Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi

Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Kapuloan Cayman: Pembaruan Wisata COVID-19 Resmi
Ditulis ku Harry S. Johnson

dina Covid-19 konferensi pers, pamimpin Kapuloan Cayman negeskeun deui yén étika anu aya di balik réspon Kepulauan Cayman kana pandemi COVID-19, terus nempatkeun kahirupan di luhur sagala pertimbangan anu sanés.

Saatos do'a anu dipimpin ku Bapa Naveen D'Souza, para pamingpina ogé nekenkeun yén Pamaréntah ngupayakeun pisan pikeun mastikeun yén kagiatan ékonomi lokal, anu ngaraheutkeun, tiasa dibuka kalayan gancang sareng aman pikeun masarakat di masarakat. "Kapuloan Cayman henteu siap ngorbankeun kahirupan waé pikeun balik deui ka normal", saur Perdana Menteri Hon. Alden McLaughlin.

Anu langkung sepuh sareng kabeungharan élmu, hikmah sareng pangalaman anu aranjeunna bawa teras-terasan janten teras-terasan janten berharga pikeun cara hirup sareng nilai Caymanian.

Para pamimpin meredih ka sadayana di Kapuloan Cayman supados sabar sareng neraskeun kapercayaan kana langkah-langkah anu dikerjakeun.

 

Petugas Médis Kaséhatan, Dr. Samuel Williams-Rodriquez dilaporkeun:

  • Tina 297 hasil anu ditampi, 296 diuji négatip sareng hiji positip, anu mangrupikeun kasus transmisi komunitas sareng asimtomatik. Panilitian kumaha pasiénna katépaan parantos dimimitian ku Kaséhatan Umum, kalebet ngalacak kontak.
  • Tren ayeuna anu dominan négatip pikaresepeun pisan sareng langkung seueur panyaringan teras-terasan.
  • Di Klinik Flu HSA, aya 8 pasién kamari nalika hotline Flu nampi 14 telepon.
  • 90 jalma ayeuna nuju pamaréntahan ngajalankeun fasilitas isolasi wajib, salian ti 104 individu dina kasihatan mandat-kasehatan masarakat di masarakat.
  •  Saringan rutin anu dilakukeun pikeun lebet sakola unggal taun parantos ditunda kusabab kaayaan ayeuna kusabab perawat Kaséhatan Umum dikerahkan pikeun ngungkulan COVID-19.
  • Kaséhatan Umum parantos neraskeun genep minggu post-natal sareng klinik vaksinasi, damel babarengan sareng pediatrik di HSA, staf kaséhatan umum sareng sababaraha klinik swasta. Ti Senen, 11 Mei, jalma anu milari jasa kedah ngahubungi 244-2562 kanggo nyarios sareng perawat Kaséhatan Umum sareng kéngingkeun pembaruan; nyésakeun pesen upami aranjeunna teu kéngingkeun waleran, anu bakal gancang dibalikkeun.
  • Pasién sanés darurat ayeuna tiasa ngahubungi klinik prakték umum HSA pikeun kabutuhanana ku tele-ubar, resép atanapi panyilidikan. Klinik swasta ogé nyayogikeun jasa tele-ubar.
  • 2 rumah sakit lapangan kaséhatan umum dibentuk kedahna jumlah kasus ningkat kana titik dimana HSA dilebetkeun. Mudah-mudahan aranjeunna moal diperyogikeun tapi bisi waé. Éta bakal dipaké pikeun ngubaran penderita umum sareng COVID -19 kasus anu langkung ringan. Kusabab tren ayeuna tina hasil tés, upami fasilitas henteu dianggo aranjeunna tetep bakal nyayogikeun sumber daya anu teu pati berharga anu tiasa dibendung upami badai atanapi musibah anu sanés.
  • Naséhat pikeun anu nuju siap-siap damel deui: nginum seueur cairan, tetep fit mental sareng fisik, teraskeun latihan jarak sosial, pernapasan sareng kabersihan tangan.
  • Ayeuna teu aya rencana pikeun ngabersihan tempat-tempat umum.

 

Perdana Hon. Alden McLaughlin ngadawuh:

  • Kalayan tekanan anu teras dibuka deui, Premier nyatet yén bakal "tragis" parantos seueur pangorbanan dugi ka ayeuna sacara koléktif salaku bangsa sareng jalma ngan ukur miceun éta sadayana sabab sababaraha masarakat henteu tiasa ngantosan saminggu atanapi dua muka deui usaha.
  • "Étos" Cayman sajauh mungkin pikeun manusa nyaéta ngajaga kahirupan sareng henteu siap ngorbankeun kahirupan waé pikeun balik deui ka normal. Pandangan éta sanés bade robih dina tahap ieu. Janten sadayana dipilampah pikeun ningkatkeun pidangan sahingga otoritas gaduh paham anu saé pikeun panyebaran virus di masarakat, diteruskeun ku nyandak léngkah-lacak pikeun ngalacak, ngalacak sareng ngubaranana.
  • Kasabaran diperyogikeun ti sadayana sanaos diapresiasi yén padamelan sareng ékonomi penting.
  • Saeutik Cayman dileupaskeun tina pangpahanan; Cayman Brac ogé aya sababaraha pancegahan kaamanan tambahan anu maksa. Grand Cayman bakal aya dina posisi éta sanésna upami ningkatna hasil pamariksaan teras-terasan janten pikaresepeun sapertos aranjeunna ayeuna.
  • Kapuloan Cayman teras-terasan ngahargaan manula na, khususna pikeun hikmah, wawasan sareng cara aranjeunna ngabeungharan kahirupan dulur. Kahirupan maranéhanana penting.
  • Anjeunna ngahaturkeun salam ultah ka mantan Speaker DPR, Hon. Mary Lawrence, anu yuswa 80 dinten ayeuna, sareng tilas Kapala Pimpinan Pendidikan Ibu Islay Conolly anu parantos 97 dinten ayeuna, Ibu Hyacinth Rose sareng Ibu Miriam Anglin, ogé salam Hari Ibu pikeun sadaya ibu-ibu di masarakat.
  • Sésa-sésa fana tilas MLA, Ibu Leda Esterleen Ebanks ngagoler di LA dinten ieu, anu umbul-umbul umbulna satengah tiang salaku tanda hormat pikeun taun-taun jasa publik na. Premier ngarah tiiseun menit dina mémori na.
  • Téritori Luar Negeri Inggris ngalakukeun prestasi anu hadé pikeun ngaréspon COVID-19 sareng nyanghareupan, sapertos anu urang, konsékuansi ékonomi anu ngamajukeun jalan pikeun ngajaga nagara-nagara na ngalir salami 6-9 bulan ka payun tanpa wisatawan.

 

Anu Kagungan Gubernur, Tuan Martyn Roper ngadawuh:

  • Gubernur nyuarakeun Premier ngeunaan etos Kapuloan Cayman pikeun nyalametkeun nyawa sareng hormat anu sacara tradisional dipasihkeun pikeun manula di masarakat.
  • Anjeunna nawiskeun belasungkawa ka kulawarga Almarhum Ny Esterleen 'Esther' Ebanks sareng ucapan salamet ka tilas Speaker sareng mantan CEO anu dicatet ku Perdana Menteri.
  • Anjeunna ogé ngahargaan kana pendekatan anu dilakukeun ku seuseueurna di komunitas dina kaayaan syarat COVID-19.
  • Penerbangan évakuasi Kosta Rika sareng Honduras tinggaleun ayeuna.
  • Hiber Miami lumangsung dinten Jumaah, 15 Méi sareng tiasa dipesen langsung sareng Cayman Airways online atanapi ku nelepon 949-2311. Penerbangan balik kabuka pikeun panumpang anu tos disatujuan hungkul sareng Cayman Airways bakal langsung hubungan sareng aranjeunna.
  • Hiber ka Républik Dominika lumangsung dinten Minggu, 17 Méi sareng anu ngusahakeun perjalanan ogé kedah ngontak CAL sacara langsung. Pikeun ieu, reservasi CAL bakal kabuka antara 9 am-6 pm dinten Saptu sareng 1-5 pm dinten Minggu.
  • Sajauh ieu, 921 jalma parantos angkat dina penerbangan épakuasi sareng 370 wangsul.
  • Nya surak-surak pikeun 75 taunth ulang taun D-Day nandakeun pasrah tanpa sarat tina Nazi, Palang Merah dina Palang Merah dinten ayeuna sareng sukarelawan na.
  • Anjeunna ogé muji Aliansi pikeun Ngeureunkeun KDRT, anu babarengan sareng badan pamaréntah sareng Pusat Krisis parantos ngayakeun webinar pikeun jalma-jalma anu kapangaruhan ku kekerasan rumah tangga nalika pandemi lumangsung.

 

Menteri Kaséhatan Dwayne Seymour ngadawuh:

  • Menteri masihan ngagorowok ka sadaya ibu-ibu di Kapuloan Cayman pikeun Poe Ibu dinten Minggu.
  • Anjeunna nyorot konsér virtual "To Mother With Love" anu bakal diayakeun babarengan ku SDA Conference sareng Lions Club of Grand Cayman. Nampilkeun bakat Cayman anu pangsaéna sareng pagelaran tamu khusus ku seniman Injil internasional Glacia Robinson, acara ieu dilaksanakeun dinten Minggu 10 Méi tabuh 6 sonten sareng bakal disiarkeun langsung dina halaman Facebook konsér Lions Club of Grand Cayman sareng Cayman Mothers Day ogé disiarkeun engké dina CIG TV.

 

Diréktur HMCI Danielle Coleman ngadawuh:

  • Kapuloan Cayman aya dina jalur pikeun nyiapkeun COVID-19 sareng Usum Badai anu bakal datang.

 

Komisaris Pulisi, Mr. Derek Byrne ngingetkeun umum:

  • Kalayan pelonggaran larangan kurva di LC sareng CB minggu ieu larangan kurva handap tetep dugi ka 15 Méi 2020 tabuh 5 enjing.
  • Jam lemes atanapi panyumputan dina Peraturan Tempat ngeunaan Grand Cayman tetep dioperasikeun antara jam tina 5 enjing sareng 8 sonten poean Senen nepi ka Saptu.
  • Hard Curfew atanapi lockdown lengkep, simpen tanaga jasa ésénsial anu dibebaskeun tetep dikerjakeun CB antara jam 8 wengi sareng 5 enjing unggal wengi Senén dugi ka Minggu kalebet. On Grand Cayman, ieu curfew sesah antara jam tina 8pm sareng 5 enjing wengi Senén dugi ka Minggu kalebet jeung Jam malam keras 24 jam dinten Minggu - ti tengah wengi Sabtu dugi ka tengah wengi Minggu.
  • Mangsa latihan henteu langkung ti 90 menit diidinan antara jam 5.15 énjing sareng 7 sonten unggal dinten Senén dugi ka Saptu. Henteu kéngingkeun periode latihan Minggu dina mangsa kurfew. Ieu aya hubunganana sareng Grand Cayman hungkul sabab larangan ieu parantos dihapus dina CB sareng LC.
  • A curfew atos 24 jam lengkep sabab aya hubunganana sareng Akses Pantai ka Pantai Umum di Grand Cayman tetep dina tempat dugi ka Jumaah, 15 Méi tabuh 5 enjing. Ieu hartosna No aksés ka pantai umum di GC iraha waé dugi ka Jumaah 15 Méi tabuh 5 enjing. Ieu ngalarang jalma mana waé ti lebet, leumpang, ngojay, snorkeling, mancing atanapi ngalakukeun naon waé kagiatan laut di pantai umum di Grand Cayman. Watesan ieu dikaluarkeun tina Cayman Brac mimiti Kemis, 7 Méi sonten.
  • Pelanggaran paréntah curfew anu keras mangrupikeun pidana ngalaksanakeun hukuman $ 3,000 KYD sareng panjara sataun, atanapi duanana.

HSA ngalegaan kapasitas uji COVID

Otoritas Jasa Kaséhatan parantos ngalegaan kapasitas uji coba pikeun paméran COVID-19 kalayan dibukaan dua drive ngaliwatan ténda saringan pikeun pagawé garis payun sareng perluasan laboratoriumna pikeun ningkatkeun pamrosésan sampel dina hiji dinten.

CEO HSA Lizzette Yearwood nyatakeun yén anjeunna resep kumaha cara nyetir ngaliwatan panyaringan parantos angkat saprak dibuka minggu kamari. "Aya seueur logistik sareng léngkah dina prosésna pikeun mastikeun yén épéktip tiasa dianggo épisién jéntré."

Sesampainya di drive HSA ngalangkungan area skrining, sadaya prosés peryogi sakitar 5 menit.

HSA ogé parantos ngalegaan rohangan laboratorium fisik di Rumah Sakit Kapuloan Cayman, damel sareng laboratorium swasta sareng parantos ngiring sareng ngalatih staf laboratorium tambihan pikeun ningkatkeun kapasitas uji coba. "Éta mangrupikeun usaha anu luar biasa ti seueur jalmi pikeun nyandak urang kana tahap ieu, sareng kami teras-terasan ningali cara-cara pikeun ningkatkeun kapasitas uji coba," saur Yearwood. "Perbaikan sareng ékspansi panganyarna ieu mangrupikeun léngkah penting dina arah anu leres pikeun ningkatkeun tés."

Kaséhatan Umum ngajadwalkeun janji sareng padamel payun kanggo masa depan anu tipayun bari usaha uji coba parantos ningkat. Pagawé garis payun tahap 2 sareng perséntase padamel konstruksi ayeuna nuju dijadwalkeun pikeun pamrograman. HSA, Kaséhatan Umum sareng Kapala Pimpinan Médis damel babarengan pikeun ngutamakeun jalma atanapi bisnis anu dianggap pagawé garis hareup penting.

"Aya rébuan individu anu dianggap pagawé garis payun, janten peryogi sababaraha minggu pikeun ngaliwat mayoritas. Kami ngartos aya kahariwang dina populasi umum pikeun diuji janten kami ngusahakeun sadaya layar pikeun saloba jalma anu layak, "saur Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Médis Kaséhatan. "Salaku tambahan pikeun ngalirkeun skrining, anggota ti Kaséhatan Umum ogé ngayakeun pamariksaan di tempat pikeun usaha anu langkung ageung, anu ngamungkinkeun para karyawan dikosok bari henteu kedah ninggalkeun tempat damel."

Jalma anu diayak pikeun COVID-19 bakal nampi hasilna ngalangkungan MyHSA Patient Portal online, anu nyayogikeun cara aman pikeun ngaksés hasil laboratorium. Kaséhatan Umum bakal teras ngahubungi saha waé anu nguji positip pikeun COVID ku telepon. Sadaya jalma anu diayak bakal disayogikeun akun portal pasién gratis.

Kusabab pandemi COVID mangrupikeun krisis nasional, HSA damel babarengan sareng rumah sakit swasta lokal dina usaha nyaring saloba padamel penting sabisa-bisa.

"Kami ayeuna damel sareng Rumah Sakit Dokter ku ngirim aranjeunna sababaraha rupa usaha pikeun diayak dina upaya mastikeun aranjeunna ngamaksimalkeun kapasitas uji coba," saur Dr Samuel Williams-Rodriguez, Petugas Médis Kaséhatan. "Kaséhatan Kota Kapuloan Cayman bakal janten tempat pamariksaan tambahan pikeun padamel penting di Distrik Wétan."

Sadaya fasilitas pamariksaan ngan ukur ku janjian sareng usaha bakal dikontak ku Kaséhatan Umum pikeun waktos pasini khusus.

#rebuildingtravel

Nyitak Friendly, PDF & Email