya dina kaayaan anu terkendali.

Tapi, anjeunna nambihan, "Ahli kauangan pesimis bahkan sateuacan krisis coronavirus. Sigana mah pamaréntah henteu sanggup ningkatkeun beban [pajak] kana ékonomi; aya defisit. Aljazair bakal nyanghareupan krisis anu leres-leres henteu acan pernah dilakukeun. "

Ahli médis internasional parantos ngaramal yén padamel Cina bakal ngirimkeun COVID-19 ka Afrika tapi aranjeunna salajengna negeskeun yén kasus anu didiagnosis sumping liwat Éropa. Salaku akibatna, kaseueuran nagara-nagara Afrika ngagantungkeun hiber sareng nutup watesna.

Di Libya anu dibekukan perang sipil, Ziad Dghem, anggota Déwan Perwakilan anu berbasis di Tobruk (anu disebut "pamaréntah Tobruk" anu Angkatan Darat Nasional Libya parantos nyatakeun kasatiaan) sareng pangadeg Gerakan Federal di Libya, ngawartoskeun The Media Line yén kaayaan éta henteu saé dina tingkat politik, sareng pastina henteu dina tingkat kaamanan, kahirupan sareng ékonomi, "utamina ku krisis harga minyak anu mangaruhan pisan ka nagara sapertos Libya, anu ngan ukur sumberdaya ékonomi na nyaéta minyak."

Nanging, Dghem nunjukkeun yén populasi leutik sareng cadangan minyak ageung bakal ngabantosan nagara dina kaayaan krisis.

"Pikeun tingkat anu tangtu, otoritas Libya ngontrol kaayaan dina hal panyebaran virus, sabab bahkan di jaman normal nagara sanés hub pikeun wisatawan atanapi wisatawan atanapi pusat komersial," sambungna. "Éta nagara-nagara anu gaduh padagangan perdagangan sareng lalu lintas anu pangunjung paling kapangaruhan dina hal panyebaran COVID-19."

Donia Bin Othman, ahli hukum sareng analis politik, ngawartoskeun ka The Media Line yén urang Tunisians parantos dikarantina di bumi salami langkung ti sabulan. Saprak mimiti krisis, pamaréntah parantos fokus kana populasi anu kakirangan rentan ka virus, sareng nyandak kaputusan penting pikeun nyubsidi lembaga ékonomi leutik sareng sedeng.

"Perkawis persiapan ékonomi, perdana menteri ngumumkeun bantosan sosial ka sakitar 900,000 kulawarga anu jumlahna diperkirakeun $ 50 juta (145 juta dinar Tunisia)," Bin Othman ngajelaskeun. "Salaku tambahan, $ 100 juta (290 juta dinar) dialokasikan ka lembaga sareng jalma anu teu padamelan kumargi akibat tina krisis coronavirus."

Sumawona, anjeunna nyarios yén nagara éta parantos ngajanjikeun nyayogikeun 60,000 parsél bahan pangan ngalangkungan Uni Tunisia pikeun Jaminan Sosial, pikeun dikirimkeun ka bumi antara 3 April sareng akhir Ramadan.

"Aya upaya anu hébat, sareng anu paling penting nyaéta digitalisasi padamelan di tingkat Kamentrian Sosial. Teu aya ragu yén hal anu positip parantos kaluar tina krisis ieu: kami kapaksa dianggo gancang dina digitalisasi, sareng urang kedah neraskeun ieu saatos krisis sareng ngageneralisasikeunana dina sadaya tingkatan, "saur Bin Othman.

Anjeunna nambahan yén prosedur pamaréntahan anu difasilitasi sareng téknologi sapertos kitu, ngadeukeutkeun jasa ka wargana sareng ngabantosan pikeun ngirangan korupsi sareng ngagagalkeun jalma korup. "Langkung seueur urang ngirangan jumlah jalma anu campur dina tingkat administrasi, beuki urang ngirangan kasempetan nyogok," sa Bin Othman.

Krisis COVID-19 negeskeun pentingna kaséhatan masarakat sareng sektor publik dina umumna, sareng kumaha pentingna pikeun nanem modal langkung seueur dina séktor ieu sareng dina réformasi, saurna.

"Krisis ieu kedah nyababkeun munculna dunya anyar anu langkung merhatoskeun lingkungan sareng planét urang, ogé jalma-jalma anu damel pikeun ngembangkeun énergi terbarukan sareng ngarobih kaayaan, kakuatan, sareng moral di masarakat, sareng kabijakan sosial," Bin Othman nyarios.

Pendapatan Pariwisata Afrika Kalér parantos langkung handap, khususna ti Amérika Kalér saatos insiden teror anyar-anyar ieu.

nu Déwan Pariwisata Afrika damel sareng nagara-nagara Afrika Kalér dina program Travel Hope Project na

by DIMA ABUMARIA  , Garis Média

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Garis Média