Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Ditulis ku Harry S. Johnson

Perdana Hon. Alden McLaughlin ngumumkeun salami dinten ieu (5 Méi 2020) pengarahan pencét COVID-19 yén curfew atos di Little Cayman parantos diangkat, épéktip wengi ayeuna Éta sumping salaku Chief Medical Officer Dr John Lee ngajelaskeun yén 94% Little Cayman ayeuna parantos ngasilkeun hasil négatip.

Dr Lee ogé ngalaporkeun tilu hasil négatip sareng 221 négatip.

Paduka Gubernur ngadorong warga negara Kosta Rika pikeun ngamanfaatkeun diri tina épakuasi évakuasi Jumaah ieu, 8 Mei. Hiber anu sanés ka Honduras ogé bakal dilaksanakeun dina dinten Jumaah sareng upaya salajengna pikeun ngatur perjalanan kaluar ka tujuan anu sanés tetep dijalankeun.

Tungtungna, Menteri Kaséhatan nandaan liburan Cinco de Mayo, sateuacan nyatakeun yén pengumuman badé didamel ngeunaan asuransi kasihatan. Anjeunna negeskeun yén bentang bumi anu badé nganggo TPA pikeun miceunan limbah hejo kedah ngagaduhan dokuméntasi anu leres, kalebet serat pengecualian ti otoritas anu kompeten.

 

Kapala Petugas Médis Dr John Lee dilaporkeun:

  • Proses "muka konci" anu dipentaskeun ngamungkinkeun pamaréntah pikeun teras-terasan menilai tingkat ancaman sareng nyandak kaputusan dumasar kana résiko dina waktos éta.
  • COVID-19 sigana masih aya di Grand Cayman; panyakitna tiasa muncul deui sareng nomer naék naék deui. Éta sababna aya prosés muka konci anu dipéntaskeun.
  • Kami terus ningkatkeun tés, pikeun ngadeteksi naha aya COVID-19 hadir dina nyandak kaputusan anu diinformasikeun.
  • 94% penduduk Little Cayman parantos balikkeun hasil tés négatip; kami masih ngantosan sababaraha hasil deui bakal hasil.
  • Dinten ayeuna aya tilu kasus positip anu salajengna: hiji kasus mangrupikeun kontak jalma positip anu dipikaterang, tapi dua anu sanés kapendak positip tina program panyaringan. Sadaya positip ieu aya dina Grand Cayman.
  • Tina 224 hasil anu dilaporkeun dinten ayeuna, éta tilu positip, sésana 221 négatip.
  • 48 tina hasil éta diuji ngalangkungan Rumah Sakit Dokter.
  • Jumlah total kasus ayeuna aya dina 78 positip, kalayan 8 gejala; 35 asimtomatik; 2 ngaku di Kota Kaséhatan (ngaku kusabab sabab séjén) sareng 30 pulih. Angka-angka ieu terus ningkat di saluareun dewan.

 

Perdana Hon. Alden McLaughlin ngadawuh:

  • Waktos curfew di Little Cayman bakal dicabut, mulai sore ieu, nyaéta jam malam atos jam 8 sonten - 5 enjing dinten Senen - Saptu sareng sadidinten dinten Minggu moal diterapkeun deui.
  • Kabinet parantos ngumumkeun sakumpulan peraturan anyar: Pencegahan, Kontrol sareng Penindasan Peraturan COVID-19 (2020) anu bakal ngaluarkeun peraturan pang anyarna ti Little Cayman.
  • Pas peraturan na diétés, hiji-hijina bekel anu bakal aya hubunganana sareng Little Cayman anu aya kaitanana sareng kurva lemes atanapi panyumputan tempat-tempat anu aturan anu aya hubunganana sareng jarak fisik atanapi sosial. Ieu kalebet perawatan genep kaki antara jalma-jalma di jero rohangan di tempat umum sareng pamilik / operator tempat umum kedah ngawatesan jumlah palanggan di tempat umum éta iraha waé sahingga palanggan tiasa ngajauhkeun diri ku genep suku.
  • Topéng diamanatkeun di tempat anu ditutup, tempat umum di Little Cayman.
  • Perjalanan antara Kapuloan diwatesan pikeun tanaga penting, sakumaha anu ditunjuk ku otoritas anu kompeten. Salaku tambahan, palancong anu sanés ka Little Cayman kedah nganggo karantina salami 14 dinten dina Grand Cayman atanapi Cayman Brac, diuji sareng balikeun hasil négatip sateuacan aranjeunna diidinan lebet Little Cayman. Wates watesna ditutup.
  • Dinten Minggu ieu mangrupikeun Hari Ibu sareng nalika urang ngagungkeun ibu-ibu diarepkeun sadayana ibu-ibu ngagaduhan istirahat anu pantes tina rutinitas sadidinten. Pesen tuang ti réstoran teras kintunkeun. Ogé, tukang kembang tiasa ngantunkeun dina Hari Ibu sabab parantos dibébaskeun dibébaskeun.
  • AL Thompsons sareng Kirk Home Center bakal kabuka pikeun drive-through koleksi barang-barang anu tos dipesen.

 

Anu Kagungan Gubernur, Tuan Martyn Roper ngadawuh:

  • Hasil positip diantara staf garis depan ngeunaan, tapi henteu leres-leres teu disangka-sangka.
  • RFA Argus katingali lepas pantai dinten ayeuna sareng helikopterna parantos ngamalkeun dinten ayeuna nganggo RCIPS, pandangan anu berkesan pisan. Aranjeunna ayeuna angkat ka basisir sanés.
  • Kami ngalakukeun sadayana anu kami mampu pikeun ngabantuan dina penerbangan; langkung British Airways air-bridges bakal diatur.
  • Anjeunna ngaku masalah masarakat, khususna anu hariwang ngeunaan aksés ka lembaga pendidikan di Inggris, Amérika Serikat sareng Kanada.
  • Aya hiber Jumaah ieu, 8 Mei ka Kosta Rika, sareng korsi sayogi. Warga Kosta Rika kedah nganggo kasempetan ieu.
  • Penerbangan Honduras, ogé dina Jumaah, 8 Méi, bakal mawa sajumlah leutik urang Caymanians sareng warga permanén deui. Anjeun bakal tiasa mesen kanggo balik deui kana hiber éta ti énjing.
  • Dua gogorowokan: ka pastor anu nyéépkeun 72 jam saum sareng ngadoa pikeun karaharjaan sareng kaséhatan sadayana.
  • Ogé ka Sue Winspear, Auditor Jénderal, sareng 28 entitas sektor publik anu patepung dina 30 April deadline statutory sareng nampi opini Inok anu henteu mumpuni. Hatur nuhun khusus pikeun HSA anu patepung éta deadline sanaos tantangan anu ayeuna dilakukeun.

 

Menteri Kaséhatan Dwayne Seymour ngadawuh:

  • Anjeunna ngakuan Frank E. Kembang pikeun maturan solat na dina pengarahan dinten ieu.
  • Anjeunna nitenan perayaan Cinco de Mayo ayeuna.
  • Ngagorowok ka staf NAU pikeun dédikasi pikeun ngabantosan jalma anu rentan.
  • Kamajuan parantos dilakukeun dina diskusi anu teras-terasan ngeunaan telemedicine, kalebet sareng panyawat kasehatan sareng Komisi Asuransi Kaséhatan. Pengumuman bakal dilakukeun akhir minggu ieu ngeunaan asuransi kasihatan.
  • Basis data éléktronik parantos disiapkeun pikeun ngalacak pasokan konci anu sayogi sacara nasional sareng nyayogikeun inpormasi real-time ngeunaan PPE anu aya. Éta dikokolakeun ku Wakil Auditor Jénderal. Data parantos disayogikeun ku Kapala Pimpinan Keuangan HSA. Registrasi bakal medar ka mitra dina waktos dua dinten.
  • Déh hoyong ngadorong bentang bumi pikeun miceun limbah héjo di TPA, tapi éta jalma kedah nampi pengecualianana liwat Curfewtime. Ngan hiji kendaraan dina hiji waktos bakal diidinan lebet ka daérah lungsur-langsar. Sadaya jalma kedah nyayogikeun KTP sareng dokuméntasi dina paménta staff. Usaha kedah dibebaskeun sareng gaduh dokuméntasi anu ditangtoskeun.
  • Sistem alfabét dilarapkeun pikeun pembuangan sampah umum anu langkung ageung di TPA.

 

Manajemén Bahaya Diréktur Kapuloan Cayman Danielle Coleman ngumumkeun:

  • 365 jalma parantos diasingkeun dina lima fasilitas pamaréntah.
  • 125 jalmi ayeuna aya di fasilitas, kalebet 12 ti tim bantuan militér ti Inggris.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email