Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Belize: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Belize: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Perdana Menteri Bélis Rt. Hon. Dean Barrow
Ditulis ku Harry S. Johnson

Perdana Menteri Bélis Rt. Hon. Dean Barrow ngaluarkeun pernyataan ieu dinten:

Abdi hoyong masihan anjeun pembaruan ngeunaan kaayaan maén ngeunaan kami Covid-19 perjuangan. Sateuacan kuring ngalakukeun éta, sanaos, kéngingkeun kuring kasempetan pikeun ngucapkeun salam kuring pikeun pamulihan gancang pikeun Yang Terhormat Said Musa, tilas Perdana Menteri Bélis. Kuring ngarti yén anjeunna wengi katukang ditampi di rumah sakit anu ngalaman naon anu didadarkeun salaku stroke hampang. Kuring yakin yén kuring ngiringan sadayana urang Bélarus anu sanés ngarepkeun anjeunna gancang-gancang sareng pulih.

Ayeuna dina hal anu kuring usul pikeun énjing ieu, kuring bakal ngajantenkeun presentasi awal kuring saatos Dr. Gough anu saé bakal masihan anjeun tinjauan inventaris suplai sareng lintasan tés kami. Saatos éta, tangtosna, urang duaan bakal nyandak patarosan média.

Ayeuna, sakumaha anjeun terang, masih teu aya kasus COVID-19 anu dikonfirmasi anyar sareng Senén bakal janten 28th dinten, urang bakal ngahontal éta 28th pananda dinten, nyayogikeun posisi ieu pikeun henteu positif positip dugi ka akhir minggu ieu. Upami éta kajantenan, sareng urang ngahontal tonggak sejarah 28 dinten éta, urang tiasa ngajanjikeun anjeun rélaxasi langkung tina sababaraha watesan anu aya.

Komite Pengawas Nasional bakal rapat sapertos biasa dinten Senén, dituturkeun ku Kabinet dina Salasa. Aranjeunna bakal dipénta ayeuna pikeun nyayogikeun gerakan lintas kabupatén anu langkung ageung, khususna supados ngadorong pariwisata domestik. Hotel, sakumaha anjeun terang, parantos dipasihan ijin kanggo muka deui, tapi ayeuna kami sacara jelas bakal nyayogikeun kamampuan tamu lokal di hotél urang pikeun tiasa ngaraosan fasilitas, kalebet kolam renang, kalebet leumpang sapanjang pantai, sareng kalebet ngojay di laut. Tangtosna, syarat jarak jauh sosial bakal tetep aya sareng tempat ngojay kelompok sareng kelompok, upami anjeun badé tetep bakal dilarang.

Push pariwisata domestik ieu sacara alami nimbulkeun masalah urang dugi ka wisata asing. Kami jelas-jelas acan aya sareng tebakan pangsaéna mah, tebakan pangsaéna pribadi kuring, henteu sateuacan Juli. Éta, kuring hoyong dicatet, ogé posisi CARICOM sakumaha anu dibahas dina rapat virtual kepala anu lumangsung awal minggu ieu. Kuring badé jelaskeun, yén kuring henteu kantos nyarios yén muka wates urang kedah ngantosan vaksin. Éta sikep sababaraha nagara, sekutu urang Taiwan janten sapertos kitu. Éta sanés jabatan kuring. Sanaos pamustunganana éta gumantung kana Panitia Pengawasan Nasional sareng Kabinet, pandangan kuring sorangan ieu. Urang kedah émut yén virus, di sababaraha nagara, ngagaduhan tingkat kematian anu saluhur 12%. Sateuacan urang dibuka deui, ku sabab éta urang kedah ningal lintasan virus di Amérika Kalér sacara umum sareng Amérika Serikat khususna. Barina ogé, Amérika Serikat mangrupikeun pasar pariwisata pangageungna urang, tanggel waler pikeun langkung ti 75% aliran wisata urang. Salami tingkat inféksi di Amérika Serikat henteu dataran tinggi, urang bakal langkung waspada. Ogé, kami ngarepkeun, sanaos henteu kedah ngantosan, pangobatan anu épéktip pikeun anu janten gering parah saatos kaserang virus. Anu tangtosna tiasa ngijinkeun urang pikeun ngahalangan kadua halangan anu ku kuring nembe disebat nyaéta kasadiaan tés gancang anu épéktip. Anu terakhir sigana langkung caket sareng caket, janten alesan kuring sorangan pikeun ngaraos yén urang tiasa saé jalan sateuacanna dugi ka Juli. Kamampuh pikeun geuwat nguji wisatawan nalika kadatangan kedah janten wijen terbuka. Éta sanés jalan anu gagal, tapi urang jelas, sapertos biasa, kedah juggle nyalametkeun nyawa kalayan ngajagi ékonomi. Tes anu gancang bakal ngamungkinkeun urang ngantep sadaya wisatawan anu uji négatip saatos sumping. Kanyataan yén hiji atanapi dua tiasa teras ngéngingkeun virus éta, dina pandangan kuring, résiko anu tiasa ditarima. Janten tés gancang anu bisa dipercaya anu bakal janten pemicu pangsaéna pikeun anu diarepkeun pikeun dibuka deui pariwisata.

Malah sateuacan balikna wisatawan, urang kedah siap-siap pikeun balikna jalma-jalma Belize anu parantos terdampar di mancanagara. Kukituna, urang parantos ngaktipkeun rencana pikeun pamulanganana. Aranjeunna bakal, tangtosna, kedah lebet karantina. Kami keukeuh ngamimitian prosés ngantepkeun warga nagara urang balik sakumaha sakedik mungkin. Jelas bakal sateuacan pamasaran massal tina tes gancang anu nyugemakeun. Kusabab kitu urang kedah ati-ati ngatur aliran pangunjung urang sabab urang teu tiasa ngurus karantina jumlah anu seueur pisan upami sadayana milari deui dina waktos anu sami. Tapi kuring ngarepkeun detil logistikna, anu dikeureuyeuh malahan ayeuna, bakal dipublikasikeun langsung saatos rapat minggu payun.

Program Bantuan Pangangguran teras sareng nomer ayeuna nunjukkeun yén langkung ti 40,000 jalma ayeuna parantos disatujuan. Nya kitu ogé, bantosan katuangan teras-terasan sareng 23,913 rumah tangga, atanapi 91,052 individu, ayeuna parantos dilayanan. Di sisi anu sanésna, tetep teu acan hiji dolar nampi naon anu parantos dijangjikeun ku Lembaga Keuangan Internasional. Aranjeunna memang keukeuh, sanaos, yén dana antukna bakal sumping. Mémang, IDB nyatakeun yén anjeunna ngarepkeun dibubarkeun ku akhir bulan 12 juta BZ pikeun Kamentrian Kaséhatan. Samentawis tangtosna urang parantos nyéépkeun 6.2 juta dolar pikeun pengadaan suplai pikeun merangan COVID-19.

Ayeuna, dina waktos ieu kuring kedah, hanjakalna, nyarios sakedik ngeunaan impasse antara Pamaréntah sareng PSU. Dua serikat kerja sanésna henteu parantos jelas ngeunaan jabatan khususna janten kuring kedah konsentrasi khususna dina PSU. Aya halangan antara kami kusabab usulan kami yén petugas publik kedah henteu kéngingkeun kenaikan kanggo taun fiskal ieu 2020/2021. Ogé, yén perwira publik senior kedah satuju kana pangirangan tinangtu tunjangan na; sareng pamustunganana, yén kedah aya panyangkeman bagian tina hadiah sareng tunjangan pikeun sadaya perwira kontrak kalebet, tangtosna, kapala perwira eksekutif.

Ukuran ieu leres-leres diperyogikeun tapi nyatana aranjeunna kacukupan henteu cekap. Kieu sababna. Potret gambar tina gambar kauangan ayeuna siga kieu. Pikeun bulan April 2020 kumpulan pajak bisnis sareng GST sasarengan ngan ukur 48% tina anu dikumpulkeun dina April 2019. Turunna ieu tina 45.8 juta dolar dina April 2019 janten ngan 21.8 juta dolar dina April 2020. Émut ogé yén pajak ieu dibayar tunggakan, janten upami nyarios. Janten, koleksi April 2020 utamina hubunganana sareng kagiatan bisnis Maret 2020. March éta, tangtosna, sateuacan lockdown. Intina, yén koleksi bulan Mei taun ieu anu aya hubunganana sareng kagiatan bisnis April 2020, nalika lockdown na pangaruhna lengkep, bakal ningali ragrag anu langkung parah. Proyéksi, kanyataanna, turunna April ka 21.8 juta dolar bakal turun deui ngan ukur 11.2 juta dolar dina Méi. Ayeuna pertimbangkeun langkung jauh yén Customs and Excise ogé murag dina April 2020 janten 20 juta dolar. Éta turunna 10 juta dolar dina April 2019. Deui, pendapatan Bea Cukai biasana pikeun barang-barang anu dipesen sateuacan dikonci. Pola anu sami sareng pajak bisnis sareng GST, bakal teras-terasan ngeunaan penghasilan Bea Cukai. Sasuai, pangirangan barang-barang anu dipesen saatos mimiti lockdown bulan kamari ieu, bakal ningali ragrag salajengna dina koleksi Bea Cukai dina Méi 2020. Pertimbangkeun tungtungna yén tagihan upah Pamaréntah bulanan nyaéta 45 juta dolar. Éta hartosna yén 41.2 juta anu dikumpulkeun tina pajak bisnis, GST sareng Bea Cukai di bulan April moal tiasa nyumponan tagihan upah bulanan 45 juta-dolar. Caritana tetep henteu bérés di dinya sabab, tangtosna, biaya operasi Pamaréntahan anu sanés. Ieu kalebet jasa hutang, utiliti, pasokan, bahan bakar, sareng pengeluaran modal; sareng aranjeunna ngahasilkeun 45 juta dolar deui pikeun total Pamaréntahan Bélis pelepasan bulanan 90 juta dolar. Tapi, kuring ngulang deui, urang ngan ukur ngoleksi 41.2 juta dolar dina bulan April sareng ngarepkeun henteu langkung ti 30 juta sadayana dina Méi. Abdi émut ka Mr. Kecap-kecap Micawber anu kawéntar dina Dickens's David Copperfield. Nya dina kontéks éta proposal GOB, meryogikeun pangorbanan paling minimal tina anu dibayar tina dompét umum, kedah ditingali. Sadaya anu urang pénta nyaéta perwira publik sareng guru nyerah paningkatan kanggo taun fiskal 2020/2021. Dina kasus kapala departemén sareng perwira senior senior sanésna, aranjeunna parantos ngahontal puncak timbanganana sareng ngarah henteu nambahan. Sasuai, aranjeunna dipénta nyerah satengah tina sangu hiburanana. CEO kedah ngorbankeun lima persén hadiahana sareng bagian tina tunjangan na. Sareng sadaya perwira kontrak sanésna sami-sami nyerahkeun sababaraha hadiah sareng sababaraha tunjangan. Menteri parantos ngahapunten gajih sabulan sareng 800 dolar tiap bulanna. Janten, kelompok beku paningkatan nyaéta, dina istilah dolar, dipénta jumlah pangleutikna sadayana. Janten, aparat umum, sapertos guru, kedah masihan sahenteuna sadaya karyawan Pamaréntah Bélis. Ayeuna anjeun parantos nguping kuring nyarios ka umum yén kuring bakal ngalakukeun bencana pikeun henteu pernah némpél gaji penting guru sareng perwira umum. Janten, aya jaminan éta sareng akibatna ngan ukur sakedik nyungkeun paningkatan sareng, pikeun manula, sababaraha tunjangan. Dina kaayaan kuring éra pisan ku kagorengan hususna PSU. Pakasaban sektor swasta parantos ditumpes ku pandemi. Ngalangkungan 80,000 jalmi anu kedah ngalamar pangangguran. Kaayaan sadayana anu henteu nganggo tuangeun pikasieuneun. Janten, GOB wajib, bahkan dina nyanghareupan runtuhna pendapatan, ngupingkeun sasambatna sareng ngagulung bantosan ka aranjeunna. IDB nembé negeskeun yén sadaya ékonomi gumantung pariwisata di dunya Bélis mangrupikeun hit anu katilu parah. Tapi di tengah-tengah karusakan sosial sareng ékonomi anu nyebar ieu, dina nyanghareupan sumur langkung ti 80,000 jalmi anu teu padamelan sareng kamana, Pamaréntah Bélis tetep keukeuh ngajaga gaji penting perwira publik. Sanaos kitu, aranjeunna nolak ngalakukeun pangorbanan leutik anu urang nyungkeun. Kuring nyarios tanpa reservasi posisi aranjeunna moal ditarima. Aranjeunna ngagaduhan tradisi pangorbanan anu reueus tapi aranjeunna ngahinakeun ayeuna ku kaarohan. Anu sanés kedah sangsara, anu sanés kedah ngorbankeun, tapi sanés aranjeunna. Éta henteu kahartos sareng Pamaréntah moal ngagaduhan éta. Nalika urang angkat ka Bank Sentral Bélis nginjeum sajumlah ageung anu diperyogikeun kanggo mayar perwira publik, urang dugi ka sakedik ngajantenkeun sektor swasta. Nanging sektor swasta teu raoseun. Janten, upami PSU tetep nolak bahkan kontribusi alit anu urang butuhkeun, kuring henteu ningali kumaha opini masarakat anu tanggung jawab tiasa ngantepkeun aranjeunna kabur. Pamaréntah moal ngantepkeun aranjeunna kabur. Naon anu urang nempatkeun ka aranjeunna bakal ngahémat ngan ukur 17 juta dolar sadayana. Éta mangrupikeun serelek dina ember nunjukkeun yén kami ningali ka langkung ageung tibatan 450 juta dolar, kakurangan pendapatan kumat anu diakibatkeun pandemi pikeun taun fiskal ieu. Éta ampir satengah tina pendapatan anu diramalkeun. Kaayaan ieu, kuring ngulang deui, moal tiasa diitung deui sareng Pamaréntah Bélis badé ngalakukeun naon anu urang kedah. PSU nyarioskeun perkawis badé ka Pengadilan. Nya, kuring bakal ngingetkeun ka aranjeunna yén teu aya pengadilan anu tiasa maréntahkeun Pamaréntah mayar anu sanésna teu gaduh.

Hayu atuh, kalayan lega harita, giliran ayeuna kana dua pengumuman langsung. Upacara Ulang Tahun Ratu, dijadwalkeun pikeun 24 Méi ieu, nuju dibatalkeun. Di sisi luhur, urang ngarepkeun, dinten Senén, nampi proposal pikeun pembukaan deui gereja-gereja sareng tempat ibadah urang.

Hiji perkawis akhir. Patarosan parantos dikedalkeun kumaha dunungan pikeun ngubaran karyawan-karyawan anu dipecat pikeun periode anu pondok tina lockdown anu kuat tapi dina sababaraha kasus ayeuna badé damel deui. Departemen Tenaga Kerja ngumumkeun yén éta siap siap mamatahan unggal hal. Tapi salaku aturan umum, kami ngarepkeun padamelan aranjeunna diperlakukeun salaku kontinyu supados henteu prasangka hakna pikeun pensiunan atanapi pensiunan akhir.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email