Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Dimimitian saminggu dina catetan anu optimis, pamimpin Kapuloan Cayman ngabagéakeun hasil "henteu positip" anu diumumkeun dinten ayeuna sareng nyatet yén upami hasil anu sami teras-terasan salami sésana minggu ieu, pelonggaran terbatas panyumputan Tempat Panyumputan Tempat tiasa dimungkinkeun dina waktos anu payun. Ieu teh Kapuloan Cayman resmi apdet wisata COVID-19 saréréa parantos ngantosan.

Dina konperénsi pers kamari (Senén, 27 April 2020), doa-doa dipimpin ku Pendeta DA Clarke tina Asosiasi Pendeta.

Pamingpin Cayman ngarepkeun yén ku ningkatna tés pikeun ngukur panyebaran panyakit di masarakat, sadayana saé ogé bakal tiasa nyandak kaputusan dina waktos anu singget pikeun nyantai sababaraha larangan anu ketat anu dilakukeun ka komunitas Kapuloan Cayman pikeun merangan COVID-19.

Tekenan pamaréntah teras-terasan ngaleungitkeun transmisi komunitas sareng kasuksésan di dieu bakal ngabimbing kaputusan ngeunaan bersantai tina panyumputan dina larangan tempat.

Kapala Petugas Médis, Dr. John Lee dilaporkeun:

  • Henteu aya hasil anu positip sareng 208 hasil négatip dilaporkeun ayeuna.
  • Total positip tetep aya dina 70 anu kalebet 22 kasus asimtomatik, lima panarimaan di rumah sakit - tilu di Otoritas Jasa Kaséhatan sareng dua di Kaséhatan Kota Kepulauan Cayman, kalayan henteu aya dina ventilator sareng 10 anu pulih sapinuhna.
  • Jumlahna aya 1,148 anu parantos diuji, kalebet sababaraha conto skrining.
  • Pendekatan anu béda tiasa diadopsi pikeun Kapulauan Suster anu parantos diasingkeun sareng hiji kasus anu positip sareng dimana tés bakal réngsé minggu ieu. Pamaréntah panginten tiasa ngendalikeun larangan pikeun Little Cayman sareng Cayman Brac langkung tiheula di Grand Cayman, upami teu aya bukti COVID-19 di Kapulauan Sister.
  • Masker berharga dina pencegahan COVID-19 nalika dianggo sasarengan sareng protokol anu diperyogikeun sanés kalebet ngumbah panangan sareng ngalaksanakeun jarak sosial.
  • Anjeunna nyungkeun jalma-jalma nganggo topéng, upami aranjeunna tiasa kéngingkeun éta, nalika ngalih di tempat umum.
  • Sanaos henteu aya target ayeuna pikeun jumlah tés anu bakal dilakukeun ku laboratorium di Otoritas Jasa Kaséhatan (HSA) sareng Rumah Sakit Dokter, aranjeunna gaduh kamungkinan pikeun ngalakukeun 1,000 saminggu.

Perdana, Hon. Alden McLaughlin ngadawuh:

  • Premier disebatkeun salaku "warta anu saé pisan" tina 208 hasil négatip anu ditampi dinten ayeuna tapi ngingetkeun yén "urang moal tiasa kabawa jauh" ku inpormasi ieu.
  • Aya 500-600 sampel dina prosés uji coba sareng upami éta ngungkabkeun henteu aya hasil anu positip dibarengan sareng tés skala anu langkung ageung, aya alesan pikeun ngarepkeun yén Kapuloan Cayman henteu ngagaduhan transmisi komunitas anu lega.
  • Sedengkeun positip masing-masing dipiharep bakal muncul dina hasil tina tés anu langkung lega, Kapuloan Cayman bakal teras damel dina ngaleungitkeun panyakit, sabalikna tina ngabasmi, sami sareng pendekatan Selandia Anyar pikeun krisis.
  • Kasus perorangan tiasa gancang dicirikeun, teras diisolasi sareng kasehatan disayogikeun gancang ka anu meryogikeun sahingga teu aya transmisi komunitas tina positip salajengna.
  • Sacara global, jalma anu gancang teuing muka deui kedah ngahanca ukuran anu dibatesan sapertos curfews. "Kami bertekad moal ngantep éta kajantenan di dieu - sareng kaleungitan pangasilan tina bulan pengorbanan anu katukang."
  • Pamaréntah gaduh rencana pikeun muka deui anu bakal dibahas sareng dikaji di Kaukasus teras Kabinet pikeun ngabantosan nangtukeun léngkah-léngkah dina ngaleupaskeun larangan.
  • Upami wates Little Cayman dijaga katutup sareng teu aya kasus anu aya, pulau tiasa dinyatakeun bebas COVID-19. Kitu ogé, dina Cayman Brac, sanaos langkung ageung pendudukna, tiasa dimungkinkeun pikeun ngirangan résiko panyebaran masarakat.
  • Di Grand Cayman, éta bakal langkung lami. Sareng panyumputan di tempat-tempat larangan pikeun kadaluarsa dina dinten Jumaah, 1 Méi, upami hasil tés salami sésana dina saminggu sakumaha ngagumbirakeun sapertos ayeuna, Pamaréntah tiasa ngarobih panyumputan di tempat-tempat larangan ayeuna parantos aya. Analisis diayakeun pikeun nangtoskeun mana waé kagiatan sareng kelompok mana di masarakat anu paling henteu gaduh resiko pikeun mindahkeun komunitas anu utama.
  • Layanan pos dibuka deui dina waktos terbatas ti dinten Rebo, 29 April, kalebet mukaan hiji lokasi kantor pos di masing-masing tilu pulau ogé nyortir sadaya surat anu ditampi sareng pangiriman ka kotak pos masing-masing di kantor pos.
  • Sigana mah industri pariwisata bakal ditutup salami sésana taun ieu.
  • Ngeunaan pamayaran mancén, Perdana Menteri McLaughlin nyatakeun yén undang-undang éta ditetepkeun dina jangka pondok. Anu nampi, upami disatujuan, tiasa ngarepkeun pamayaranana salami 45 dinten saatos ngalamar. Saatos aplikasi anu dilakukeun pikeun panyadia pensiun ku jalma-jalma anu ningali pangmayaran tina kontribusi pensiunna, cenah panyadia kedah nampi panarimaan aplikasi dina tujuh dinten, mutuskeun lamaran dina 14 dinten saatos éta sareng nyayogikeun pamayaran upami disahkeun, sadayana dina 45 dinten total .
  • Salah sahiji anu mimiti diidinan dibuka deui, nalika larangan direda, nyaéta perusahaan pembersih kolam renang.
  • Watesan panggunaan pantai sigana bakal diteruskeun dina waktos anu caket.
  • Anjeunna ngahaturkeun nuhun ka Fosters pikeun nyumbangkeun telepon sélulér pikeun manula anu jaga di padumukan sahingga aranjeunna tiasa ngahubungi kulawargana.

Anu Kagungan Gubernur, Tuan Martyn Roper ngadawuh:

  • Mimiti minggu hareup, hiber bakal angkat ka La Ceiba, Honduras.
  • Anjeunna ngadorong urang Caymanians di Kapuloan Bay anu panginten hoyong uih deui ka Kapuloan Cayman ngalangkungan penerbangan La Ceiba balik tapi henteu tiasa dugi ka La Ceiba ngahubungi www.emergencytravel.ky sahingga kantorna bakal ngagaduhan ideu nomer sareng tiasa berdialog sareng aparat Honduran.
  • Anu ngumbara ka La Ceiba kedah nyandak sertipikat anu disayogikeun ku dokter yén aranjeunna COVID-19 bébas diidinan badarat di Honduras ku otoritas nagara éta.
  • Salajengna penerbangan sapertos kitu, upami aya paménta, tiasa diusahakeun deui. Kantorna tiasa ngabantosan syarat diplomatik pikeun mempermudah.
  • Sajumlah leutik urang Caymanians sareng PR bakal sumping ngalangkungan hiber mulang ti Honduras sareng aranjeunna bakal lebet kana isolasi wajib 14 dinten di fasilitas pamaréntahan.
  • Hiber ka Mexico ayeuna dijadwalkeun pikeun Jumaah, 1 Méi pikeun urang Méksiko anu parantos disahkeun ku Pamaréntah Méksiko sareng Cayman Airways bakal ngahubungi aranjeunna langsung.
  • Hiber BA airbridge Salasa ayeuna parantos pinuh. Sajumlah jalma anu ngantosan angkat, kalebet 40 urang Filipina, bakal angkat dina pesawat.
  • Penerbangan ka Miami, dina 1 Méi, ogé pinuh.
  • Piagam swasta ka Kanada anu bakal ngijinkeun piaraan pikeun ngarambat anu diayakeun ku jalma swasta kalayan biaya 1,300 dolar Kanada unggal tikét. Detil bakal disayogikeun dina tulisan média sosial Gubernur.
  • Penerbangan ka Kosta Rika sareng Républik Dominika diperkirakeun diumumkeun pikeun minggu payun.
  • Anjeunna ngahaturkeun nuhun ka Konsul Kehormatan, ogé sadayana di Cayman Airways sareng Otoritas Bandara pikeun damelna dina hal ieu.
  • Dana anu diatur sektor swasta anu diarepkeun diumumkeun tiasa ngabantosan anu meryogikeun bantosan kauangan pikeun aksés hiber.
  • Upami aya paménta deui, penerbangan salajengna bakal ngudag. Anjeunna ngadorong sadayana pikeun nganggo formulir online kanggo nyayogikeun detil na tibatan dina telepon.
  • Anjeunna ngadorong anu hoyong angkat dina sababaraha dinten ka payun pikeun ngirim email [email dijaga] pikeun mastikeun Kantor Gubernur sadar pisan kana paménta hiber ka hareup.

Menteri Kaséhatan, Hon. Dwayne Seymour ngadawuh:

  • Menteri masihan ngagorowok ka Dart Organisasi pikeun sadaya padamelan aranjeunna salami waktos ieu.
  • Anjeunna ngumumkeun Bank Darah kadua anu ayeuna aya di Palang Merah HQ di Huldah Avenue, anu nampi sumbangan kahijina minggu kamari. Fasilitasna kabuka dina dinten Kemis ti jam 10 énjing ka 3 sonten. Kanggo janji kanggo nyumbang getih, kontak www.bloodbank.ky atanapi nelepon 244-2674. Unit Bank Darah primér aya di HSA. Anu parantos gering nembé henteu tiasa nyumbang salami dua minggu.
  • Anjeunna ngahaturkeun nuhun ka Davenport Development pikeun nyumbangkeun 7,000 masker kanggo HSA.
  • Anjeunna muji program Kadua Kadua anu ngabantosan palaku pikeun ngahijikeun deui ka masarakat sareng nyatet yén dua tina program éta parantos hasil diintegrasikeun kana staf Departemen Kaséhatan Lingkungan sareng aranjeunna damel saé dina padamelanna.
  • Anjeunna negeskeun syarat DEH pikeun miceun alat panyalindungan COVID 19 khususna masker sareng sarung tangan anu leres.
  • Anjeunna ogé ngagorowok ka barudak sareng murid ngalaksanakeun padamelan sakola sareng ngabantosan sepuhna di bumi.

#rebuildingtravel

 

Nyitak Friendly, PDF & Email